[]

1 milyon lira ile ne yapılır

Üstüne 600-700 bin lira kredi çekip dairemi alayım, borsaya mı gireyim, ne yapılması mantıklı olur?




 
Bu işlerden anlıyorsan sıfır araba alıp satabilirsin. Anlıyorsan derken; takip edebiliyorsan, annenin babanın vekaletlerini alıp onların haklarından da istifade edebileceksen. Sonuçta yılda 3 defa hakkın oluyor kişisel olarak.

Çok ciddi para getiriyor kısa vadede. Örnek; Peugeot 408 GT 1 milyon 250 bin civarından satılıyor. Dünden beri iki adet ilan düştü, 1 milyon 535 binden birkaç saatte gitti. Öyle diyeyim sen anla.
  • mada  (27.03.23 03:35:36) 
@mada, anne baba vekaletiyle araba alıp satmanın bağlantısını anlayamadım?


  • summerof69  (27.03.23 04:59:50) 
@summerof69, bir yıl içinde 3 araçtan fazlasını satamıyorsun kanunen. Daha fazlasını alıp satmak istersen, annenin-babanın kullanmadığı haklarını kullanabilmiş olmak adına onlardan araç alım-satım vekaletnamesi alıp 9 araca kadar hak elde etmiş olursun. Tabi kardeş falan kullanmıyorsa onları da ekleyebilirsin.


  • mada  (27.03.23 06:55:46) 
Gayrimenkul sektöründe ilk önce banka, sonra inşaatçı, sonra emlakçı kazanır. Yatırımcının kazanması için bayaa uyanık olması lazım. Yani "ev en çok kazandıran şeydir" algısına kapılmayın çok üzülürsünüz. Hatta farkına bile varmazsınız aslında zararda olduğunuzun. Harika bir iluzyon var o piyasada.

Kazanamazsınız demiyorum, doğru zamanda doğru gayrimenkulu alırsanız, doğru zamanda enflasyon oranının üstünde doğru fiyata satabilirseniz kar edersiniz. Ama bunu yapabilen insan sayısı çok az:)

Türkiye'de arsa işi daha da zor.

Özellikle emlak türk insanının sandığı gibi her zaman manyak paralar kazandıran bir yatırım aracı değil. Emlak fiyatları 2 senedir çok hızlı yükseldi doğrudur. Ama bu trend her zaman bu hızda artacak diye bir kaide yok. O yükseliş enflasyonun hızı, insanların "ev alamam korkusu" yüzünden her evi almak istemelerinden kaynaklanıyor. Bir noktada yavaşlayabilir. Yani atıyorum geçen sene bir evin fiyatı 10 ayda iki katına çıkmış olabilir. Aynı evin şu anki fiyatını iki katına çıkarması bir anda 3-4 yılı bulabilir.

O yüzden gayrimenkul yatırımı çok dikkatli yapılmalı, leblebi gibi ev alıyor bizim millet. Çünkü bir de bütün nakit varlığını tek bir yatırıma eve bağlıyor birçok insan. Hepsinde de aynı beklenti "ev alacağım çok para kazanacağım!"

Böyle bir beklenti en son kriptocularda vardı, ne alırsak kazanacağız sanıyorlardı. Var mı dünyada öyle bir piyasa, her yatırımcı %100 kazanma beklentisinde:) Böyle bir şey olsa tüm dünya türkiye'den ev alırdı. Bi bakıyoruz yabancı konut yatırımcı oranı %4:)

Bütün bunları ev alacaksanız çok iyi hesaplayın diye yazdım çünkü bütün paranızı üstüne borçlanarak buna bağlayacaksınız. Gayrimenkul konusu böyle.

Diğer seçenekler. Borsa... Eğer kendinizi bu konuda yetiştirdiyseniz neden olmasın. ama yine bütün parayı buraya bağlamak risk.

Yatırım fonları bu konuda daha makul. elbette onların da kendine göre riskleri var ama en azından paranız bir fon yöneticisinin yönetiminde ilerliyor.

Bence iyi düşünün taşının, mümkünse paranızı çeşitli yatırım enstrümanlarına dağıtın. Yani %100 gayrimenkul %100 döviz, %100 kıymetli madenler %100 borsa %100 fon gibi şeyler riskli diye düşünürüm hep.

Bir bölümü fon, bir bölümü borsa, bir bölümü kıymetli madenler gibi dağıtılabilir. Böylece biri batsa bile dğierleriyile o farkı kapatma şansı oluşabilir.
  • anten  (27.03.23 10:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.