[]

Veraset İlamı Aslı

Elimde Kadıköy 1. Sulh Mahkemesi'nden 98 yılında alınmış bir mirasçılık belgesinin fotokopisi var, mirasçılara tapu intikali yapılabilmesi için belgenin aslının gerektiğini öğrendim. Mahkemeden belgenin aslını talep edebileceğimi söylediler, bu noktada iki sorum var.

Kadıköy 1. sulh mahkemesi Kartal'da mı ve belgenin aslını alabilmek için nelere ihtiyacım var, anladığım kadarıyla yeniden dava vs açmak gerekmeyecek, sadece kimlikle gitmek yeterli mi ve mirasçılardan biri bu işlemi tek başına yapabilir mi?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
Kartal adliyesine gittiginiz zaman Kadıköy 1.shmnin hangi Anadolu shm ye devroldugunu öğrenin danışmadan. Sonra mahkemeyi bulun, dosya arsivdedir ama muhtemelen imha olmuştur. Eğer dijital ortama tarandiysa fotokopiyi mahkeme kaleminde aslı gibidir yaptırıp kullanabilirsiniz. Yoksa yeniden veraset ilamı çıkaracaksınız, tek bir mirasçı yapabilir. Ölüm eski olduğu için noterden olmaz gene sulh hukuktan.


  • sanguine  (23.03.23 14:37:16) 
ESKİ MAHKEMELER YENİ MAHKEMELER YERİ
Kadıköy 1. Aile Mah. İstanbul Anadolu 5. Aile Mah. B3-054
Kadıköy 1. Asliye Hukuk Mah. İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mah. A1-114
Kadıköy 1. Asliye Ticaret Mah.(1/3) İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mah. A3-064
Kadıköy 1. Asliye Ticaret Mah.(1/3) İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mah. A3-071
Kadıköy 1. Asliye Ticaret Mah.(1/3) İstanbul Anadolu 6. Asliye Ticaret Mah. A3-076
Kadıköy 1. İcra Mah. İstanbul Anadolu 6. İcra Mah. A3.AZ
Kadıköy 1. İş Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 14. İş Mah. A1-029
Kadıköy 1. İş Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 14. İş Mah. A1-029
Kadıköy 1. İş Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 3. İş Mah. A1-046
Kadıköy 1. İş Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 3. İş Mah. A1-046
Kadıköy 1. Sulh Ceza Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Mah. B2-107
Kadıköy 1. Sulh Ceza Mah.(1/2) İstanbul Anadolu 33. Sulh Ceza Mah. B1-144
Kadıköy 1. Sulh Hukuk Mah. İstanbul Anadolu 9. Sulh Hukuk Mah. AZ-111

mirasçılardan biri tek başına yapabilir.
  • deepex  (23.03.23 14:38:39 ~ 14:40:24) 
valla ben tek başıma gittim, kalemde, orjinaline bakmadan, karar aslı gibidir diye mühür + imza atıp yolladılar.
tapu da itiraz etmedi.

  • vizivozo  (23.03.23 15:15:59 ~ 15:17:16) 
@10551037 ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim, buradaki cevaplara da dayanarak 16.00 gibi mesai bitimine kadar işimi bitirebilme umuduyla adliyeye gittim, hiç sorunsuz halloldu, ön bürodaki çalışan 'suret harcı da kesilemez' gibi bir cümle kurararak beni mahkeme kalemine yönlendirdi, mahkeme kaleminde bir dosya getirildi, arşiv mi bahsettiğiniz karar kartonu mu bilemiyorum, hemen verdiler istediğim belgeyi, perşembe olması hiç sorun oluşturmadı, kaleme girişimde de problem yoktu ön büroda imzalı bir kağıt verdiler, güvenliğe kağıdı gösterip içeri girdim.

Bu arada bu tapu işlemleri için son günlerde pek çok devlet dairesinde bulundum, hiç bir yerde kimlik sormuyolar, yani sadece kimlikle gitmek yeterli mi emin olamazken kimliksiz bile gidebilirmişim, bu durum bana çok ilginç geldi.
  •   (24.03.23 02:02:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.