[]

magnezyum ve diğer takviyeler

merhaba dostlar,

"vücudumuzu perişan etmek; ağır hastalık, felç ve ölüm riskini arttırmak için nasıl yaşamalıyız?" sorusunun yürüyen cevabıyım ne yazık ki. hayatı minimumda yaşıyorum, müşkül durumdayım. yalnız son 8-9 gündür venatura'nın, kutusunda "magnezyum sitrat ve p-5-p (vitamin b6)" yazılı haplarından atıyorum akşamları. hem uykumu daha verimli hale getirdi hem de eskiye kıyasla belirgin ölçüde daha az mayışık hissediyorum.

böyle olunca umut ışığı belirdi içimde, "lan belki bi şeyler eksik, tamam sağlıksız yaşıyorsun ama yağını suyunu alsan en azından bu kadar kötü hissetmeyebilirsin" dedim. bu minvalde,

1) bu belirttiğim ürün iyi midir? daha iyisi var mıdır? takviyelerde hep "şunu almayın o işe yaramaz, şu daha verimlidir" gibi öneriler görüyorum, ondan soruyorum.

2) önerebileceğiniz, faydasını gördüğünüz başka takviye var mı? zamanında b12'm aşırı düşük çıkmıştı mesela ama en yakın yer bile bana uzak geldiğinden gidip iğne olmamıştım. muhtemelen hala çok düşüktür. bunun için mesela işe yarar takviye var mı? iğne için her allahın günü hastaneye gitmek zor geliyor :/

 
B12 çok fark ettiriyor. Yıllardır düşük seviyem. Her gün gidilmiyor. Sadece 5 gün her gün gidiyorsun. Sonra haftada bir kez 5 hafta, sonra sadece ayda bir kez gidiyorsun. Ben acilde yaptırıyorum. Düşükse mutlaka bundan başla. Beni yaşayan ölü durumundan kurtardı çok kez.

Destek olarak veriliyor mu bilmiyorum ama bende folik asit eksik çıkmıştı. Folik asit hapı içiyorum. Doktora söylersen onun için test isteyebilir.

Bir de B12 için hap var ama sindirim sistemime iyi gelmemişti.
  • dissendium  (31.03.23 23:52:12) 
Once bi tahlil yaptirmayi dusunmez misin :)? Mesela ben senin bu anlattigin sekilde yasamaya basladigimda hep kandaki demir oranim dusuk cikiyor. Sorunun neyden kaynaklandigini bilirsen daha net tavsiyeler gelebilir ve daha cok isine yarar.


  • e mice  (01.04.23 00:52:55) 
B12 demeye geldim ben de. Doktor takibinde olacagi icin igne olmasi daha iyi ama igne yaptirmasaniz bile yine VeNatura'nin B12 urunlerine bakabilirsiniz. Ignenin avantaji etkisini cok daha hizli gormek, hap ile ayni seviyelere daha yavas cikiyor kan degerleriniz.

Bir digeri de d vitamini. Eskiden saglik ocaklari olcup takviyesini yapiyordu ama sonra olcumden kaldirdilar, takviyesini hala yapiyorlar mi bilmiyorum, ama B12 ile ayni mantikti, 1 igne ile yuklu miktarda D vitamini veriliyordu. Duzenli takviye olarak almayi dusunurseniz kilo basina 100-150 IU arasi bisey almanin saglikli oldugu gorusunde epeyce bir uzman, bu da 70 kg biri icin 7000-10000 IU arasi bisey demek. Yine VeNatura'nin damla seklinde olanini alirsaniz, kahvaltidan sonra 7-8 damla ile halledersiniz.
  • taurina  (01.04.23 00:53:23) 
Tahlil yaptirip doktorunuzla gorusun ama agir metal icermeyen omega haplarini hicbir zaman ihmal etmeyin. Sac/tirnak icin 10000lik biotin hapi alabilirsiniz. Yediklerinize dikkat edin, islenmis eti mutfaginizdan cikarin, disarda fazla yemeyin, evde bildiginiz seyi yiyin, sabahlari imkan varsa mutlaka gunese cikin ve gun icinde edebildiginiz kadar hareket edin.


  • kassiopeia  (01.04.23 18:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.