[]

kuantumcu, enerjici kadın doktor

çok yakınımız dindar biriydi 2 çocuk doğurduktan sonra örtüyü çıkardı, işi bıraktı. sürekli şu kadını dinliyor:
www.youtube.com

kendisi de çok yalnız hissettiğini ilgilendiği konuları konuşacak kimse bulamadığını söylüyor. arada bana anlatıyor ama ne yalan söyleyim benim de kafam allak bullak olduğu için uzak durmaya çalışıyorum. sanırım kendisi yeni yeni doğu felsefesi okuyor ve her okuduğu kitaba gerçeği buldum diye sarılıyor. mesela: oşo okuyor işte bu diyor, matrix izliyor tamam yapıyor. ben anlatıyorum etkilendiğini fazla belli etme etkisi bir süre sonra geçiyor insanları ürküttüğünle kalıyorsun diye. mesela şöyle oluyor, ölümden konu açılıyor, ölüm diye bir şey yok cennette cehennem de burda ah keşke ben de ölsem falan diyor. herkes şaşırıyor ne diyor bu akıllı diye ve gerçekten çok akıllıydı herkesin parmakla göstediği mantıklı bir insandı. örnek bir insandı.en yakın akrabaları endişeli. sonu ne olur acaba? bunlarla uğraşan yakınınız var mı? onlar nasıllar.

 
işte bunlar hep lisede felsefe derslerinden kaçan, iki tane kitap okumayan insanlar. her insanın geçmesi gereken yolları kırkından sonra geçmeye çalışınca böyle oluyor.

boşver. takılsın kendi halinde.
  • alperz  (26.03.23 11:21:11) 
evet aslında tıp mezunu ama yeni yeni eckhart tolle, osho gibi yazarları keşfetmiş, birde kuantumcuları keşfetmiş(bunlar kim ben de bilmiyorum gerçi) hayatı bunlarla anlamlandırmaya çalışıyor. birde sayısalcı.


  • sanemz  (26.03.23 11:30:27) 
Bu konularla ilgili arayışa girmiş belli ki...
Ama oralar derinleşebilir. Birden odaklandığı şeyi çok içselleştirmesi ve sonra hızlıca fikir değiştirmesi pek sağlıklı gelmedi bana.
Bi arkadaşımı hayatının merkezinde olan sevgilisi terketti.
Ayrılık acısı falan derken bu kafalara girdi ve tasaffucta kendini buldu. Ama pek sağlıklı değildi, birden değişti, sindirmeden. En sonunda aylarca tedavi gördü...

Sizinki de işi bırakmış, başını açmış vs. sindire sindire mi yaptı buna bakmak lazım.
Ailesi gözlemlesin bence, bir noktadan sonra naifçe bir pailoha da yönlendirilenilir
  • gadlemler  (26.03.23 11:34:08) 
sindiriyor mu bilmiyorum ama islamiyeti artık şiddetle eleştiriyor, yanlış anlaşıldığını, arap geleneğiyle karıştırldığını söylüyor. namazı bıraktı, dua da etmiyor. akışın zaten ona en güzeli getireceğini iddaa ediyor. mesela depremzedelere hiç dua etmedi olması gereken buydu diyor. hayır şer her şey Allah'tan geliyorsa teslim olmalıyız zaten gibi düşünce edinmiş. videodaki kadın ne derse onu yapıyor. aslında şuana kadar hayatında her şey tıkırındaydı zaten. karı koca süper maaşları vardı, kız oğlan evlatları var. gailesiz bir hayat. bunlara sardı bakalım nereye varacak.


