[]

Bilet parasını ödeyeyim mi

Merhaba duyuru bir ikilemde kaldım cevaplarınızı duymak istiyorum. (27e)

1.5 sene sevgili sonra 1.5 sene arkadaş kaldığım bir insan (27k) var. Son zamanlarda bayağı inişli çıkışlıydı ve son kavgadan sonra bir hafta falan konuşmaya ara vermiştik neyse de psikiyatristimin tavsiyesi hayatımdan kesip atmam oldu ama zaten bunu kimseye yapamayan biri olduğum için oradayım. En azından bir süre kendisiyle konuşmayı düşünmüyorum yine de.

Kendisinin arkadaşken bile bayağı masrafını ben ödedim ülkeye dönerkenki uçağı olsun, kariyer değiştirmeden önceki eğitimleri olsun 30-40 bin lira falan harcamışımdır pişman değilim bir insanın hayatını değiştirdim.


Şimdi bu arkadaş ilk maaşını geçen ay aldı, ikimize tiyatro bileti almıştı. Kişi başı 600tl. Haliyle gitmeyeceğim. Benim maaşım 60000tl onun 16000tl ve çok da garanti bir işi yok. 1200 lira bayağı büyük bir rakam onun için. Fastla 600 atmalı mıyım?

Bi yandan yazık diyorum parası boşa gidecek atayım. Öte yandan "hep fedakar ben oldum hep bana kötü davranıldı. Önce yaklaşıp sonra beni hayatından iten de o oldu zaten" diye başlıyorum ama beter olsun diye bitiremiyorum cümleyi :(


Siz ne yapardınız?

Tldr: Size pahalı bir tiyatro bileti alan bir arkadaşınızla tartışıyorsunuz en az bir ay belki sonsuza dek konuşmayacaksınız tiyatro yalan oluyor. Parasını atar mıydınız?

 
yazıdaki değişkenlerin hepsinden bağımsız şekilde atmam, bana da atılmasını istemem.


  • gule gule  (30.03.23 05:06:21) 
para atmak istemenin sebebi mevcut guc dengesini muhafaza etmek istemen. yapma. birbirinizin yakasindan dusun. bilet parasi verme. tiyatroya gidecekseniz gidin bir daha da gorusmeyin.


  • hot potato  (30.03.23 05:16:15) 
ödeme


  • freebird5406_2  (30.03.23 05:30:42) 
@gule gule normal arkadaslarimda boyle bi durum gormustum aslinda biri yuzunden bi etkinlik iptal olursa parasini atmaya calisiyorlardi ondan dolayi emin olamadim.

odemiyorum herkese +rep.
  • aguen  (30.03.23 09:42:51) 
Ben bu olayı hatırladım, kızın okuluna vs her şeye yardım etmiştiniz, kız da işi bitince sizden ayrılmak istediğini söylemişti. Vermeyin.


  • Kahvedesu  (30.03.23 09:46:26) 
Ben ödeyin derim. Maaştan bağımsız 600 TL az değil.


  • dissendium  (30.03.23 10:41:58) 
Bileti satın almadan önce size sordu mu ya da bilet almaya birlikte mi karar verdiniz?
Birlikte karar vermediyseniz düşünecek hiçbir şey yok, kesinlikle para göndermeyin. Hatta göndermeniz sakıncalı, ayıp ve onu ezen bir hareket.
Eğer birlikte karar verdiyseniz, 600 lirayı gönderin, iletişime geçmeyin, EFT açıklamasına "bilet parası" yazarsınız ve onu bir daha düşünmeyin, iletişime geçmeyin.
  • michael_knight  (30.03.23 12:17:26) 
kimse kimseye arkadasken binlerce tl odemez. hele ki anlasamadigin, kavga ettigin birine..birakalim bu isi...ya icten ice kizi kazanmak istiyordun ya da ustunluk kurmak seni mutlu ediyordu.
ikincisi, kiz da sesini cikarmadigina gore en iyi ihtimalle seni dolayli olarak kullaniyordu.
uc, 600 tl atmamalisin, hatta hayatinda boyle bir iliskiye yer vermemelisin. ama su asamada bile bunu soruyorsan muhtemelen cevrenin onerilerini zaten dinlemiyorsun, sonra da neden boyle oldu diye dusunuyorsun
  • monicapp  (30.03.23 13:37:40) 
para basarak olmayacak bir ilişkiyi oldurmaya çalışıyormuşsun gibi geldi bana. tüm bağlantını keseceksen kes yoksa ilişkine devam et. bunun arası insanı daha da hasta ediyor


  • roket adam  (30.03.23 16:58:27) 
@monicapp neden bu kadar agresif bir cevap anlamadim. tamamen straight bir insan olarak erkek arkadaslarima da maddi olarak cokca destek oldum. hicbiri ile de yatmaya calismiyordum.

@roket adam iliskiyi kesmeye karar verdim orada bir soru isareti yok. sadece dogru olan bu parayi odemek mi diye merak ediyordum. agir bir sekilde odememek cevabini aldim gondermiyorum :)
  • aguen  (30.03.23 22:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.