[]

İngilizce kursuna yazılmak mantıklı mı?

A1-a2-b1 toplam 14 bin lira tutuyor kurs ücreti. mantıklı mı sizce?




 
kursun detayı hakkında bilgi vermemişsiniz ben de genel olarak yanıt veriyorum o halde...

kişi kendi başına internetten bir platformdan veya youtube'dan vs öğrenebileceğini düşünmüyorsa fiziksel olarak gideceği kurs ile devamsızlık yapmadan düzenli ve daha disipline bir şekilde öğrenebileceğini düşünüyorsa kurs tercih edilebilir elbette. sonuçta herkes internetten ekran karşısından kendi halinde çalışma ve öğrenme iradesini gösteremeyebiliyor. kolay bir durum değil. yani karşılığında bir para ödendiğinde de daha sıkı sarılıp işi sıkı tutabiliyor kimi insanlar. bu da kesinlikle yadsınamaz bir faktör.
kişinin kendini tanıması ve öyle karar vermesi isabetli olur böyle durumlarda.

bu arada bence öğrenme hedefi b2 seviyesi olmalı.
  • debian  (26.03.23 04:21:21) 
Bunun b1-b2-c1-c2 olanını aldım geçen yıl. Bence verdiğim en doğru karardı. Gençleştim resmen bu kadar mı farkeder :)


  • Gradient_tabanlı_mor  (26.03.23 05:03:45) 
Duolingo, Youtube'daki bir yığın kanal (mesela, Arnel's Everyday English, Interactive English, mmmEnglish, Adam’s English Lessons, Learn English with Papa Teach Me, Speak Confident English, Speak English With Vanessa), Blinkist ve StoryShots kitap özeti uygulamaları, Quizlet flash card uygulaması, Podcast'ler, Google Translate, Quora, english.stackexchange.com vb. koca bir dünya varken kursa bel ve para bağlamazdım.

Ana dili İngilizce olan kişilerle/eğitmenlerle konuşma pratiği için de ara sıra Preply, Cambly gibi sitelerden zaman satın alabilirsin. Bunu eğitmen olmayan kişilerle ücretsiz yapabileceğin platformlar da var. Mesela Duolingo.

O 14 bin TL'yi de yukarıda saydığım uygulamalara, belki iyi bir bilgisayar veya tablete, veya bir Avrupa seyahatine harcayabilirsin. =)

Kendi kendine öğrenmek, öğrenme sürecinde sana birçok şey katacaktır. Yeni araçlar, yöntemler, yaklaşımlar öğreneceksin, kendi yolunu bulmayı deneyimleyeceksin, özgüven kazanacaksın. Kafa karışıklığı, motivasyon kaybı, belki zaman kaybı da getirebilir tabii.

Ek olarak, günlük kullanım için notion.so uygulamasını da öneririm.

Bir ek daha: Bir şekilde B1'e kadar getirme garantisi veriyorlarsa 14 bin TL hiçbir şey değil.
  • pantepember  (26.03.23 08:44:44 ~ 14:23:26) 
Bu seviyeleri kendin de öğrenebilirsin. Youtube'dan hocaları takip edebilirsiniz. Cambly alın şu an indirim var. Ya da preply.


  • Kahvedesu  (26.03.23 09:16:56) 
bu seviyeleri kendi kendinize çok rahat öğrenebilirsiniz fakat b2 ve sonrası gerçekten zor. Tabii gerçek b2'den bahsediyorum. c1 olduğunu iddia edip b1 bile olmayan bir dünya insan var.


  • Erestor  (26.03.23 09:44:41) 
Ben olsam alırdım çünkü temel önemli.
Kendiniz de başlangıç seviyeye öğrenebilirsiniz aslında ama kurstaki gibi disiplinli olmayabilir insan.
Bir de oturmayınca oturmuyor...
Kurslar bu fiyattan başlıyor zaten, başlayıp üzerine diziler-cambly gibi şeylerle pratik yapabilirsiniz
  • cccbehzatccc  (26.03.23 13:16:59) 
Başlangıç seviyeleri için duolingo ve YouTube önerilerine katılıyorum. Kursun içeriği, kalitesi ve sizin devamlılığınız, kurs dışında maruz kalma açısından kendinizin de çaba göstermesi gibi etkenler alacağınız faydayı çok etkiler ama başlangıç seviyeleri için diğer seçeneklerin kurstan daha faydalı olduğunu düşünüyorum genel olarak.


  • hala mi ceren yahu  (28.03.23 02:35:14) 
ingilizce seviye diye bir şey yok bence. dili böyle gramer kategorizayonu yaparak değil de kullanarak öğrenmelisin.

kursa gitsen sana fiilin 2. hali 3. hali 4. hali falan diyerekten kafanı patlatacaklar. bunların pratikte yeri az. grameri arada yanlış yaz yanlış konuş ne olacak ki.
  • OrangeYellow  (28.03.23 03:06:48) 
Yazı yaz. Bu süreçte yazmayı öğren.
Kitap oku. Okurken okumayı öğren.
Diyalog dinle. Listening geliştir.
Biriyle konuş. Konuşmanı geliştir.

Bunun dışında saçma sapan manikürcü öğretmen kurslarına para dökersin.
  • OrangeYellow  (28.03.23 03:15:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.