[]

türknet'te başıma gelen saçmalık - ödenmeyen fatura

yıllar önce türknet kullanmış, sonrasında aboneliğimi kapatmıştım. geçenlerde tekrar başvurmak için aradığımda ödenmemiş faturam olduğunu ve ancak faturalar ödendikten sonra işlem yapabileceklerini söylediler.

telefonla aradığımda 15 ve 11 liralık iki ayrı fatura söyledi kayıt. farklı aramalarımda ise "ödenmemiş borcunuz bulunmamaktadır" ve "2500 liralık borcunuz avukatlık firmasına verilmiştir" dedi.

internet bankacılığından abone numarasıyla sorguladım cidden iki tane fatura var. onları ödedim. e-devlet'ten bakıyorum adıma icra veya dava dosyası yok. o sistem üzerinde yine adıma görünen ekstra borç harç hiçbir şey yok.

online işlemlere giremiyorum. şifre istediğimde "numaranız kayıtlı olmadığı için şifre veremeyiz" diyor. halbuki telefonda "aradığınız numaraya kayıtlı abonelik için işlem" tuşu var, ona bastığımda benim aboneliğimden bahsediyordu?

çağrı merkezleri de yok bunların, nasıl ulaşacağımı şaşırdım ya. sorularım,

1) ödenmemiş borcun faizi yüzünden cidden 2500 lira takmış olabilirler mi? bahsettiğim süre yaklaşık üç yıl. bu arada bana bırakın avukatlık firmasını, ödenmemiş faturam olduğuna dair turknet'ten dahi hiçbir şekilde bilgi gelmedi. e-devlet'te, hiçbir yerde çıkmıyor. şu aşamada ne yapmam lazım?

2) bu utangaç arkadaşlara ulaşabileceğimiz bir telefon numarası, ne bileyim müşteri hizmetlerine bağlayacak bir numara kombinasyonu vs yok mu? neyi seçersem seçeyim ASLA gerçek insana bağlamıyor, sadece operatör.

3) ankara/yenimahalle için tercihen taahhütsüz, başvurudan kısa süre sonra gelip kuran, 50mbps üstü hız verebilen sağlayıcı öneriniz var mı? superonline ve telekom'a baktım ama onlar o kadar veremiyor sanki.

 
Twitter destek e yaz dönüyolar


  • momento  (30.03.23 07:29:18) 
3. netspeed öneririm. türk telekom alt yapısını kullanıyor. 100 mbit 159 tl. referans koduyla 149 tlye gelir.


  • jelly bear  (30.03.23 09:43:15) 
Yeni abone olmak istiyorum seçeneği ile işlem yap internette, "biz sizi arayalım" kısmına tıkla ararlar. Ama bu dediğimiz sizin telefon numarası ile olmayabilir, başka bir telefonla deneyebilirsiniz.

Twitter Destek +1
  • John Bloor  (30.03.23 10:02:14) 
turk.net

türknet aboneliğimi sonlandırdıktan borç sorgumu burdan yapıyorum
tc. no, ad, soyad yeterli
  • meko  (30.03.23 14:49:21) 
@meko, orayı denemiştim ama "böyle bir abone yok" hatası vermişti dün.

bugün dediğiniz gibi aradılar tekrar, halihazırda başvurum bulunuyordu zaten. "biz o konuda yardımcı olamıyoruz, 80 81'le biten numarayı arayın" dediler, "müşteri hizmetleri yok ki orada, aramadım mı sanıyorsunuz" deyince çemkirdi biraz hanımefendi, dedim neyse sen şimdi bana internet bağlayabiliyor musun? "borç varsa hata çıkarır ama yine de deneyelim" dedi.

sonuç itibariyle başvuru işlemini tamamlayabildik. şimdi borç ödeme ekranında da alacak/verecek görünmüyor.

3 yıldır ödenmeyen faturanın bence 26 lirada kalması pek mümkün değil ama telefonda bahsi geçen bu 2500 lira ne e-devlet'te görünüyor, ne onların sisteminde... bilemedim şimdi bu konuda rahat edebilir miyim ama etmesem ne yapacağım, nereden öğrenirim ki bunu?
  • mark greg sputnik  (30.03.23 21:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.