[]

Bütçe işini nasıl yapıyorsunuz?

Her ay içerdeyim. Bu bütçe meselesini nasıl ayarlıyorsunuz? Yani ayın başında oturup şuraya şu kadar diye kalem kalem para ayırıp ay boyuncaonu tutturmak nasıl mümkün olur? Önceden birkaç ay nereye ne kadar gidiyor diye çetele mi tutmak lazım? Birkaç ay denemek istiyorum bütçe denetleme işini. Beceremezsem gene akışına bırakırım.




 
İçeride olman için bir "içerisinin" olması gerekiyor. O "içerileri" hayatından çıkar. Birkaç gün aç gez. Sonra çözersin.


  • alperz  (26.03.23 12:52:42) 
Bir excell sayfası hazırladım kendime, takvim gibi bir şey. Fatura ve kredi kartı tarihlerinde bir önceki ay ne gün ne kadar ödediğim. yazıyor.
Altta da toplamı var. Ay başında o parayı alıp Enpara birikim hesabıma aktarıyorum. Artan para ikinci bir birikim hesabında. Haftalık oradan çekip yiyorum.
Kalanını fatura ve kart borçlarını da son ödeme tarihinde mobil bankacılıktan ödüyorum. Unutmayayım diye de telefonun anımsatıcılarına kayıtlı.
Asla faturalar hesabına ya da bir sonraki haftanın parasına elimi uzatmıyorum.
  • Mirket  (26.03.23 12:59:40 ~ 13:10:48) 
istisnasız her şeyi kredi kartıyla al ve ay sonunda ekstreni incele. bunu birkaç ay yapınca zaten paranın en çok neye gittiği anlaşılıyor.


  • roket adam  (26.03.23 13:56:44) 
budget tracker, expense tracker gibi aratarak mobil uygulama indirebilirsiniz. her harcamanizi 2-3 ay kadar detayli yazdiktan sonra anlarsiniz nereye ne kadar gittigini.


  • sanal uyku  (26.03.23 21:45:42) 
Aylık kesin giderlerini hesaplaman lazım
Ardından kazancını çıkarınca ne kalıyor bak.

Yeme içme gezme alışveriş bir yerlere çok gidiyordur. Yada kira fazladır gibi. Not etmen lazım

Düzlüğe çıkmak istiyorsan kart borcunu her ay kapayıp oradan harcama yapma elindeki nakitin miktarını görerek yap.
Eğer biterse az miktarda karttan harcamaya çalış böyle yaparak kart borcunu bitir ve sadece nakitinle geçin hatta biriktirebiliyorsan nakitten her ay döviz al daha az nakitle geçinmeye çalış.

Ben normalde bu şekilde yapıyordum fakat bu sıralar taşınma, atanma, can sıkıntısı filan derken harcıyorum hem kartı hem nakiti.
Kira, alışveriş, yemek paraları çok tuttu bu ay örneğin.
Tutumluluk çizgimi bozdum her şey düzene girince yine dediğim sisteme geçicem.
  • kararsızataletfilozofu  (27.03.23 00:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.