[]

4-5 kg nasıl alabilirim?

Merhaba. Yıllar önce askere gittiğim sıralarda memnun olduğum seviyede bir boy-kilo oranım vardı ama askerde 10 kilo vermiştim. Sonrasında o 10 kg'lık kaybın 5'ini geri alabildim ama geri kalan o 5 kg'ı bir türlü alamadım, eski halime tam gelemedim.

Aynaya baktığımda yüzüm çökük geliyor, kollarım ince duruyor. Vücutçu tarzı kaslanmaya gerek yok, sadece yüzümün hafif toplanmasını, kollarımın biraz kalınlaşmasını, yani eski halime dönebilmeyi istiyorum. Bir 4-5 kilo alabilsem toparlarım. İki not da paylaşmış olayım;

- Son bir senede başka vesilelerle iki kez kapsamlı kan tahlilleri yaptırmıştım. Bir sorunum yok. Ama babam şeker hastası olduğu için ben de şekerime dikkat ediyorum, tatlıya aşırı yüklenmiyorum. Dolasıyla kilo almak için "Gece vakti tatlı göm, Nutella bitir" vs. gibi önerileri saf dışı bırakırsak sevinirim.

- Spor yap önerileri gelecektir. Ama ağırlık kaldırmalı spor aktivitelerine giremem, hiç öyle bir enerjiye sahip değilim. Sadece her gün açık havada düzenli yürüyüş yapıyorum.

Beslenmeye yönelik neler önerirsiniz bana?

 
kilo başına 2 gram protein al.


  • alperz  (25.03.23 17:14:54) 
Mevcut öğün sayiniza bir ekleyeceksiniz, iki öğün yiyorsanız üç, üç yiyorsanız dört. Bu şekilde birinci haftanin sonunda aldığınız kilo/gram miktarina göre 5 kiloya ne zaman ulasacaginizi kestirip o zamana kadar bunu surdureceksiniz. Uykuya dikkat edeceksiniz, uyku saati azalmamali, vücut normal uyku süresini saglayyamazaa enerji yakar o da kilo almaya engel olur. +1 öğüne ek olarak aralarda bir tane elma yiyin. Gazlı içecekleri kesin, mideyi sisirir tokluk yapar, yiyemezsiniz. Bir de yemek yerken su içmeyin. Yemekten yarim saat sonra için.


  • sanguine  (25.03.23 17:30:51) 
protein ağırlıklı beslenme ve vücut ağırlığın ile hareketler yap. şınav, barfiks vb.


  • false pretension  (25.03.23 18:56:35) 
kilo almakta ne var karbonhidrat yiyeceksiniz bolca.


  • ya ben lan neyse  (25.03.23 20:04:13) 
Fındık, fıstık, kaju vb yağlı kuruyemiş; kavurma, ciğer, döner vb yağlı yağlı yemek


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (25.03.23 20:36:01) 
spor yapmadan kalori fazlası oluşturursan anca götü göbeği yağlandırırsın ve sağlığını bozarsın. spor yapmadan aldığın protein miktarını arttırırsan iştahın kesilir (protein tok tutar) ve kilo almakta daha da zorlanırsın.

spor yapacak motivasyonu git ara bul :) mümkünse sana bu konuda danışmanlık yapacak kaliteli bir antrenör de bul. haftanın 2 günü yapsan bile yeter. illa 5-6 gün yapacaksın hayvan gibi yorulacaksın diye bir şey yok. antrenman programları kişiye özel olur. evde de yapabilirsin, online danışmanlık alabilirsin bu konuyla ilgili. zaten spor yapıp vücudu şekle sokmaya başlayınca hem spor yapmayı seveceksin, hem kendini hem de çok daha enerjik ve mutlu olacaksın. spor ile birlikte bu yola baş koyarsan çok hızlı sonuç alacaksın. sana garanti ederim.
  • motosiklet burclu adam  (26.03.23 02:56:47 ~ 02:58:28) 
@ya ben lan neyse - Makarna, bakliyat falan yediğimde tabak tabak da yerim aslında ama.


  • burnley  (26.03.23 20:30:43) 
Geçen facebook'ta bir diyetisyen yazmıştı inanmamıştım ama denedim 6 kilo aldım. Gece yatmadan önce eticibebe, süt ve bal karıştırıp yiyin.


  • komando kani var bende  (26.03.23 20:44:06) 
karbonhidrat insülini yükseltir böylece yağa dönüşür. glisemik yükü fazla olan gıdalar kilo aldırır. beyaz pirinç, patates, rafine şeker ve un gibi.

yağların sonra da proteinlerin kilo yapma oranı daha azdır. hatta rahmetli prof. dr. ahmet aydın, yağlar kilo aldırmaz derdi.

ama karbonhidrata yüklenmek çok zararlı onu da bilin.

uzman değilim, meraklıyım.

bu arada bir aralar her gün 142gr hoşbeş yiyordum çayla. hayatımın kilo rekorunu gördüm. bir de aynı sıralar fırında çift lavaşa kaşar, tereyağı, salça koyup yiyordum. bunlar sonucu midem harap oldu. 3 aydır düşük karbonhidrata geçtim ve 11 kilo verdim. midem hala kötü.
  • ya ben lan neyse  (26.03.23 20:45:58) 
kilo düşse de kas oluşumu varsa daha kalıplı durursun
kilo hedefinden çok spora odaklan

  • bir soru sorcam  (26.03.23 20:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.