[]

Philips tam otomatik kahve makineleri (aldım ve inceledim)

4 tane ana sınıfı var gördüğüm kadarıyla fiyatları 8-10-12-14 bin tl diye gidiyor yaklaşık.

farkları da yapabildiği kahve sayısıymış.

Şimdi ben gözüme 10k lık olan 3bin serisini kestirdim ama mesela sahibindende çok fazla ilan var. altına da üst seriye geçmek için satılık yazmışlar. Bi ilanı aradım rica ettim bilgi için sağ olsun yardımcı oldu.

Dedi ki makina çok güzel, öyle yazanlar gerçekten çeşitliliği artırmak için üst seriye geçmek istiyordur dedi.

E tamam dedim, sonra baktım en üst seriden de hatrı sayılır bir ilan var.

Yani kafam karıştı biraz, ilan sayısı ile ölçmek ne kadar doğru bilmiyorum da insanlar da sonuçta araştırıp almıştır çok da ucuz şeyler değiller, neden satıyorlar bilemedim.

Siemens in de eq serisi var onlar nasıldır acaba?

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Edit:

Ultra amatör videomuz: www.youtube.com

 
siemens makine sahibi olarak yanıtlayacak olursam bu makinelerde en çok şikayet konusu kahvelerin soğuk olması. aslında makine 60 derece civarı ideal ısıda kahveyi veriyor ama insanımız 90-95 derece ısıda kahve içmeye alışmış olduğundan soğukmuş gibi geliyor.


  • Piyano piyano bacaksız  (31.03.23 15:51:06) 
4300 serisi gayet iyi, kullanıyorum, tavsiye ederim.


  • heroarchetype  (31.03.23 15:52:38) 
Bugün Mediamarkt'a uğramıştım, makinenin fiyatını takip ettiğim için fiyat sorayım dedim zira etiketi yoktu. Müşteri temsilcisi baya bokladı bu makineyi, sütü ve kahveyi soğuk veriyor ve su haznesi plastik dedi. Diğerlerinin su haznesi ise mika diye bir malzemeymiş, çıkarıp gösterdi bana düz sert plastik gibi geldi.

Arkadaşımda da var bu makinadan ve gayet memnun.
  • bk  (31.03.23 16:04:17) 
Bu makineyi alıp beğenmeyenlerin en büyük nedeni starbuckstaki gibi kahve alabileceklerini düşünmeleri.

aslında makine espresso, americano, coffee v.s. gibi kahveleri çok iyi yapıyor sıcaklığı da gayet iyi.

fakat asıl sorun sütlü kahvelerde oluyor, özellikle dolaptan çıkarılan soğuk sütle latte v.s. yapıldığı zaman hem yeterince sıcak olmuyor hem de süt köpürtücüsü ile yapılmış gibi kıvamı olmuyor.

starbucksin bol şerbetli ve bol sütlü kahvelerine alışık olanlar için makine beklentiyi karşılamıyor.

bende 4346 modeli 2 senedir var, homeofis çalıştığım için aldım. en iyi aldığım şeylerden biridir. kötü yanı kahve bağımlısı oldum.
satmayı kesinlikle düşünmezdim.

+ ipeksi süt kıvamı için ayrı bir süt köpürtücüm var, ara sıra sütlü kahve yapacaksam onu kullanıyorum, makineden espresso üzerine ekliyorum. hatta evde farklı aromalı şuruplar var baya güzel içecekler hazırlıyorum misafir v.s. gelirse.
  • nuisance  (31.03.23 16:12:50 ~ 16:16:14) 
bende de philips 4240 var, gayet memnunum. sütlü kahveleri biraz soğuk oluyor doğru ama americano, espresso vs gayet sıcaklığı iyi. ben de sütlü kahve pek içmediğim için önemsemiyorum.


  • faberkastelli  (31.03.23 16:12:52) 
(git: 1553458) Daha birkaç gün önce Philips 2200 övmüştüm. Az daha anlatayım.

