[]

Annemin fransa vizesi reddedildi, itirazdan bi şey çıkar mı?

Dostlar, Romalılar,

Annem ve annanem fransada yaşayan akrabalarımızı ziyarete gideceklerdi, fr vatandaşı olan akrabamız davet kağıdı gönderdi, annemle ananem de istenen belgelerle beraber vize başvurusu yaptı. Ret geldi, ret gerekçesi evrakların yeterince güven vermemesiymiş. (Evrakta vize onay kutucuğu işaretlenmiş sonra daksille silip vize ret kısmını işaretlemişler, vize başvurusunda annemlere yardımcı olan şirket çalışanları durumun siyasi olabileceğini çünkü o ara yapılan başvuruların tamamının ret geldiğini söylediler)

Annemin hesabında 2 hafta kalmasına yetecek kadar euro ve deprem kredisi olarak çektiği 90 bin tl civarı para vardı. Belediyenin taşeron işçisi olduğu için izin belgesi filan almıştı, hesap dökümleri gidiş dönüş bilet rezervasyonu filan vardı.

Rezervasyonlar 5 günlüktü, pegasustan yapmıştık, bu bir ret gerekçesi olabilir mi?

Annanem de emekli kadın, kendi halinde biri, hem dedem vefat ettiği için ondan kalan maaşı alıyor hem kendi şahsi emekli maaşını alıyor, ekonomik durumu kötü değil, hesabında az da olsa birikmiş para vardı. Sorularım:

1-Şimdi biz ret kararına karşı 30 gün içinde itiraz hakkımızı kullansak bi şey değişir mi? İtirazı nasıl yapacağız nelere dikkat edelim?
2-İtiraz işini boşverip yeniden evrak toplayıp yeni bir başvuru yapıp bu başvuruya bir iyi niyet mektubu tarzı bi şey ekleyip, "siz başvurumuzu reddettiniz ama bizim ekonomik durumumuz şöyle şöyle iyi, fransaya kalıcı olarak gitme niyetimiz yoktur, orada bulunan akrabalarımızı ziyaret edip döneceğiz biletlerimiz de hazırdır" vs vs bi şeyler yazsak olur mu?
3-fransadaki akrabalardan gelen davet kağıdı ile yeniden bir başvuru yapmak mümkün mü yoksa baştan mı göndermeleri gerekiyor?

Cevaplayanlar olursa şimdiden teşekkür ederim, esen kalın.

 
Şu ara schengene çatır çatır ret basıyorlar. Almanya ya aynı şekilde red yedik ve davetiyeliydik...
İtalya ve almanyanın itiraza cevap vermesi uzun sürüyomuş.

  • cccbehzatccc  (26.03.23 22:25:37) 
Fransa, daha önce defalarca Schengen alan, hali hazırda 10 yıllık İngiltere vizesi olan, üzerine kayıtlı arsaları, evi, arabası, bankasında parası olan teyzeme de (ki kendisi orta yaşlı sayılır) aynı gerekçe ile red verdi bir iki ay önce. Davetiyeyi gönderen akrabaları da Fransa'da dukkanlari, evleri olan biriydi. Ben tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum kararların o yüzden. Ve itiraz da etseniz sonuç alınmıyor maalesef.


  • fraise  (26.03.23 22:44:00) 
itiraz edin güzel bi dilekçeyle. hangi evrakta problem düşünüyosanız tekrar hazırlayın


  • ala09  (26.03.23 22:46:21) 
Mutlaka itiraz edin, annem; kardeşime davetiye ile gidecekken ve daha önce aynı lokasyonda bulunmuşken vize reddi yedi. İtiraz ettik ve 6 ay vize aldık.


  • oligomer  (26.03.23 22:55:23) 
Tamamen şans maalesef ve bu retlerin birçoğu dedikleri gibi politik. Hiçbir rasyonel sebep sunulmuyor, evrakların güven vermemesi ne demek yahu:) Ben iddia ediyorum son 2 yılda verilen retlerin önemli bölümü hukuksuzdur. Sağlam avukatlarla birçok ret incelense konu değişir. Birçoğu politik çünkü.

Vizenin kriterleri belli.
Şartları karşılıyorsun. Bunu gösteren
Islak imzalı, qr kodlu evraklar sunuyorsun.
Adam diyor ki "tamam ama inandırıcı görünmüyor". Yok artık daha neler.
Vize memurunun inanmadım demesi yeterli.

