[]

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam olarak nedir?

Hastaneyle pek işim olmuyor. Çok nadir giderim. Dolasıyla hastane prosedürlerine ve işleyişinden bihaber ve cahilim.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam olarak nene oluyor? Şimdi gittim hastaneye 5.000 lira tuttu. 3.000'ini sigorta karşılayıp, 2.000'i ben mi veriyorum?

Birde geçen konuşuyorlardı işte ilk 3 seneyi yazdırmayın diye. Hiçbir şey anlamadım konudan.

 
Özel hastaneye gidersen paranın bi kısmını senden bi kısmını da SGK'dan alıyorlar ya,
TSS yaptırırsan o senden alacakları kısmı Sigorta ödüyor.

Yani Özel hastanede (eğer sigorta şirketinle anlaşmalı hastaneyse) sen hiç ücret ödemiyorsun.

Yani TSS yaptırabilmek için SGKlı olmak zorundasın.

İster Özel SS, ister TSS yaptır, sigorta yaptırmadan önceden var olan hastalıkların sigorta kapsamı dışında oluyor.

İlk 3 sene içinde masraf çıkaracak bir hastalığa yakalanırsan, sigorta şirketi, ben senin sigortanı artık seneye yenilemiyeceğim diyebiliyor. Ancak 3 sene sigortalılıktan sonra sigorta şirketlerinin sigorta yenilememe hakkı kalmıyor.
  • Mirket  (01.04.23 00:50:13 ~ 01:00:09) 
Araba kaskosu gibi düşün hocam, hatta ekşide bu başlığa yazan bir sigortacı detaylı anlatıyor. Önceden konmuş bir tanı tekrar konursa ödemiyor, mesela 5 yıl önce miyop tanısıyla gözlük aldın, tekrar gidişte yine miyop tanısı koyarsa fark senden çıkıyor. Poliklinik muayenesi için cazip değil de yatarak tedaviler, ameliyatlar için cazip onları da tek tek araştırın. Hangi hastaneleri kapsıyor/kapsamıyor dikkat edin.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (01.04.23 22:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.