[]

Amazon Yurtdışı Alışveriş Üçkağıtçılığı

Arkadaşlar amazon'dan bir ürün aldım. Galiba slovakya'dan geldi ürün. bir gözlük aldım. gözlük ulaştı ama yanlış gelmiş. yani ben siyahını istemiştim altın rengi gelmiş. iade talebi oluşturdum. DHL geldi eve verdim DHL'e gönderdim. Şuan amazon beni aradı ve kargo paketi boş çıktığı için iade talebiniz reddedildi dedi. Ben şok oldum. Ürünü koydum içine v eminim. DHL görevlisine bantlayıp verdim. üzerine yapıştırdım etiketini. Ne hareket edeceğimi bilemiyorum şuan. DHL görevlisi mi üçkağıtçılık yaptı yoksa satıcı mı ürün geldiği halde gelmedi dedi emin değilim. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?




 
dhl de ürün reweight e giriyor, belki oradan yakalarsınız. TR den boş çıksa salt paket agırlığı 20-30 gr birşey olur, gözlükle biraz daha artar kutusu vs derken. çağrı merkezinden bu tespit edilebilir awb numarasıyla. bir de eğer paket açılmış yeniden paketlenmiş ise repack bantı vardır, sistemde de repack kodu girilir bunu da çaprı merkezi görebilir. o bant normal banttan farklıdır bu şekilde açılıp açılmadığı anlaşılır ancak pakette değişiklik yoksa buna rağmen içi boş diyorlarsa amazona şikayet edebilirsiniz.


  • delidiyorum  (30.03.23 12:41:47) 
DHL ile ilgisi yoktur satıcının serefsizligi. Hemen yaz Amazon’a çözerler. Ayrıca dhl sitesinden paketin ağırlığını görebiliyor olman lazım onu da belirt bos paket nasıl bu ağırlıkta olacak diye.


  • Mcfly  (30.03.23 12:42:15) 
Acikcasi ben DHLi de cok tekin bulmuyorum :) Almanya ici lens siparis etmistim. Urun geldi, menun kalmadim iade talebi olusturdum. Musteri hizmetleri acilmis olan paketi de koyun dedi. OK dedim, DHL ile yolladim geri ama gonderi takibi icin ek para odemek istemedigimden gonderi takipli yollamadim ve gidis o gidis. Firmayi aradigimda paket ellerine ulasmadigini soylediler. DHLde kayip kargo formu doldurdum falan. Ses seda cikmadi 6 ay. Hala ne oldu bilmiyorum o pakete :)


  • e mice  (30.03.23 12:48:41) 
Almanya icinde ben 1000 euronun ustunde urun iadesi bile yaptim. Sorunsuz bir sekilde param yatti.

hatta burada paketsiz iade var. o sekilde bir kac defa iade de yaptim. dhl hepsini ortak kutuya koyuyor sonrasinda. orada bile bir sey kaybolmadi.

ama tamaminda satici amazon.de idi.
  • safak efendisi  (30.03.23 13:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.