[]

Önceki secimler ve anketler

2014te zaten başından beri kazanma ihtimali yoktu, o zamanki havayı da hatırlıyorum. Aday açıklandığı andan itibaren kaybedilmisti. 2018de de benim ümidim yoktu o yüzden pek takip etmedim seçimi, şimdi Wikipedia dan seçim başlığındaki anketlere baktığımda o dönem neredeyse yüz anketten üç beşi millet ittifakını önde göstermiş. Şimdi başından beri takip ediyorum. Sadece akp ile organik bağı olan anket şirketleri AKP'yi önde gösteriyor o da 2-3 farkla. Diğer bütün anketlerde kk önde. Gerçekten gidiyorlar mi?




 
ben Konda'yı bekleyeceğim. Kasım 2015'te Haziran 2015 sonuçlarının kopyası çıkacak denmişti. Davutoğlu Akp'sini +%10 gösteren sadece Konda olmuştu. Çoğu anket şirketi o seçimde özür diledi hatta.

Konda da Kılışdar derse (Nisan sonu açıklayacaklar) bu iş bitmiştir.
  • tantavizisyon  (28.03.23 22:04:25 ~ 22:08:15) 
evet. gerçekten gidiyorlar.


  • Leonardo~Da~Vinci  (28.03.23 22:09:08) 
Akpli olup da dönen görmedim.
Az bir kitle ekonomi yüzünden dönmüş olabilir, onu da suriyeli seçmenlerle kapatabilirler. ysk'nın verdiği anayasaya aykırı kararı gördünüz.
devleti tamamen ele geçirmiş bir yapı kolay gitmyecektir.
- Parmak boyasını ısrarla getirmiyorlar.
- Mühürsüz oyları kanunla geçerli yaptılar.
- Seçim kurullarına hakim atamasını "kura" ile yapacaklar.
- Suriyeli seçmen sayısını bilen yok.
Yani hilenin dibine vuracaklar göstere göstere.

bence seçim en iyi ihtimalle bıçak sırtında.

www.youtube.com
  • vizivozo  (28.03.23 22:30:25 ~ 29.03.23 01:48:54) 
akp'li olup dönen çokça kişi var fakat 20-25 arası belki 30 değişmez olduğu gerçeği de var. her seçime bu seçimde gidiyorlar gözüyle baktım hem ülke hem belediye bazında. o yüzden anketi bırak sandık açıldığı gün ki verilere bile güvenim yok. başkanlık el değiştirene kadar iş sıkı tutulmazsa bir hüsran daha alınabilir, dikkatli olmak lazım.


  • gule gule  (28.03.23 22:49:37) 
anket şirketlerine güvenmiyorum. bir kısmı chpli(avrasya vs) bir kısmı akpli(genar, optimar vs) bir kısmı menfaat peşinde. gerçek sonuçları gösteren anketler muhtemelen kamuoyuna açıklanmıyor. parti genel merkezlerine ücret karşılığında yapılıyordur doğru sonuç verenler. bence de seçim bıçaksırtı


  • paintov  (28.03.23 23:15:27) 
bence secim pamuk ipligine bagli. en ufak rehavette rte ati alip uskudari gecer.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (28.03.23 23:15:31) 
YouTube daki sayaçlı anketlere bakıyorum rte gitgide artıyor. İnce kitlesinin kk ya yüzde 40 rte ye yüzde 60 vereceğini düşünüyorum. Bana göre 51-49 rte önde tamamlayacak. Kk nın hiçbir esprisi yok


  • ikikerekac  (28.03.23 23:49:55) 
bıçak sırtı, pamuk ipliği+1

seçmen kitleyi geçtim hile olayını nasıl çözeceğiz
  • ala09  (29.03.23 00:30:37) 
Kazanan çok az bir farkla kazanacak. 2. turda RTE alacak gibi.


  • romario  (29.03.23 00:37:21) 
2018 seçimlerinde anketlere ve sosyal medyaya bakıldığında (bilhassa twitter ve ekşi sözlük) muharrem ince'ye kesin kazanılacak şeklinde bakılıyordu. hatta seçim öncesindeki istanbul mitingini çok iyi hatırlıyorum hafızamda o kalabalık vs görüntü üzerine herkes kesin diyordu. zaten bunun sağlamasını şöyle yapabilirsiniz; seçim günü yaşanan travma hala zihinlerde yer alıyor. muharrem ince'nin adam kazandı söylemi ve seçim günü konuşma yapmamasının ana faktörü bu öncesindeki kesim kazanıcaz söylemleri ve kazanma beklentisinin yüksek olmasıydı aslında.
herkes çok inanmıştı.

avrasya, piar, remses vs şuan piyasadaki tüm anketler o zamanda cumhur ittifakının adayının oylarını maksimum %43'te tutuyorlardı. ama sonuç 10 puan sapma ile sonuçlandı. dolayısıyla bu piyasa anketlerinin hemen hepsi sahibinin sesi. ısmarlama anket bunlar. bunlara nazaran daha saygın olarak bilinen bir araştırma şirketinde 2 yıl veri analizi konusunda çalışma deneyimi olan birisi olarak söylüyorum. anketlere itibar eden daha çok yanılır bu memlekette. bu konudaki bir kaç sayıda olan saygın şirketler zaten tahminlerini seçime bir kaç gün kala noterde onaylatır ve seçimden sonra açıklarlar. onları siz piyasada görmezsiniz belki siyasi partiler görebilir.
  • ezkaza  (29.03.23 01:01:12) 
@tantavizyon +1 konda en güvenilir şirket bence de. ibb seçimlerinde avrupadaki bahis şirketleri imamoğlunu önde göstermişti ve doğru çıktı. konda seçim haftası tahminini yayınlar genelde.

bence muhalefet önde. zaten muhalefet kemik akp seçmeninden bir şey alamıyor, arada gezinen ve sandığa gitmeyen akp seçmeniyle kazanacak gibi görünüyor. propaganda süreci ve nisan ayı daha net belirler. nisan sonu daha net gideceklerse belli olur.
  • mikahakkinen  (29.03.23 10:27:41) 
anketleri incelerken bakılacak ilk oran ip in oranı. 13-14 üstü gösteren anketi hemen geçeceksin. maksimum alacağı %10. bunun yanında deva-gelecek toplamının 1,5 üstü göstereni de geçeceksin.
gerçekten gitmiyorlar. evet aradaki fark 2-3 puan ama seçim gününe kadar daha da artacağını düşünüyorum.
şuan chp nin yaptığı tek şey inceyle uğraşmak.

twitterda muhalefet, kk kazandı havası var ama çok yanıltıcı. seçimi buralardan ibaret zannederseniz tekrar hayal kırıklığına uğrarsınız.
  • astronom bey  (29.03.23 10:29:34 ~ 10:42:13) 
en buyuk anket bu: sports.williamhill.com 3 hafta once oranlar esit gibiydi hatta Erdogan ondeydi cok ufak farkla, simdi muhalefete kaymis durum.


  • freedonia  (29.03.23 10:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.