Biz espresso makinesi bakarken Siemens ve Philips arasında kaldık. Philips 2220 serisi max 15 bar basınçla espresso yapıyor, Siemens EQ700 19 bara kadar çıkıyor. Bu Siemens'e artı. (Gerçi EQ600 de 15 bar, orada eşitler.)
Philips'in içinde Gaggia motoru var, bu Philips'e artı.
Evde kahveyi sütsüz şekersiz içiyoruz, Siemens'in yaptığı 8-9 çeşit kahvenin sadece biri sade, diğer hepsi sütlü. O yüzden bizde Philips kazandı, Siemens'e ne gerek var dedik.

Biz Philips'le çok mutluyuz, espresso bazlı sütlü kahve çok nadir yaptığımız için manuel süt köpürtücüsü yetiyor. (LatteGo'lu makineleri nasıl hiç bilmiyorum, kullanmadım.)
Siemens de eşimin kardeşinin evinde var, onlar da makineden çok memnun ve latte, cappucino falan seviyorsanız çok daha pratik.

Edit: İnanmazsınız, bu makinelerde su sıcaklığı artırılabiliyor.
  • kobuzchu kiz  (31.03.23 16:13:24 ~ 16:16:34) 
Bu makineler sütü sadece köpürtüyor mu? Yani ısıtmıyor mu? Neyle köpürtüyor bir şey mi dönüyor yoksa buharla mı köpürtüyor? Buharla köpürtüyorsa süt de sıcaktır, yani çok soğutmaması lazım kahveyi. O kısmı anlayamadım. Biz çok sıcak içmiyoruz zaten ama sade kahve ile sütlü arasında neden sıcaklık farkı var ona takıldım şaun.


  • ananiyimioguz  (31.03.23 17:02:15 ~ 17:03:03) 
sütlü kahveye üşendiğim için uğraşmadım 2220 modeli vardı
espressonun tadı gayet güzel geliyordu, tadını beğendiğin çekirdek bulmak mesele zaten

3 serisinde nasıl bilmiyorum ama öğütülmüş kahve haznesinin plastik olmasını eleştiriyorlar
sağlık veya lezzet açısından ne farkeder bilmiyorum, 200C'nin üstündedir çünkü erime sıcaklığı
  • bir soru sorcam  (31.03.23 18:17:21) 
aqua clean filtresi varmış. biz zaten arıtılmış su koyacağız içine. bunu kullanmadan da makina çalışıyor mu yoksa zorunlu bir şey mi?


  • ananiyimioguz  (31.03.23 21:20:58) 
Hmm teşekkürler evet filtre kahve yaparken cihaz içinde unutunca her yanı küf sarıyordu. Bu cihazlarda da erişemediğimiz yerler varsa oralarda oluşabilir gayet tabi.

Ama gördüğüm kadarıyla philips 3000 veya 4000 serisinden sonra bolaştım kanallarını kendi temizleyebiliyor.

atık su ve atık kahve kısımları, süt kabı ve su kabı makinada yıkanabiliyor.

en içinde kalan öğütme ve sıkıştırma parçası da komple çıkıyor diye görmüştüm bir videoda. Onun çıktığı marka model azmış güya.

Bunlar düşünüldüğünde şans verilmez mi?
  • ananiyimioguz  (01.04.23 11:03:31) 
yukarıda yazdığım gibi 4240 kullanıyorum. demleme ünitelerini temizleme tableti ile arada bir temizliyorum. kalan kısımlar komple sökülüyor, makinede yıkanabiliyor. erişemediğim/temizleyemediğim hiçbir noktası yok yani. önyargılı yaklaşımlara çok aldanmayın.
şu ana kadar en ufak bir küf kokusu vs sezmiş değilim. makineyi yaklaşık 2,5 senedir kullanıyorum.