  • sanemz  (26.03.23 11:50:01) 
videodaki kadın temiz delirmiş diyecektim ama bir yandan eğitim, sertifika falan verip para kaldırdığını görünce tezgah mı acaba şüphesi oluştu.

sanki chatgpt'ye keyword verip saçmala demişler gibi.
keywordler: kuantum, matrix, tarikat, allah, resulullah, zip, uzay, çakra, boyut, zikir..
yok yok maşallah.
  • vizivozo  (26.03.23 13:00:49 ~ 13:01:51) 
Bence de gözlemleyin...ne kadar zaman arıyor, sürekli bunları mı konuşuyor vs. gizemli şeyler, varoluşu sorgulama vs bunlar girdap gibi çekiverir içine...
böyle böyle ruh sağlığı bozulanları gördük

  • cccbehzatccc  (26.03.23 13:06:23) 
ben videodaki kadının birkaç videosunu izledim bildiğin meditasyon yaptırıyor yaptım ben de rahatlatıyor mu evet. anlattıkları şeyler pagan görüşleriyle örtüşüyor. birde sertifika dağıtıyor, imzalı mimzalı. he ücretli de. kampanyaları bile var.
soruyorum bu yakınımıza bu kadın senin ne derdine derman oldu diye. çoook diyor ama bunların ne olduğunu uzun konuşmadık. neyse birki sorunum vardı, bencağaz da kadından medet umdum ne yalan söyleyim dinledim biraz. dediğim gibi içsel rahatlık sağlıyor lakin halen işsiz ve parasızım.
birde instagram bunlardan geçilmiyor. tamam olumlu düşüncenin hayatımıza olumlu etkilerinin olduğuna katılıyorum, değiştiremeyeceğimiz şeylere teslimiyetin de rahatlattığı doğrulakin başka ne şeyime yarıyor bunlar çözebilmiş değilim.
bu kardeşimiz de anne olduktan sonra arayışa girdiğini söylüyor.
  • sanemz  (26.03.23 13:20:53 ~ 13:29:48) 
kuantumdan para kaldıran çok kişi var ya :) kuantum bilinçaltı temizliği falan. ben dolandırıcılığın bir başka yüzü olarak görüyorum bu tip şeyleri, mürit gibi insanları çevrelerinde topluyorlar. bi arkadaşım var o da iç mimar (çalışmıyor) ve kafayı öyle bi bozmuş ki başka hiçbir şey konuşmuyor, 2 yıldır böyle. çakra, enerji bir sürü kavram ve beni de çok ikna etmeye çalıştı işte bi eğitimci varmış onun eğitimlerine katmaya çalışıyor, kamplar yapıyorlarmış, remedy reçeteleri oluşturuyorlarmış, artık hiç doktora gitmiyormuş, devamlı linkler atıyor, hayat enerjisinden falan bahsediyor. eşimle ayrılığımın gerçek nedenini de öğrenicekmişim falan, eğitimci her şeyi görüyormuş :) ya böyle insan sayısı hiç az değil ve ben de çok merak ediyorum neden dönüşüyorlar. eskiden çok normal biriydi.


  • deartheodosia  (26.03.23 13:40:01) 
bu tip olayların çoğu alıcısı kadın, düşünmek lazım.


  • gule gule  (26.03.23 13:49:09) 
@deartheodosia, evet evet benim de elimde biraz nakit vardı, önceden çok mantıklı olan bu hanıma sordum parayı ne etsem diye. kendine yatırım yap dedi. ben de kendine yatırım diyince, yabancı dil, herhangi bir yetenek kursu geldi aklıma. paramı şu videodaki kadının seanslarına verecekmişim meğersem. tabi bozuntuya vermedim. aa evet ama işte falan diye geçiştirdim. neyse bu veriyr para seanslara. seansların ismi de şöyle:"isim analizi, aura analizi, soybağı kesme vs. birinde kadının buna yolladığı dönütleri okudum. okuyunca hafakanlar bastı yeminle. neydi biliyor musunuz: şeydi, fazla kafaya takıyorsun takma gibi bir şeydi. ya inanın acaba diyorum derine inemediğim bir mevzumu var, şapşiklik ben de mi tekrar okuyum anlamaya çalışıyım diyorum ama resmen buna benzer bir dönüt vardı. hatta utandığım için ben derinlik katmaya falan çalıştım biraz.

sadece bu kadar okumuş, bilge bir insan nasıl böyle bir girdabın içinde olabiliyordu. işte kendine yöneltilen bu tür eleştirilere karşı da hani dindarların: "mühürlenmiş kalp göremez" cümlesiyle savunmaya geçiyor. bilemedim.

