[]

Duty free soruları

Romalılar,

- Turk Hava Yolları kabin bagajina ek olarak duty free posetine izin veriyor mu? AnadoluJet verdigini yazmis, THY'de bulamadim.
- İstanbul, Sabiha ve Esenboga havalimanlarinda icinde sivi bulunan duty free posetiyle aktarma yapilabiliyor mu? Yurt disindan direkt uçuşlar disinda Turkiye'ye 100ml ustu sivi getiremiyor muyuz?

 
1 - Veriyor, yani en azından pratikte şahsen bir sorun yaşamadım. Herhalde çok abartılı olmadığı sürece kimse bir şey demez.

2 - Yurtdışı uçuşundan İstanbul Havalimanı'na gelip, duty freeden alışveriş yapıp, yurtiçi aktarma uçuşuna pasaport kontrolü vb. sonrası sorunsuz geçip, duty free poşetini de kabine almıştım. Duty free personeli paket açılmadığı sürece sorun olmayacağını söylemişti. Ancak eğer alışveriş yurtdışı duty freeden yapılırsa ne olur bilemiyorum. Bazı havaalanları buna izin vermiyor; o yüzden biraz araştırmanız gerekebilir.
  • salihdt  (27.03.23 06:18:26) 
Eger devam eden ucuslariniz oldugunu soylerseniz Duty Free yetkililerine ona uygun posetleme bildigim kadariyla her yerde yapiyorlar, gidip aktarma yapmadan o poseti acmazsaniz teoride bir sey olmaz. Sivi meselesi bizim yerli uyguladigimiz bir kural degil sonucta.


  • wallcan  (27.03.23 09:02:30) 
Thy'nin bazı havaalanlarinda 100ml fazlasına izin verilmediği konusunda uyarısı var ve başka yerlerde de okudum, ama Türkiye'de sorun olur mu bilmediğimden sordum.


  • fadetoreality  (27.03.23 09:29:40) 
Aktarma yapacağımı söylemeden alışveriş yaptığım halde (aklıma bile gelmemişti, sorun olma ihtimalini bu soruyla fark ettim) dış hatlardan iç hatlara (İstanbul'dan Adnan Menderes'e) aktarmada duty free poşetiyle hiç sorun yaşamadım.


  • kobuzchu kiz  (27.03.23 09:59:12) 
özellikle aktarma uçuş yapıp yapmayacağınızı soruyor duty free kasiyerleri. ama olur da sormaz ise mutlaka söyleyin. daha sonrasında sorun olacağını sanmam


  • chanandler bong  (27.03.23 10:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.