evet gerçekten basit bir soruyla karşınızdayım, öyle formül mormül ileri düzey değil. bakınız geliyor. tldr diyecek üşengeçler direkt aşağıdaki ilk cümleyi veya son paragrafı okusun:excel'de herhangi bir hücreye yazdığım ve tarihe benzeyen her sayı, gerçekten tarih olan her metin Kas.67, Oca.22 form
evet gerçekten basit bir soruyla karşınızdayım, öyle formül mormül ileri düzey değil. bakınız geliyor. tldr diyecek üşengeçler direkt aşağıdaki ilk cümleyi veya son paragrafı okusun:
excel'de herhangi bir hücreye yazdığım ve tarihe benzeyen her sayı, gerçekten tarih olan her metin Kas.67, Oca.22 formatında tarihe dönüşüyor, dönüşmesin.
ömrü billah hayatımda zaten Oca.22 formatında tarih kullanmadım, kullanmayacağım. yazdığım şey hakikaten tarihse bile o formatta kullanmayacağım. ayarlarda kurcalamadığım yer kalmadı, yazdığımı tarih zannedip dönüştürmesin yahu. "hücreyi metin olarak biçimle, sayı olarak biçimle" sorumun cevabı değil. excel'in default ayarı o olsun. ben hücre mücre biçimlemek istemiyorum. kaldı ki biçimlesem bile olmuyor.
hücrede "Ocak 2022 Dönemi Satış Bilgileri", "Şubat 2022 Satış Bilgileri" yazıyor. ben sadece "Ocak 2022" "Şubat 2022" yazsın istiyorum. bunun gibi 850 tane satır var. takla atmadan nasıl yaparsın? ctrh+h yapar, üste "Dönemi Satış Bilgileri" yazar, alt tarafı boş bırakırsın, tümünü değiştir diyince "Dönemi Satış Bilgileri" yazısını siler ve ne olmasını beklersin? sadece "Ocak 2022" kalsın. ama ne oluyor? "Oca.22". işlemden önce istediğin kadar metin olarak biçimle olmuyor olmuyor ya olmuyor. daha önce de sordum, takla atmalı çözümler önerildi, yok sütun aç, hücreyi 1 ile çarp oraya yaz, kopyala değerleri yapıştır, eskisini sil falan ohooo (git:
1390253).
ya çok basit lan çok basit. tarih otomatik düzeltmesini iptal edeyim. düzeltmesin. istesem de düzeltmesin. hiç mi düzeltmesin? evet hiç düzeltmesin. excel denen programa tarihi düzeltmesi gerektiği bilgisini unutturayım. excel'e bunu ekleyen programcının geçmişine gidip bunu programa eklemesi bilgisini beyninden sileyim. gezmediğim otomatik düzeltme seçeneği kalmadı bulamadım. tarihi düzeltmesin ya. var mı yolu?