[]

Özel Sağlık Sigortası

Merhaba. Annem 58 yaşında, Bağkurlu ama primleri ödenmiyor, dolayısıyla para ödemek zorunda kalıyor hastanede hep.

Özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum ona ama hiç de anlamam bu işlerden. Yıllık ödemeleri ne kadar oluyor, kapsamı nasıl oluyor vs. bilmiyorum.

Yakın zamanda yaptıran, vs. varsa yardımcı olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerek? Hangi sigorta şirketi daha iyidir?

 
Yakın zamanda yaptırmadım ancak bir dönem yaptırıyordum annem için.

Belirli bir yaşın üstündeki bireylerde tamamlayıcı sağlık sigortasındaki handikap; geçmişten gelen rahatsızlıklarla ilgili şeyleri ödemiyor olması. Mesela kişide topuk dikeni var diyelim, tamamlayıcı ile gittiniz fizik tedavi verildi doktor tarafından. Bu geçmişten gelen bir hastalıksa(bunu geçmiş tanı-teşhislerden görüyorlar, göremezlerse sizden enabız dökümü istiyorlar
) bunu karşılamıyor. Ama kan tahlilidir-tetkikdir bunları karşılıyor. Acil durumları falan da karşılıyor ama bildiğim, poliçe detaylı okunmalı. Örneğin göz polikliniğine gittiğinizde doktor miyop yazmıştır tanıya ve geçmişten geliyordur, böyle ufak durumlar sorun olmuyor. Ama devamında detaylı tetkikler gerekiyordur o zaman 'aaa bu geçmişten geliyormuş' deyip muayeneyi de tetkikleri de karşılamıyorlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında anlaşmalı hastaneler önemli, size yakın ve beğendiğiniz hastaneler kapsam dahilinde mi, ayakta kaç muayene hakkı var vs. bunlar poliçeden poliçeye değişir. Dediğim gibi poliçe okunmalı.

Bence anneler - babalar için geçmişten gelen hastalıkları da kapsayan bir poliçe yapılmalı, o da bildiğim kadarı ile yalnız Türkiye Sigorta'da var ve Medical hastanelerinde geçerli, ona bir bakın ama tabi tamamlayıcıya göre tuzlu olacaktır.

Yok benim annemin zaten ciddi rahatsızlıkları yok, zaman zaman tahlillerini, tetkiklerini yaptırırım, acil durumlarda da rahat rahat gidebilelim diyorsanız tamamlayıcı iş görür. Yılda kaç muayene hakkı veriyor ona bakın.

Bir de hangisi olursa olsun cerrahi işlemler için(endoskopi,kolonoskopi vb işlemler de dahil) 3 ay falan bekleme süresi oluyor.
  • huzurlarinizda huzursuzluk  (22.03.23 17:27:28) 
bu yaşlarda 8000tl bandından en az.yıllık.
tamamlayıcı sağlık sigortası olarak geçiyor: 10 kere ayakta yatarak sınırsız .

  • deepex  (22.03.23 17:57:02) 
selamlar,
arkadaşların yazdıklarının hepsi tamamlayıcı sağlık sigortası olarak geçiyor ve kapsama alınması için sgk ya da bağ-kur priminin ödeniyor olması gerekiyor. Bununla birlikte, tamamlayıcı sağlık sigortası, anlaşma olan hastanelerde, anlaşmanın olmadığı kısımları kapsama alır. Yazılanların çoğu doğru ancak bu küçük bilgi sizin tamamlayıcı yaptırmanıza engel teşkil edebilir.
Sizin soru başlığında olan özel sağlık sigortası ise anlaşmaya bağlı olmak kaydıyla sgk ve bağ-kur aramadan yapılan tedaviyi karşılayan bir sigorta şekli. Burada da dikkat edilmesi gereken konu yine arkadaşların da bahsettiği gibi geçmiş hastalıklar.
Sigorta şirketlerinin tamamı (bazıları değil), isterlerse geçmiş dönemden gelen hastalıkları karşılamayabilir.
Daha detaylı bilgi için yeşillendirebilirsiniz, geçmiş olsun.
  • pccopath  (22.03.23 18:01:59) 
o yaşta, sgk yok, sıfırdan başlayacak sağlık sigortası, pek memnun etmez.
ilk sene çoğu şeyi karşılamazlar.
sonraki senelerde birşey çıkarasa primler zıplar.
  • vizivozo  (22.03.23 19:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.