[]

2020 Yamaha Nmax 155'e ne diyorsunuz?

Benim bütçe aslında 100k falan. Sıfır 125lik alayım dedim. Kimse liste fiyatı üstünden satmıyor. Normalde 90bin. 140 satan bayi bile var.

En uygun 125a veren buldum gittim inceledim. Boyuma göre en rahat scooter, tamam dedim nmax ile başlıycam o kesin oldu. Yeni modellerde yamahanın bir app i varmış, uzaktan motor izlenebiliyormuş. Detaylarını sormadım. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Ücretsiz bir servis mi bu? Yoksa motoru alınca ömürlük mü?

Neyse orada sohbet ederken, sizde boy ve kilo var, 155 daha iyi isterseniz onu bekleyin dedi. Fark ettirir dedi. O ne kadar dedim, 145 dedi. Onun da liste fiyatı 95 :D

Tamam düşüneyim dedim çıktım, sahibindenden 155 2020 model nmax buldum. Pcx de seçenek ama onda abs yok diye ve direksiyonu yükse değil, ayağıma çarpıyor diye eliyorum.

Satıcı ön tarafıyla ilgili bir parça söyledi soğutmayla mı ilgili bilmiyorum, 2022 model sonrasında onu değiştirmişler. Çok pahalı dedi önden hafif vurdunuz diyelim değişmesi gerekti, cep yakar dedi.

Onun dışında bir farklılık söylemedi. Bir de uygulama olayı yeni sanırım. Konfor olarak da yeniler bi tık artım. Ama bir youtube videosunda eski serinin tepkilerinin daha iyi olduğunu söylüyordu. Yenilerde de konforunun arttığından bahsediyordu.

Bir de anlayanlara sorayım dedim. Benim derdim biraz yatırımlık aslında çok kullanacağımı da zannetmiyorum da. Daha ehliyetim de yok yani motoru alıp borcunu bitirip motoru büyütücem. Sonra da arabaya geçerim herhalde 5 sene içerisinde :D

Bir kronik sıkıntısı var mı, ne sormam gerekir? Genelde aradıklarım 2020 model olduğu için, hepsi yetkili serviste yaptırmış bakımlarını.

6binlik bakım 1000TL dedi çok geldi aslında aracı götürsem sanayiye 1000 falan tutar zaten.

2020 model olup da 30-40bin km de yetkili servis bakılı motor alınır mı mesela?

Aldıktan sonra önemli bir değiştirmem gereken parça olur mu?

Bonus soru: 100K altına 250 lik RKS Vieste var bu arada bunu nasıl bilirsiniz onun da direksiyonu yüksekte. Forumlarda parça kalitesi dandik diye duydum. Sık mı arıza yapar acaba?

 
Bugün 2021 xmax250 ye sigorta yaptırdım. 2bin. Sistem hata verdi 2750liği seçtiriyordu. Aradım çağrı merkezini elim ayağım boşalmış halde. Aman aman kullanmıyorum bende. Yatırımlık aldım. 5000 bakımda servis bekliyor 1k da oraya. Yakıt benlik ama onu da az yakmıyor. "alcan 50lik(80)" ne vergi ne yakıt ne sigorta. Yılda 3bin km yapmıyorum bile. Bişey olsa farı vardır 5k. Lastiklerde geliyor. Seneye ona bakmadım. Yılda yakıt hariç 5k masrafı var. Bu bilinçle alın.


  • hunharca ben  (25.03.23 23:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.