[]

ev fiyatlarinin sonu ne olur

kiralik/ satilik yorumlarinizi almak isterim.

bir emlakcidan gecen bir ev baktik. banyoyu ne kadar temizlersen temizle olmaz gibi dusunebilirsiniz evi. 9k. tut kacirma diyor bir de. onumuz dugun mevsimi, bunu bir iki aya 12 gibi dusunun dedi. mayis itibariyle zam gelecekmis. bir de zaten secim olacak dedi.
bana abarti geliyor artik bu soylemler.
balon lafini sacma bulurdum ama gercekten su an bi balon var diye dusunuyorum. ve fiyatlar ciktigi gibi duser mi sizce diye soruyorum?

yoksa bu emlakcinin dedigi gibi yaza dogru iyice ucusa mi gecer evler?

bir de sunu merak ediyorum. ev sahipleri madem gecinemiyorsa neden evlerini satmiyorlar. yuzde 25 civari faizler var. cok iyi degil mi? ellerinde tapu olmasi guven mi sagliyor nedir. hele ki eski evlerin sahipleri neye guveniyor cidden anlamiyorum

 
Kira fiyatlarının artmaya devam edeceğini tahmin ediyorum.
Çünkü ev sayısı artmıyor (hatta deprem nedeniyle azaldı) ama ev talep edenler artıyor (mesela bu yaz evlenecek olanlar veya kariyerinde ilerleyip ailesinden ayrı yaşamaya karar veren gençler)

Pek çok kişi seçimi hangi parti kazanırsa kazansın doların hızlı bir şekilde yükseleceğini tahmin ediyor, bu da her şeyin fiyatının artması demek. Kısıtlı bir mal olan evlerin fiyatı da bu sebeple artacaktır. 3-4 ay sonra o evin 12 bin lira olması gayet inandırıcı bir tahmin.

Evleri neden satmıyorlar demişsiniz. Evi satınca o parayla bir şey yapmak lazım. Faizler hiç de iyi değil, paranız erir yok olur. Evini satsa pek çok insan o parayı nerede değerlendireceğine emin değil. Ayrıca seçim öncesinde daha az insan ev satın alıyor. Satılacak evlerin çoğunun içinde kiracı olduğu için de satılmaları zor oluyor.
Şu sıra insanlar sadece oturmak için ev alıyorlar.
  • michael_knight  (28.03.23 21:27:11 ~ 21:27:53) 
kentsel dönüşüm, veya büyük müteahhit geliyor mekana büyük yaşam alanı yapıyor. kendine yetmeyen eski daireden sülalesine yedirecek mal çıktı bir akrabaya akıl alır gibi değil.

istanbul'da toprak veya mal sahibiysen yapabileceğin en kötü şey o malı satmak olur bana kalırsa.

fiyat konusunda da, istanbul'a göç devam ederse ve üçüncü köprü yoluna yeni inşaatlar girmezse fiyatlar artar hatta ben lineer değil üstel artacağını düşünüyorum. fakat o yolun çevresinde doğanın katledileceğine eminim 50 yıl sonra yeşillik yerine gri bir haritayla karşılaştırmalar yapılır. kısaca istanbul'un üst kısmı katledilmedikçe ya da göç alımı durdurulmadıkça fiyatlar artacaktır.
  • gule gule  (28.03.23 21:28:00 ~ 21:30:17) 
dolar bazini gectim, balon olduguna dair bilimsel veriler olan global emlak piyasasina gore bile abartili artiyor su anda turkiyede konutlar.

yurtdisinda 2008 krizinin oncesine cok benzer durumlar var. o zamanlar bizi yine gorece teget gecmisti ama bu sefer gecmeyecek :)
  • aguen  (28.03.23 21:28:19) 
yuzde 25 faiz var ama resmi enflasyon 55 gayriresmi enflasyon kac onu bilemiyorum, evi satip faize yatirirsa her turlu zararda.

ekonomi duzelmeden fiyatlarda en azindan bir durulma olmayacagi acik, belirli duzeyde etkisi de olsa yabancilara ev satisini yasaklamak da fiyatlarin durulmasinda etkili olacaktir. depremin yarattigi ic goc etkisiyle de ev kalmadi artik piyasada. emlakci arkadasim kiralik ilanina cikiyoruz yarim saat olmadan onlarca kisi ariyor ve ev 1-2 saat icinde tutuluyor diyor.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (28.03.23 21:30:43) 
Çok tehlikeli bir alamete gidiyoruz. 7/70 herkes ev ve araç alımını yatırım olarak görüyor. Eskiler bir nebze köşeye altın koyardı, bankadaki mevduat hesabına para koyup aylık faiziyle geçinirlerdi. Fakat özellikle son 5 yıldır herkes ev ve araba yatırımı yapıyor. Korkarım olası yeni hükümet önlem almaya çalışsa bile bu işi toparlamak çok zor olacak. Çok teknik bir yorum yapamadım ama işin olumsuz yönünden bahsetmek istedim. Hiç bir ışık göremiyorum.

Batıyoruz.
  • ditu  (28.03.23 22:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.