  • faberkastelli  (01.04.23 11:27:29) 
Şöyle biseye mi kayalım yani o zaman

www.hepsiburada.com

Ya da o tam otomatik philips i alip, ogutucusunu kullanmasak? Toz seklinde de ustten ayri bir yerden koyulabiliyormuş. E o asamadan sonraki parcalar da cikarilabiliyor zaten.
  • ananiyimioguz  (01.04.23 18:52:48 ~ 21:57:18) 
teşekkürler valla güzel bilgiler, aslında amcamın yurt dışında coffee shop'u var ondan da tüyo alabilirim ama o daha devasa şeyler kullanıyor allah bilir onun küçüğünü bile önerse aynı markanın, alamayız burada :D bir ara sormuştum çünkü satılmıyordu bile sanki tr de. O yüzden bizim bütçeler ve vaktimiz şimdilik yetecekmiş gibi durmuyor dediklerinize :/ Şimdi onun basıncıydı oranıydı sıcaklığıydı, sırasıydı, süsüydü.. çok meşakkatli bir yol dediniz gibi.

Bir de X bir işin profesyonelleri zaten altta kalan hiç bir şeyi önermez ki. E normal bir vatandaş da her alanın en iyisini alamaz ki mesela clio alıcam, hayır o araba değil mercedes e binmelisiniz, oyun laptobu alıcam, hayır o laptop değil razer almasınız. Yatak alıcam, tempur-pedic almalısın yoksa taşa yat daha iyi!

Liste uzar gider. Yıllarca bize granül kahve içirdiler. İçtik yani. Ben son 5 senedir filtreye geçmiş bir insanım. Onu bile kahve dünyası, jacobs, tchibo falan alıyorum en fazla. Hostes bi arkadaş vardı kopi luwak almış ondan içiyordu. Bunları görünce senin neyine kahve allahın orta doğulusu diyorum kendime sdjfgh

E askerde bu tam otomatik makinaları yalayıp yuttuk içinin tüm pisliği ile. Ben de otomatlara çok ön yargılıydım içmezdim hiç ama öyle bir durumda tapıyorsun :)

O yüzden şimdilik kötünün iyisini seçsek kafi gibi. Yani en olmadı bi süt köpürtücü alıp filtre kahveden devam edicez.

Bu arada tam otomatiklerin hepsini hijyenik bulmuyorsunuz değil mi, yani o saydığınız markalardan birininkini de alsak bakteri yuvası olur? www.sahibinden.com

Mesela şu videoda temizlenmesini izledim. Aslında öğütücüyü kullanmaz isek idare eder gibi duruyor: www.youtube.com

Philips kullananlar için kafama bir şey takıldı onu sorabilirim; yağlı bir şeyi yıkarken yağ her yere bulaşmıyor mu o kısım bana çok saçma geldi. Yani nasıl temizlenmiş oluyor sağı solu yağlanan bir makina?

O yüzden tam içime sinmeyecek sanırım.
  • ananiyimioguz  (01.04.23 21:57:00 ~ 22:03:36) 
Güncelleme: Cihazı alıp önce içini tamamen batırdım.

Sonra tamamen temizledim. Yetmedi öğütme motoruna kadar açtım. Ona da hava üfledim.

İçine erişim tam, her yeri temizlenebiliyor yani içim biraz rahatladı.

Video şurada düşünen veya kullanan varsa göz gezdirebilir. www.youtube.com
  • ananiyimioguz  (06.04.23 21:26:45) 
ofiste siemens'in 2 farklı modeli var. gayet iyi alet.

önerim şu olacak, asla filtre kahve gibi bol miktarlı kahve yapmayın.

espresso yapıp üstüne su ilave edin. sonra bi teşekkür alırım.
  • floydian  (06.04.23 21:30:12) 
@floydian, hmm teşekkürler ama gördüğüm kadarıyla zaten americano seçince makine de öyle yapmıyor mu? Bazen verdiği su tam berrak olmayabiliyor, o yüzden mi dışarıdan su koyuyorsunuz.


  • ananiyimioguz  (06.04.23 21:34:23 ~ 21:36:38) 
maneul için hangi modeli önerirsiniz
www.amazon.com.tr
şu çin malı özellik olarak güzel geldi
  • bir soru sorcam  (06.04.23 21:41:59) 
evet, o kalıntılı sudan gelecek bozuk tadı istemiyorum cunku. kesinlikle fark ediyor en azından bizim ofisteki makinelerde.


  • floydian  (06.04.23 21:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.