[]

Yollanan linkin yanındaki reklamın virüslü olması

Merhaba.
şöyle bir sorum var;
şimdi ben birine link yolladım. o linkte indirmeye basınca yanında saçma sapan reklamlar açılıyor. herkese denk gelmiştir böyle şeyler. ama biz onları kapatıyoruz.
şimdi yine böyle bir dosya indirsin diye yolladığım linkte artık yanında açılan reklamlar mı yoksa o sitenin içeriğindeki diğer reklamlar mı bir şeye yanlış tıklanıp (yani linkte bir şeyi tıklıyor ama, iddiasına göre download yazan yeri, ama farklı telefon ve bilgisayarda deneyince hiç böyle sorun olmadı. o yüzden neyi tıkladığı tam anlaşılamadı), telefon kendi kendine bazı şifreleri onaylayıp fatura üzerinden bir oyun için item satın alınmış. onaylayan numara da var, yani telefon birkaç dakikalığına ele geçirilmiş. oyunun müşteri hizmetlerini arayınca da bir defaya mahsus olduğunu söylediler bu yaşananın. yani abonelik gibi bir şey olmadığı söylendi.
yolladığım linki dr.web isimli link virüs tarama sitesinde taratınca virüs görünmüyor. linkin içindeki dosyalar da sorunlu dosyalar değil zaten. zaten aynı linki defalarca farklı farklı kişilere yolladım, kimsede böyle bir sorun olmadı. bir kişi yaşadı bu problemi, o da diyor ki sizin link virüslü sizin suçunuz. peki burada bilişim suçları ya da hukuki açıdan, bu linki yolladığım için ben mi suçlu oluyorum, yoksa linkte öyle hesap ele geçirmeyle ilgili bir dosya olmadığı için yanlış reklamlara ya da site üzerindeki diğer reklamlara tıkladığı için şahsın problemi mi, veya nedir. bir de zaten o hesabı onaylayan numara ve 3.bir taraf var asıl dolandırıcı olan.
bu konuda bilgi alabilir miyim hem bilişim hem teknik anlamda.

 
Bildiğimi upload sitelerindense bir sorun olacağını sanmıyorum sizin açınızdan. Kaldı ki belirttiğinize göre sizde ve diğer farklı kişilerde sorun olmuyor.

O kişinin gün içinde başka neler yaptığından nerelere tıkladığını da bilmiyoruz. İddasının yanı sıra bunu da ispatlaması gerekir.

Upload sitelerindeki yanıltıcı ve reklam içeren download linkleri, aniden ve üst üste pop up açılan pencereler ayrı konu.
  • diyecevaplandı  (29.03.23 10:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.