[]

Oyun değil iş için Monster laptop almak

İyi akşamlar herkese,
Mac sevmediğim ve alışamadığım için klasik laptop bulmaya çalışıyorum. Sürekli local server ayağa kaldırdığım için 32 GB Ram, ve iyi bir işlemci olsun istiyorum.

Kodlama yapacağım oyun oynama derdim pek yok. Monsterda 30 bine bulduğum konfigürasyonda MSI veya Lenovoda bakınca fiyat 60 bine yaklaşıyor.

Sizce alınmalı mı? Klavyesi kötüdür, o marka oyun için uygundur iş yapılmaz gibi bir durum mu var? Niye diğer markalarla o kadar fiyat farkı var?

 
Lenovo Legion serisi tavsiye ederim.

Oyun bilgisayarı olarak geçiyor, performansı iyi, grafik kartı güzel vs. 32gb ram, ssd filan.

Ama gorünüşü ciddi ve profesyoneldir. İş ortamına uygun estetik özelliktedir. Fiyatı da makuldur. Bence tabii :)
  • alfired  (30.03.23 21:53:59) 
Framework falan baksanıza hocam. Yurtdışından gelmesi biraz sürer ama güzel aletler.

Gerçi şimdi baktım, her şey out of stock. Ama acil değilse takipte kalın bence:

frame.work
  • plutongezegendegilmi  (30.03.23 23:48:08) 
@pluton
frameworku ilk defa duydum inceledim. Çok şıkmış ama konfigürasyonu inceleyince Monster bundan daha ucuz olur. Şıklık, taşınabilirlik vs düşününce mantıklı seçenek olabilirmiş teşekkürler

  • amusan  (31.03.23 01:02:37) 
@alfired
lenovolar diğer markalara göre Monstera daha yakınmış evet. Thinkpad olunca ekran kartı çok düşük olduğu için fiyat da biraz düzeliyor bakayım buna sağol :)

  • amusan  (31.03.23 01:07:38) 
Monster okey bence ya. Freedos olması, türk markası olması, bünyesinde çalıştırdığı eleman sayısı, servis ağı, marka değeri, lojistik falan fiyatı belli ediyor. Malzeme kalitesi olarak da biraz daha uyguna kaçıyorlar.

Ama ben çevremde sorun yaşayan pek duymadım. Casper deseniz hadi neyse de monster ı çok fazla mimar ve yazılımcı arkadaşım kullanıyordu.
  • ananiyimioguz  (31.03.23 01:31:34) 
şirket verdiği için 5 seneden aynı fazla monster laptopu kullanıyorum. bir kere anakartı değişti. şarjı uzun süre dayanmıyor, bir de ram yükseltme istiyor artık. aynı anda visual studio + vmware player açınca kullanılamaz hale geliyor reset istiyor. bunun dışında bir şikayetim yok.


  • inheritance  (31.03.23 10:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.