[]

Eve kertenkele girmis

Bocek girmesin diye her yeri kapatmistim ama her yeri. Ama kertenkele girmis, ciglik atinca kayboldu ve su an nerede bilmiyorum. Kalmbim agzimda atiyor valla napicam eve kertenkele girince napilir nasil bulunur bulsam napabilirim? Kertenkele yakalayan servis vs var mi? Hadi o ciksa her kapaliyekn nasil girmis olabilir, o girdiyse baskalari da girer, napabilirim bunu onlemek icin?




 
Bu panik hal ile yapacak bir şey yok gibi ama diğer kertenkelelerden farklı olarak süleymancık adı verilen ev kertenkelesidir. Köy evlerinde de çok olur. Tanıdıklarım sorun etmezlerdi. küçük böcekler vs ile beslenir.


  • diyecevaplandı  (31.03.23 21:21:38) 
Eğer beyazımsı şeffafımsı ufak, bir parmak uzunluğundaysa kesin süleymancıktır. Bırakın atmayı besleyin bile. Çok yararlıdır hiç görmek istemediğiniz böcek sinek ve diğerlerini yerler. Size çok az görünürler, çatlaklarda kovuklarda takılıp gece dolaşıp giderler. zararsızdır, yanınıza gelmez bile merak etmeyin.


  • Ruprect  (31.03.23 21:26:16) 
Süleymancık zararsız ama psikolojik olarak huzursuz ediyor. En iyisi saat geç olmadan komşulardan destek istemek. Kesin muhatap olan biri vardır. Hangi odadaysa kapısını kapalı tutun, ilerleyen saatlerde ortaya çıkar. 2 buçuk litre pet şişeyi kesip karton yardımıyla dışarı atılabilir


  • jamal_vs_jason  (31.03.23 21:28:51) 
kucuk degildi, parmak kadar hic degildi. 10 cm vardir bilmiyorum belki daha uzun ya da kisa. o korkuyla cok anlamadiysam da kesinlikle kucucuk degildi. Ten renginde gibiydi, genisceydi sanki. Evde bocek yok, ne yiyecej o zaman? Girdigi yolu bulup geri cikabilir mi? Hicbir yerde gorunmuyor cunku


  • unidentified floating object  (31.03.23 21:32:51) 
Komsular bakti goremedik, kesin cikar mi birkac saate?


  • unidentified floating object  (31.03.23 21:33:37) 
evine sürekli kertenkele giren ve sürüngenlerden çok huylanan birisi olarak, benim işimi pringles kutusu çözüyordu. asla isteyerek hayvan öldüremem böcek bile öldüremiyorum, sineği bile ışıkla kandırarak pencereden çıkarmaya çalışan birisiyim.

hayvanı üzerinize gelmeden kutuya yönlendirmek gerekiyor tabi, çok korkuyorsanız üzerinize gelirse yapamazsınız. hayvanın çırpınmasından huylanmam diyorsanız üzerine havlu ya da el bezi atıp ezmeden kavrayarak tutabilirsiniz.

hiçbirini yapamıyorsanız evi bir kediyle paylaşma zamanı gelmiş.
  • dr doofenshmirtz  (31.03.23 22:08:43) 
Süleymancıksa uğur getirir derler:)


  • boyalı kuş  (31.03.23 22:27:59) 
Maalesef gorursem benim kendisine yaklasmam imkansiz ama zaten goremiyorum, bu daha can sikici. Evde bir yerlerde ama nerede bilemiyorum :( hwr yer kapaliyken nasil girdi anlamadim kapaliyken nasil cikacak onu da anlamadim. Kaldik bas basa birimiz kalpten gidecek. insana yaklasmaz derken hic yaklasmazlar dimi yani uyuyan insanin ustunde dolasirlar mi acaba


  • unidentified floating object  (31.03.23 22:50:29) 
korkunuzu anlıyorum ama panik olmayın, kertenkele insana hiçbir şey yapmaz. muhtemelen süleymancık, hatta evde görmediğiniz bir böcek popülasyonu varsa (duvarların arasından çıkan ufak, anlamsız tiplerden bahsediyorum) onları yemeye gelmiştir. geldiğine pişmandır, utangaç tipler keza... muhtemelen geldiği aralıktan çıkıp gidecektir.


  • heroarchetype  (31.03.23 23:32:36) 
Ne yaptin bilmiyorum ama apartmandaki komsularinda besledikleri kedi varsa odunc alabilirsin, direkt yakalar :D


  • e mice  (01.04.23 00:58:07) 
Olsa da sevsek ya. Tatlı hayvanlar onlar. Bu kadar panik yapma.


  • synesthesia  (01.04.23 05:30:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.