[]

Kirada aylık tek kişi yaşam maliyeti - istanbul

Ne kadar masrafınız oluyor. Günceli sormak isterim. Kiraya çıkan birey aşağı yukarı ne kadarla ay sonuna doğru yaşar? Biraz yemeyi seven biri olarak düşünün lütfen.

Cevaplar için teşekkürler.


 
En yakınımdaki tek yaşayan kişinin kirası 12bin; aidat faturalar 2000 civarı; ona da 9-10₺ kalıyor.
Birikim çok az yapabiliyor ama istediği semtte ve güzel yaşıyor. Ve yaşadığı semte göre 12bin kira çok ucuz; işinden dolayı hürmet ettiler ve verdiler

  • gadlemler  (29.03.23 21:24:26) 
aylık tekstil alisverisi yok denecek kadar az. ortalama 10 gun sabah aksam annemde yemek yiyorum. onun disinda eve siparis veren yiyici biri kira fatura aidat haric 13k gidiyor ve arada gezersem -8 ekleniyor totalde 21k civari


  • ala09  (29.03.23 21:28:59) 
Kira 5 aylık mutfak harcaması 4-5 (yemeyi seven 2 kişiyiz) faturalar 1.bu şekilde. Alkol sigara kullanmayıp dışarı çok çıkmadığımız için rakamlar böyle.

Ve kira kalemi genelde en yüksek olanı, biz çok merkezi bi yerde olmadığımız için böyle tabi.
  • turuncu tonlarda  (29.03.23 22:02:00) 
Ben eski kiracıyım. 4 küsür barınmaya gidiyor. 20 bana kalıyor. Bulunduğum yerde eve çıkmak istesem bana 0 kalır. Abuk subuk bir durum. Giderler de çok değişken. Bir simite 10₺ verdim bugün.

Şu ortamda net ve güncel bir şey söylemek çok zor. Maaşlı çalışan sıfırdan tek başına güzel bir eve çıkamaz. Çıksa o eve güzel, kaliteli eşya alamaz. Üstelik yemeyi de seven biriyim demişsiniz. Akşamı geçtim sabah kahvaltıya gittik kişi başı 350₺ dediler. Akşam yemeklerinde ise uzun zamandır 1000₺ eşiği gözden çıkarıldı, normalleşti.

Ha bir de ne aldığınızdan başımsız tek elinizle rahatça taşıyabileceğiniz iki market poşeti 300₺ oldu.
  • ruhen hastayim ben  (29.03.23 22:13:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.