[]

nette gördüğüm bir sehpayı nerede daha ucuza yaptırabilirim?

merhaba,

nette şöyle güzel bir sehpa gördüm, tam benim istediğim ölçülerde ama fiyatı uçuk geldi bu sadelikte bir ürün için (ahşaplı olarak 2800 TL):
www.abronya.com

bunu istanbul içi veya dışı nerede kimlere daha ucuza yaptırabilirim? veya yaptırabilir miyim?

teşekkürler

 
Yapılır.
Tavsiyem ölçüleri kendi kullanım alanınız için yeniden belirleyin.
Metal profil iskelet kısmı için önce demir doğramacıya uğrayın sonra ahşap kısım için de marangoza.
Belli olmaz demir doğramacının komşusu olan marangoz hemen yan dükkanda olabilir.

Metal kısmın paslanmayan cinsten bir malzeme olması hususunu özellikle belirtin.
Ahşabı(sunta,mdf de olabilir) metale sabitlemek için ya alttan vidalamayla ya da masa kenarlık tutucu benzeri bir şey düşünebilirsiniz.
  • diyecevaplandı  (26.03.23 23:02:24) 
Hem demir ve hem de ahşap işçiliği gerekiyor. İkisi farklı işyerlerinde yapılır.

Bulduğun yerin elinde hazırda o ebatta malzeme olması gerekir.

Bulduğun işyeri ya ehildir ki öylelerinin elinde senin işi araya sıkıştıramayacak kadar çok iş vardır.
Ya da 'Yaparız Abey' deyip kesinlikle içine sinmeyecek bir iş çıkaracak ve 'Bundan iyisi olmaz.' deyip sinirini zıplatacaktır.

Aradığına, uğraştığına, sinirini bozduğuna değmeyecek işlere girme ve o parayı al o gördüğünü derim ben.
  • Mirket  (26.03.23 23:33:21) 
açık konuşayım yaptıramazsın. zamanında denedim, eninde sonunda daha pahalıya çıkıyor.

kaldı ki profilin metresi çok zamlandı. bence burdaki sırf profile bile 1000 lira üstü para gider. + ahşabı + işçiliiği. 2800 olmasın 2200'e falan yaptırırsın en ucuz.
  • tchuck  (26.03.23 23:42:27) 
Paslanmayan cinsten metal mi :) boyalı demir o bildiğiniz ne paslanmaz çeliği alüminyumu arkadaş o fiyata paslanmaz alabilir misin :)

Dudulluda çok mobilyacı var ama yoğun sezon geliyor kimse senin bi sehpan için uğraşmaz. Bu arada çok kalitesiz bi şeye benziyor bu. 1500 liraya yapan çıkar
  • Mcfly  (26.03.23 23:43:23) 
Muhtemelen bu fiyatlara yaptırırsın yine.

Eğer adam üretici değilse muhtemelen bir imalatçıdan alıyordur bunu. Biraz araştırıp imalatçısını bulursan daha ucuza alırsın.
  • anten  (27.03.23 10:09:21) 
fiyatı bu sadelikte bir ürünü tek tıkla kapında olmasına veriyorsun. ustayla didişip onbeş gün bekleyip "abi 3cm büyük olsun mu 2cm kısa olsun mu öyle yapayım abi yaptım getiriyom abi yan yattı çamura battı" muhabbetlerini dinlememek de var fiyatın içinde.


  • sert siyah krom  (27.03.23 11:01:36) 
Tam benlik iş aslında :)

@diyecevaplandı güzel anlatmış ama paslanmaz konusundaki tavsiyesi mantıklı değil. Çünkü paslanmaz malzeme hem çok pahalı hem de her demircide olmaz, kimse de sizin için gidip alıp gelmez.

Onun kaynak elektrotu da farklı çünkü, gerek de yok çünkü kapalı mekanda böyle bir ihtiyacımız yok. Zaten linkteki ürün de siyah demir, bir numarası yok.

Koltuğun derinliği 80 cm olsa, sehpa 60-70 cm gibidir, 60 desek bir hesap yapalım;

60 uzunluk, 60 yükseklik, 60 genişlik desek 630 cm toplam profil tutuyor. Fire vermeyelim diye ölçülerde 1-2 cm küçültme yapmalı, çünkü profil boyu 600 cm.

Profil kutu ölçüsü 1x1 cm gibi, biz 2x2 yapalım ahşapla aynı et kalınlığında olsun, daha da sağlam olur. Bir boy profil 20x20x1,5 (1,5 et kalınlığı) 120 tl yazıyor internette, hadi piyasada 150 tl olsun. Elektrodu işçiliği 200 tl maliyet var diyebiliriz.

500 liraya yapar bir mahalle demircisi bence, ürünü ele aldıktan sonra ona uygun ahşabı ya bauhaus'tan filan ya da yakınlarda varsa kesimcilerden ayarlarsınız.

Tabi kaynakçıdan aldıktan sonra boya yapmanız lazım, ahşabı sonra koyacaksınız üstüne.
  • John Bloor  (27.03.23 11:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.