[]

windows 11 görev çubuğu ile ilgili bir soru

selamlar. windows 11'e yeni geçtim. 10'dan memnun olmama rağmen nedense son zamanlarda ağırlaştı ve garip biçimde şarjı çok hızlı tükenmeye başladı. 11'den de şimdilik memnunum, bu sorunlar ortadan kalktı. fakat iki basit problemim var.
görselde paylaştım.
görev çubuğundaki simgeleri ve boyutunu (regedit ayarlarını yapmama rağmen) küçültemedim. ve en altta, masaüstüne görünen simgelerle ile görev çubuğu arasında boşluk kalıyor. o boşluğa simgeler yerleşmiyor, illa boş kalıyor orası. (görünümden ayarları değiştirmeme rağmen işe yaramadı.)
genel olarak büyük simgelerden rahatsız olan biri olarak değişmedi bu ayalar bir türlü.
bir yol yordam biliyor musunuz acaba?


görsel: ibb.co

 
Biraz ayrıntılı ama buradan bakın isterseniz:
allthings.how

Win10'u ağırlaştıran şeylerden ilki güncelleştirmeler ve arka planda çalışan uygulamalardır.
Çeşitli forumlarda bunlar için yapılacak bazı ince ayarlar ve güncellemeleri kapatma bilgileri bulunuyor.

Sistemin güncellemeye ihtiyacı var belki ama kullanıcının çoğu zaman ihtiyacı yoktur. Windowsa bakılırsa sistem üzerinde giderek kullanıcı özelliştirmelerine karşı ayar söz konusu.
  • diyecevaplandı  (29.03.23 15:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.