Genelde ret akabinde yapılan itirazlar kolay kolay dönmüyor, konsolosluk kendini yanlışlamış oluyor çünkü. Yine de hakkınız var deneyin belli olmaz çünkü. Döndüren de var.

Zaten aracı kurumla başvurmuşsunuz, evraklarda çok bir eksiğiniz olduğunu sanmıyorum onlar eksiksiz toplamıştır her şeyi kontrol etmiştir.

Bir de birçok insan davet mektubu olmasının iyi olduğunu düşünüyor ama genelde 1. derecede yakınlık değilse söz konusu akrabalık, o mektuplar tam tersi etki yaratıyor. Çünkü oğlu kızı ya da anne babası gibi akrabalıklar ok ama genelde bunun dışında kalanlar direkt buraya yerleşmeye geliyor izlenimi oluşturuyor. Düz turist gibi gitmek otel rezervasyonuyla falan bir nebze daha iyi oluyor.

Ama dediğim gibi 1-2 yıldır vize konusunda hiçbir mantık yok. Konsolosluk çalışanları kişisel hareket ediyor. Birçok ret gerekçesi ya sizinki gibi "belgeler inandırıcı değil" ya da "belirtilen geliş amacı inandırıcı değil" gibi subjektif sebepler.

Yani bak eksik evrak dersin bu anlaşılır.
Maddi durumun yetersiz bu anlaşılır.
Ama adam maddi durumunu gösteren belgeyi koyuyor. İnandırıcı değil diyorsun.

Neye göre? Hani o zaman bu şartları netleştir. Atıyorum hesabında 10000euro olmalı, bu para en az 6 aydır hesabında olmalı, hesabında düzenli hesap hareketi olmalı gibi gibi...

Maalesef şu an seçim öncesi birçok insan avrupa'ya kapağı atma derdinde. Çoğu da turist vizesiyle gidip geri dönmüyor. Haliyle seçim öncesi dönemde birçok başvuruya böyle tepki veriyorlar.
  • anten  (26.03.23 23:44:44) 
''Rezervasyonlar 5 günlüktü, pegasustan yapmıştık, bu bir ret gerekçesi olabilir mi?''

5 gün mü kalacaktı 2 hafta mı? Bir de bu hesapta duran 90 bin, yakın zamanda mı yatırıldı? Bu da ret sebebi olabilir.

İtiraz edin ücretsizse.
  • Kahvedesu  (27.03.23 11:06:57) 
@Kahvedesu

Annem 2 hafta kalacaktı, vize çıkıp çıkmayacağından emin olmadığımız için uçak biletlerini satın almamıştık sadece rezerve ettirmiştik. Ve maks rezervasyon süresi 5 gün olduğu için, 5 gün içinde biletleri almamız gerekiyordu. Bu da uçak rezervasyon mailinde yazıyordu, biz mail çıktısını koymuştuk. Yani sadece 5 günlüğüne rezerve olması ciddiyetimizi sarsmış olabilir mi?

Ama biletleri satın alırsak 6-7 bin tl oluyor gidiş dönüş. Bu da yüksek bi rakam heba etmek için.

Hesaptaki 90 bin tl para 1 ay önce filan çekilen deprem kredisinin parası, yani evet yakın zamanda yatan para.
  • turuncu tonlarda  (27.03.23 13:22:23) 
@turuncu tonlarda. Uçak rezervasyonu konusunda haklısın.2 hafta şeklinde tüm ücreti ödemeden rezerve etmenin yolu yok mu?

Hesabınızda olan para en az üç aylık olmalı. İstenen belgelerde yazıyordur? Bu para atıyorum borçtur, elinizde döviz vardır, bozdurmuşsunuzdur. Bunu da sunabilirsiniz ama deprem parasını aldık, yurtdışına çıkıyoruz derseniz ne olur bilmiyorum.

Mesela itiraz mektubuna anneniz ''benim çocuklarım Türkiye'de, mutlaka döneceğim'' gibi ikna edici şeyler yazmalı. Atıyorum ''filanca tarihte hastanede randevum, ameliyatım var'' gib.
  • Kahvedesu  (27.03.23 13:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.