[]

Kombiyi acip kapatiyor musunuz?

Ben kasimda aciyorum nisan ortasi kapatiyorum genelde. Cok sicak gibi olursa da ya dereceyi azaltiyorum ya da kapi pencere aciyorum vs. Fatura da degismiyor pek, hatta arada tatile gidince evde yokum diye 1.5 hafta mecburen kapatmistim, fatura yine ayni geldi askhfj

Ama bazi sorulardan anladigim havaya gore kapatan da var? Faturaya ne kadar yansiyor kapatmak?


 
aralik - subat arasi acik sadece uc ay.


  • tantavizisyon  (30.03.23 08:32:37) 
Kar buz yoksa günde sadece 3-4 saat açık. Ekim başından Mayıs sonuna kadar açıyorum ama. :)


  • auroraaurora  (30.03.23 08:45:10) 
Ara katta oturmanın ve üst katta yeni bebekli, alt katta da yaşlı insan oturması sebebiyle hava çok soğuk olmadıkça açmadık bu sene kombiyi. Açtığımız zaman da minimum. Hava sıcaklığı tek haneye düşmemişse açmıyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (30.03.23 09:32:30) 
kapatmıyorum kasım sonu nisan ortasına kadar minimumda çalışıyor, çok soğuk olunca dereceyi arttırıyoruz.


  • benaslinda  (30.03.23 10:17:36) 
kapatmadigimda cok daha yuksek geliyor. 1,5 hafta kapatip sonra yine ayni fatura gelmesinr cok sasirdim


  • ala09  (30.03.23 10:34:00) 
@SiyamkedisiZorro gibi komşular düşman başına. Çocuk olduğu için evde tişörtle dolaşılamayacak kadar soğuk olduğunda kombi hep açıktır. Hava sıcaklığı 20 dereceyi geçtiğinde çok nadiren gündüz kapatırım. Ortalama aylık 1000tl civarı doğalgaz geliyor, yalıtım iyi olduğu için 40-45 derece civarlarında çalıştırıyoruz. Şort tişört gezilebilecek kıvamda oluyor.

Alt komşu bazı odaları zaman zaman kapatıyor, yerler buz gibi oluyor.
  • kimlanbu  (30.03.23 11:07:54) 
Denizlideyim. Evde yerden ısıtma var. İki kıştır hiç açmadım. Doğalgaz faturası 2 ayda bir 40-50 lira falan geliyor. Apartman yeni yalıtımı iyi herhalde, bi de altta üstte yakıyorlar mı bilmiyorum ama gerçekten üşümüyorum, cimrilikten değil yani üşüsem yakarım hiç sevmem üşümeyi. Çok çok soğuk olursa klimayı 15-20 dakika açıyorum yetiyor. Zaten yerden ısıtmayı açsam ısınması çok uzun sürüyor kısa süre için mantıklı değil. Şimdi başka şehre taşınmam gerekecek, en üzüldüğüm konu bu, muhtemelen gittiğim evde kışın kalorifer yakmam gerekecek. Gereksiz masraf olacak dhdhd


  • nundu  (30.03.23 12:42:53) 
bu sezon istanbulda farklı günlerde toplamda anca maksimum 15-20 gün kombiyi yakmışızdır. çok soğuk havalar olmadıkça kombi yakmıyoruz. yakarsakta 2-3 saat evin içi kırılsın diye.

bütün gün yakmak hele ki 4-5 ay kesintisiz yakmak tamamen israf. hele evde olmadığında yakmak saçmalık. bu sezon maks ödediğimiz faturada 360 liraydı.

eğer evin yalıtımı yeterliyse ve daire ara kattaysa devamlı yakmak için bir sebep yoktur.

zaten devamlı yakacak olsam kombili evde oturmam gider merkezi sistem bir ev bulurum kasımdan nisana kadar yanar durur.
  • astronom bey  (30.03.23 13:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.