@gule gule, ne alaka. erkeği de var tonla hem.
  • sanemz  (26.03.23 13:49:49 ~ 13:52:34) 
off. bu işler inanılmaz para tuzağı. güç, gelir, manüpilasyon, beyin yıkama, tahakküm arzusu... bu osho denilen herifin 90 küsür rolls royce u varmış. kimseyi kınamıyorum. herkes ama herkes bu işlere bulaşabilir. o kadar yavaş ilerler ki bu dahil olma süreci fark edemezsiniz. bir bakmışsın köle olmuşsun.

öncelikle kuantumun ne olduğunu taa maxwell'den hatta öncesinden başlayarak bir sindirse... çünkü bence kuantumla bazı namüspet şeyleri ilişkilendirmeyle başlıyor bazı şeyler. sonra şu tip videoları izletseniz:

www.youtube.com

www.youtube.com

işe yarar diye ümit ediyorum.
  • ya ben lan neyse  (26.03.23 13:52:28 ~ 14:01:05) 
@ya ben lan neyse, teşekkürler. videolarınızı sunacam ona.


  • sanemz  (26.03.23 13:53:39) 
benim çevremde öyle denk gelmiş demek ki, 10'dan fazla kadın tanıyorum birebir bu enerji işleriyle uğraşan. hem de böyle hindistan'da nepal'de kamp yapmalı tarzında tarikat seviyesinde. videolarını atıyorlar cemaatleriyleriyle geçirdikleri vakitlerin orada da izlediğim görüntülerde 15-20 kadına 1-2 erkek düşüyor oranında gözlemlediğim için böyle söyledim.

bu kişilerin hepsinin öncesini ve bu işlere girdikten sonraki hallerini karşılaştırdığım zaman daha akl-ı selim, sakin insanlar olduğunu görüyorum. fakat bazı yerler geliyor kafayı yemiş gözüyle de bakıyorum, uç noktalardalar. bunu meditasyon değil de uyuşturma olarak görüyorum. bazıları hatta çoğu da dediğiniz gibi parmakla gösterilen kişilerden. ceo'su var, zamanının öss türkiye derecelisi var vs. vs.

bu attığınız kadının iki videosunu izledim düşük bütçeli uyuşturma olarak gördüm, temelde hizmet ettiği fikir aynı gibi. tabii bu konu hakkında fikirlerim cinsiyetçi algılanacağından, olayın içindekileriyle rahatça tartışabilmeme rağmen public ortamda tartışamıyorum linç kültüründen dolayı. pazar linci değil de öğle yemeğimi yemek için burada bitireyim.
  • gule gule  (26.03.23 14:14:39 ~ 14:14:57) 
@beretta beretta, hocam kişilik bozukluğu da bunları takip eden binler var onlar da mı aynı. mesela bu doktor da mesleği bırakıp kuantumculuk yapacağını söylüyor. hatta instagramda bir iki yazı atmış ama henüz tam beceremiyor. millet şokta. bilemiyorum kendisi bunu etrafa nasıl kabul ettirecek, insan toplayabilecek mi. şimdilik onu dinleyen sadece ben varım.


  • sanemz  (26.03.23 17:36:53) 
hepsi aynı değil.
sıkıntıda, arayış içinde ya da hafif telkinle kandırılabilecek insan çok.
işi bilen birisi bunları çok kolay etkileyip kendine inandırabilir.
örneğin :
www.hurriyet.com.tr

e kadının yaptırdığı meditasyon bana iyi geliyor? Gelebilir, sonuçta placebo etkisi diye de birşey var.
  • vizivozo  (26.03.23 22:21:14 ~ 22:24:58) 
@vizivozo, keşke bunlar devlet denetiminde yapılsa. meditasyon, namaz insana kendini iyi hissediyor. iyi hissetmekte çok şey demek.


  • sanemz  (26.03.23 22:35:16 ~ 22:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.