[]

sizce şu mülakat sürecine devam etmeli mi?

şu an çalıştığım işimde çalışma ortamı çok rahat haftada 3 gün evde 2 gün ofiste çalışıyorum, müdürüm çok rahat bir adam baskı falan yapmıyor üstümde stres yok, maaşım da tecrübe seviyeme ve şirkette yaptığım işe göre fena değil bence şikayetim yok ama bu güzelliklerin yanında 2 tane epey kötü durum var benim için birincisi iş çok basit. it departmanında veri alt dalında çalışan daha kariyerinin başlarında birisiyim ve gelişmeye çok ihtiyacım var ilerisi için ancak burada öyle bir imkanım yok çok temel bir iş yapıyorum. ikincisi ofise gittiğim günler haftada 2 gün de olsa çok mutsuzum çünkü ofistekilerle hiç frekansım tutmadı anlaşabildiğim kimse yok. sosyal anlamda çok yetersiz ve dışlanmış hissediyorum kendimi gidince bu da moralimi bozuyor. ama tabi burayı kalıcı iş yerim olarak görmediğim için bu ikinci durumu idare ederim gene de birinci durum çok daha önemli şu aşamada o yüzden ara ara iş bakıyorum.

neyse geçenlerde bir yerden mülakat teklifi geldi ben başvurmadan onlar beni bulmuş. girdim mülakata fakat mesai 8-6 ve full ofis. şu an bu rahata alışmış biri olarak 10 saat hatta gidişi gelişiyle 11-12 saat ofisi kaldırabilicek gibi hissetmiyorum. iş şu anki işimden bir tık daha iyi o açıdan bir ilerleme olabilir ama gene de çok tatmin edecek beni çok geliştirecek bir iş değil. bu sebeplerden dolayı burada çalışmaya istekli değilim açıkçası. maaş beklentimi şu an aldığımdan daha yukarda söyledim tabi. neyse şimdi bunlar ilk aşama olumlu oldu dediler bana ve bazı testler gönderdiler yapmam için. ben sırf bunlardan yüksek bir teklif almak için mülakata devam etsem ve sonra aldığım teklifi kendi şirketimdeki maaşımı revize etmeleri için kullansam mantıklı olur mu sizce? ancak benim blöfümü görmezlerse "biz o parayı veremeyiz sana güle güle" derlerse ben diğer şirkette çalışmak istemiyorum garip bir konumda kalıcam o durumda. fakat daha önce departmandaki başka biri gelen teklifi göstererek maaşına zam aldığını anlatmıştı. biraz kararsız kaldım buradan fikir almak istedim siz ne dersiniz?


 
"iş şu anki işimden bir tık daha iyi o açıdan bir ilerleme olabilir ama gene de çok tatmin edecek beni çok geliştirecek bir iş değil."

şu anki işinden memnun olmadığın en önemli kriter sana bir şey katmıyor olması değil mi? yeni iş seni bu açıdan ciddi anlamda tatmin etmediği sürece iş değiştirmek mantıklı gelmedi bana o yüzden.

maaş konusunda bir şey diyemiyorum, her şirketin/işverenin tutumu farklı oluyor. daha önce gelen teklifi gösterip zam aldılarsa ve senin çalışmandan memnunlarsa denenebilir, neden olmasın.
  • knight of cydonia  (27.03.23 16:32:34) 
evet iş değiştirmek gibi bir düşüncem yok o yüzden. ancak esas fikirleri merak ettiğim konu buradan bir teklif alıp bunu şu anki iş yerime koz olarak kullanıp maaşımı yükseltmeye çalışmak riskine değer mi? dediğim gibi orada çalışmak istemediğim için benim şirket de blöfümü görmezse güle güle derse bir anda mecburen oraya gitmek durumunda kalabilirim ya da şirketime ben vazgeçtim burada devam edicem zam yapmasanız da desem garip bir duruma düşücem. bunun olma ihtimali nedir acaba


  • semaforo de medianoche  (27.03.23 16:42:33) 
riskli ama şu denir en fazla başka bir firmadan teklif aldım ama önceliğim burada kalmak eğer biraz iyileştirme yapabiliyorsanız konuşalım vs. müdür de makulmuş zaten ne olabilir ki en fazla.


  • atacaksinfinke  (28.03.23 16:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.