[]

Ramazanda beslenme ve spor

Oruç tutan birisi hem kilosunu korumak hem de spor yapmak için hangi saatleri değerlendirmeli?




 
aynı saatten devam müdür


  • sizofren06  (23.03.23 09:51:35) 
Oruç tutan biri kilosunu korumak için harcadığı kaloriye yakın bir kalori almaya dikkat etmeli, spor yapmak için de iftara yakın ya da antrenmanını yapıp biraz dinlenip sonra sahur işlerine girecek şekilde yapmalı ama bu rutin illa ki bozulur yani.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (23.03.23 10:36:24) 
Spora bagli. 10km kosmak da spor , orta halli bir salonda istasyon gezmekte. Agirlik idmanini teoride her zaman yapabileceginizi dusunuyorum bu basta zorlamaz demek degil ama hizli adapte olunur. Hemen yiyemedim kas kaybi oldu falan bos isler, yada yulafimi yiyemedim gucum yetmedi falan da bos. Pro olsan belki.

su an istanbul icin 19 kusurler sanirim, dolayisiyla okundugu zaman bir basit shake (muz whey fistik ezmesi) ve su icip sonra idmana gidip 21 lerde esas yemek yenebilir. Tabii uyku zamaniniz vs. cok faktor var etkilenecek.

Kilo meselesi kalori hesabi, ama burada bir nuans ekliyim, hesaplanan kalori ile sizin yediginiz farkli olabilir. Dolayisiyla misal son 1 aydir ne yediginizi biliyorsaniz ve herhangi bir tarti hareketi olmadiysa , kilo almadiysaniz ayni rutinler icinde ayni seyleri yerseniz 1 ay icinde kilo almazsiniz. Ramazan sebebiyle muhtemelen vucudunuz NEAT i dusurur ama 1 aya da efektif degisiklik olur mu, sanmiyorum.
  • wallcan  (23.03.23 10:49:26 ~ 10:50:15) 
yaklaşık beş yıldır omad ile yemekten iki üç saat önce ağırlık çalışıyorum. bir halt olmuyor.

ama işin su kısmı sakat. orasını bilemem. yemekle ilgili hiç sorun yaşamazsın ama. metabolik bir rahatsızlığın yoksa (insülin direnci gibi...)
  • alperz  (23.03.23 17:52:38) 
Bazı arkadaşlar iftardan 1 saat önce gitmeyi düşünüyorlar. Zararlı mıdır bu antrenman?


  • komando kani var bende  (23.03.23 18:03:36) 
eğer metabolizman sağlamsa, yani enerji sağlamada sorunun yoksa çok da iyidir hatta.


  • alperz  (23.03.23 18:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.