[]

karsi cinste yas sınırınız kac?

gerci burada dikkate aldigim kim varsa evli falan ama yine de gorusleri merak ediyorum. bana gore 18 yas alti yasal degil ama durtusel olarak ergenlige girmis sevisme yetisi olan belki de sevisen insanlarla iliski yasamak dogal geliyor. bunun ahlaki siniri ya da sizin siniriniz ne? kucukten ornek verdim ama kendimden 20 yas buyuk birine de babam gibi bakiyorum o daha ahlaksiz geliyo sjsjj yasal olan hepsi ahlakli geçer tabii de kendime gore olani belirttim.
not: yasal sinirlar disinda bir sey yasanmadi. gecen bir youtuber farketmeden liseli biriyle cikmis bundan bahsedince hepimizin basina gelebilir(!) diye dusundum de

anlatim bozukluklari icin sorry

 
Güzel soru.
18 aslında sadece yasal bir sınır. Tam olarak neden 18 olduğunu bilmiyorum. Eskiden 15 yaşındaki birinin sorumluluğu şimdiki 18 den büyüktü. Hayatıyla ilgili aldığı kararlar da öyle.
Daha doğru cevap için 18 sınırının olmadığını düşünelim.

Doğrusu bana 25 26 ki yaşlar bile çok çocuk geliyor. Hayal dünyamda ideal Aralık 29-41 sanırım.

Ama işin ahlaksızlık boyutu ise yaşla değil de kendi iradesini kullanmayacak birisi olmasıyla ilgili.
35 yaşında zihinsel engelli birini kandirirsan ahlaksız derim ama iki tarafta raziysa mutluluklar.
16 17 yaşında birirnin ise günümüzde bilinçli bir karar verebileceğini sanmıyorum ama fiziksel olarak gelişmeleri nedeniyle de bir insanın farknetmwden liseli biriyle çıkmış olması mümkün. Bunu fark etmediyse ahlaksız demem
  • kisa  (27.03.23 16:43:46) 
Yaş küçüldükçe dönemler arasındaki algılama/olgunluk farkı da büyüyor. 1 yaşındaki bebekle 2 yaşındaki bebek arasındaki bariz fark gibi. Bu yüzden 18 hatta 20 yaş bana hassas geliyor. Olgun ve sağlıklı insanların bu yaş grubu ile kurmaya çalıştığı şey iletişimden çok istismar gibi geliyor bana. Örneğin 20k-35e gibi. Ya da 35k-20e. Fakat 17 - 18 yaşındaki gençlerin kendi aralarında ilişkiler yaşaması da doğal hatta gerekli bir şey bence. Çünkü bu sayede gelecek ile ilgili tecrübeler kazanıyorlar.

Ha benim sınırım neydi peki ben bunlara çok mu uydum, hayır. İçimde her zaman olduğunu bildiğim bir dürtü yüzünden karşıma her yerde çıkan 30 yaş üstü adamlar diyorum :d Gerçi artık bu sınır 40’a dayandı.
  • ruhen hastayim ben  (27.03.23 16:51:28 ~ 16:53:34) 
yasimin hep ilerisinde fikirlere sahip olmama, icimin cogu zaman 65 yasinda olmasina rağmen kendimde bile 25-26 yaştan sonra büyük farkliliklar gozlemledim. sayiya takilmiyorum. 24 yasinda bir insan ile konusabilirken 29 yasinda bir insandan kaçmak icin bahane arayabiliyorum. yine de universite bitip birkac yil calisip para kazanmaya kadar olan donemin yeterli olmadığını boyle iliskilerin de inkar edilse de istismara dayali yahut cesitli fantezi ya da eksikliklerden kaynakli olduğunu düşünüyorum.
sayiya takilmanin anlamsizligini soyle de anlatabilirim. bizde sinir 18 (neden bilen yok) kuzey ulkelerinde 15 hatta 14. ben 18 iken de 18 cok cocuktu.
Örneğin basiniza bir iş gelmemesi icin serh dustugunuz halde bence sizin icin resit olmayanlarla da iliski mümkün. Resit olmayan bir insandan etkilenmek ve bunun sonucunda kendi etik, vicdan hesabinizi yapmak ayri bir konu iken siz genel olarak bunun olabilecegi imajini ciziyorsunuz. o yaslardaki halinizi dusunurseniz seksi kafanizda konumlandirisiniz, boyle bir duruma olumlu ya da olumsuz yaklasiminiz, bu karari alirken dusuneceginiz, oncelleyeceginiz olgularin guvenilirligi ve sonrasinda size olacak etkilerinin çok sağlıklı olmayacagini onaylayacaginizi düşünüyorum. İsbu halde yeterli olgunluğa erismeme ihtimali yüksek bir yas grubu icin bu durumu uygun gormek istismar ve basit bir fantezi ya da arzunun bencilce tatmin edilmesinden baska bir sey değil.
bir anlam ifade edecekse 33e.
  • sparkle kiddle  (27.03.23 18:17:09) 
Kendimden küçük biri ile düşünmüyorum. Eskiden +10 yaşa tamamdım ama benden 10 yaş büyük de yaşlı geliyor artık. +4-5-6-7-8 ideal geliyor.


  • Amaranta ursula  (27.03.23 18:47:19) 
Herhangi bir yas araligim yok neticede kadinlar her yasta baska bir dertle geliyorlar.

Ama seçme sansim olsaydi elbette 45+ isterdim hep.
  • Yourcousinmarvinberry  (27.03.23 18:49:55) 
ben 33'üm. sadece seks olarak düşünüyorsan, insanın kimden hoşlanacağı belli olmuyor. 18-20 çok küçük yaşlar ama çok çekici gelebilir yine de, erken olgunlaşan tipler var. o yüzden legal sınırlar dışında bir çizgi çekmiyorum.
ilişki olarak düşünüyorsam sanırım 27-28'den genç biriyle hayatta yapamam artık. hayat görüşü ve bakış açısı olarak çok farklı gelebiliyorlar.

  • roket adam  (27.03.23 18:54:15) 
18 yas altina bulasmayi tavsiye etmem, ne kadar buyuk gosteriyor olursa olsun. "farketmeden" diye birsey olmaz, o biraz minareyi calan kilifini hazirlar durumu. En ufak suphen varsa ID sorman lazim.

20'li yaslar kaotik, deneyim icin kendinden buyuk birisi ile de takilinabilir. Yas farki cok onemli degil bu yaslarda bence.

30 yasindan sonra erkek/kasin arasinda min. 5 yas olmali. Kadin kesinlikle daha yasli olmamali. Evlilik icin ise ideali 7-8 yas farki.
  • cooperr  (27.03.23 18:54:57) 
dış görünüş uyumu daha belirleyici
ama mantıklı düşününce sağlık vs. devreye giriyor 10 yaşlık bir fark olabilir
kadınlar genç gösterse de erkeğin yaşça daha büyük olmasına alışığız
  • bir soru sorcam  (27.03.23 19:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.