[]

Macbook air verip pro almak ya da almamak

geçen sene 9 bine aldığım bir macbook air m1'im var, çok sık kullanmıyorum kenarda yatıyor, kardeşimde de eski macbook air var. bu bendeki macbooku ona versem, kendime de macbook pro alsam diyorum fakat şu an ihtiyacım olmadığı için şimdi alıp kenara mı koysam yoksa dolar karşılığı olarak kenara koyup seneye yeni bir model mi alsam? yurtdışına gitme ihtimalim de var bu arada.

ülke öyle bir hale geldi ki, ihtiyaç olmayan şeyi bile alamayız diye almanın hesabını yapıyoruz teallam.


 
simdi kullanmayacaksan dolar olarak kenara koymak en mantiklisi olur. her yeni model biraz daha pahali oluyor bu arada, ona gore kenara koymak lazim :)


  • fakyoras  (31.03.23 16:30:35) 
eğer güzellik yapayım diyorsan eski macbook'u sat parası senin olsun, kardeşine m1'i ver. Sen dolarda bekle yurtdışından veya kalırsan buradan m3 vs. ne çıkarsa onu alırsın. Sık kullanmıyorum dediğin için böyle dedim.

Bu arada düz m1 veya m2 air ile pro arasında fark olduğuna inanmıyorum. Ben 14" m1 pro alarak anlamlı bir performans artışı aldım ama düz m2'li macbook pro alan arkadaşım beğenmedi (hayal ettiği gibi iyi değil, sadece fan olduğu için hemen kendini kısıtlamıyor)
  • nhk ni youkosu  (31.03.23 16:40:03) 
cok sacma. teknoloji durdugu yerde eskir. air'i kullanmiyorsan pro'yu da kullanmayacaksin. bu hesaplari yaptigina gore israf edecek paran yoktur.


  • hot potato  (31.03.23 17:33:04) 
Bu saatten sonra M3 gelmeden hiçbir Macbook zevk için alınmaz.

Hele ki M1 gibi bir devrimsel icat elinin altındayken, tamamen vakit ve kaynak israfı.
  • mada  (31.03.23 21:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.