[]

stackoverflow'da neden iplenmiyorum?

şimdiye dek üç soru sordum. aldığım yanıt sayısı 0. sorularım mantıklı, açıklayıcı bir dille yazılmış sorular. kod örnekleri, ekran görüntüleri vs. içeriyor ve çok yaygın dillere ilişkin sorular. daha önce aynısı sorulmuş mu diye bakıyorum da açarken. ama kimsenin salladığı yok. bir şey mi kaçırıyorum yoksa burası genelde böyle bir yer mi? cevaplar zaman içinde mi geliyor?




 
belki konuya hakim birisi denk gelmemiştir çok spesifik bir soruysa, ben ne soru sorsam zamanında 2-3 saat geçmeden 4-5 kişiden cevap geliyordu, bayağıdır kullanmıyorum.


  • gule gule  (22.03.23 18:35:41 ~ 18:36:00) 
stackoverflow yillar once bitti. ben universitedeyken bile dogru durust ise yaramiyordu.

su an en iyi yer google groups (kapanacakmis :( ) ve eger uygun bir subreddit bulabilirseniz reddit
  • aguen  (22.03.23 18:52:48) 
genelde ilk 4 saatte gelir cevaplar da çok spesifik ya da karmaşık konuysa, mesleki bişeylerle alakalıysa cevap verilmiyor olabilir.


  • avatar is back  (22.03.23 19:06:25) 
SO biteli baya oldu +1

Bi de cevap işinin bi algoritması var. Misal senin çok aşırı spesifik bi sorun var, ben ona cevap vermek için 1 saat harcıyorum, ama çok spesifik olduğu için 3-5 upvote anca geliyor. Repütasyon kasan biriysem mantıklı değil.

Onun yerine gidip daha genel, basit sorulara cevabı yapıştırır geçerim, daha çok upvote gelir.

Yani işte uzun uzun kod verdin, bunu yaptım ama çalışmıyor, niye? diye soruyorsan cevap gelme ihtimali düşük. Ama "X dilinde şunu nasıl böyle yaparım" diye sorarsan cevap gelme ihtimali daha yüksek.

Bi de tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi, kadın profili açarsan daha çok cevap geliyor :)
  • plutongezegendegilmi  (22.03.23 23:52:24) 
haha son iki sorumda başıma geldi aynı durum. soru cevaplayanları gerizekalı gibi düşünüp ona göre yazdığım halde. benim özelimde sebepler şunlar

1- sorulan soru doğrudan bir veritabanı hakkındaydı benim. hatta o veritabanının proje yöneticisi adam ilk defa böyle bir senaryo duyuyorum bunu neden yapmaya ihtiyaç duyuyorsun dedi, herife sözde bilmesi gereken aracı anlattım :D

2- sorduğun soru giriş seviyesi bir adamın bileceği, hemen cevaplayabileceği bir soru olmayabilir. benim ikinci sorum bu şekildeydi. doğrudan benzer birşeyi yapmayan ve elini kirletmeyen biri cevap veremezdi. veremediler zaten. ilk 1 gün cevap gelmezse daha da gelmez muhtemelen. platform giriş seviyesi java bilen ve düzenli olarak yazdıkları her cevapta -20 oy alan hintli doldu.

chatGpt ile şansımı deniyorum şimdilik, bir bakabilirsin.

@pluton kadın niki yemiyor artık. has alman koydum, lokasyon germany yaptım cevap yok.
  • sarahkerrigan  (23.03.23 00:49:19 ~ 00:51:44) 
buraya yazıp cevap alma ihtimalin daha yüksek :)


  • false pretension  (23.03.23 03:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.