[]

Oy sayımı gizliyken cb adaylığı için 100 bin imza çelişki değil mi?

imza verenler oyunu belli etmiş olmuyor mu?




 
akpliler inceye imza verdi mesela. imza, oy değildir


  • ala09  (26.03.23 01:33:16) 
2018'de de chpliler önce merale, sonra temel'e en son hadi seni de geçirelim diyip perinçek'e imza vermişti. Bunda da sırf aday sayısı artsın diye veren vardır. İmza oy demek değil


  • nundu  (26.03.23 01:34:30) 
Kısmen katılıyorum.
Bu seçimleri çok baz almamalı: İnce örneği.
Dünya genelinde demokratik bir yaklaşım olabilir ama; örgütlenme yoksa, kişi kendi iradesiyle gidiyorsa çoğu rengini belli ediyor diye düşünüyorum.

Sırf renkli adaylar olsun diye, gidip imza verecek duyarlı ve demokratik insanların sayısı eminim giderek azalıyor
  • cccbehzatccc  (26.03.23 02:26:04) 
degil, oylar bolunsun diye erbakan'a imza atmistik bir kac sekuler arkadasimla beraber. ama cekildi adam.


  • tantavizisyon  (26.03.23 09:20:44) 
haklı bir soru. imza oy değil tabi ama sonuçta birinin aday olmasını istemek de siyasi bir tutum ve ben bunu devletle veya herhangi biriyle paylaşmak zorunda değilim. "sen paylaşma, paylaşan 100 bin kişi çıkar elbet" doğru bir mantık yürütme değil, oraya girersek muhabbet uzar.

neyse, bu sorunun ideal düzende ve kağıt üzerindeki cevabı: ysk, sizin bu imzalarınızın gizli tutulmasını ve bunları herhangi bir yerde, herhangi bir devlet kurumuyla paylaşmamayı taahhüt eder. mesela bir devlet memuru siyasi parti üyesi olamaz ama cb seçimleri için imzacı olabilir, çünkü bu imzalar da oy gibi gizlidir aslında.
  • bruges  (26.03.23 09:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.