[]

kiptas mustakil evleri yeniliyor mu?

daha once soran var mi? tesekkurler.




 
Böyle bir görev tanımı olduğunu sanmıyorum, "hayır yapmaz" netliğinde bilgim yok ama yapması bana çok saçma geliyor bir inşaatçı olarak.

Mesela kendimize soralım, neden yapsın? Asıl amacı belediyeye ait arsalarda toplu konutlar üretmek olan bir kamu kuruluşu, İBB bünyesinde ama kendi içinde özerk bir A.Ş. yanlışım yoksa.

Son yıllarda mahalle bazında, ada olarak eski evleri yıkıp yeni projeler yapıyorlar ama bunları da ortaklı yapıyorlar özel firmalarla.

Amacınız kendi evinizi güvenilir bir firmaya mı yaptırmak acaba?
  • John Bloor  (22.03.23 11:48:18) 
aslinda yenileme yapiyorlar, buradan bakabilirsiniz: istanbulyenileniyor.com

surada tek bina ornekleri de var: www.kiptas.istanbul

simdi anladim yanlis anlasilabilecegini cunku bazi yerlerde mustakil bina seklinde belirtiyorlar fakat site degil tek apartmani (cok daireli) vurgulamak istiyorlar. benim merak ettigim mustakil ev (apartman degil).
  • Sour  (23.03.23 12:25:05 ~ 12:26:21) 
@Sour

Benzer durumda bizim Eyüp'de evimiz var. biz komşu parselleri birleştirip apartman yaptırmak için uğraşıyoruz.

Kiptaş basvuruları alıp proje calışması sonrası inşaat firmalarına ihale ile projeyi veriyor. Kiptaş burada aracı ve denetmen olarak yer almakta.

Sizin durumunuzda tek parselde bulunan bir evinizi yeniden yaptırmak istiyorsanız tüm maliyeti karşılamanız gerekecek. Bu ekonomik gücünüz varsa yapabilirler.
  • kaiserr76  (23.03.23 12:31:19 ~ 12:31:32) 
Evet, müstakil binadan kasıt tek bir arsada tek bir bina olmasıdır. Bu da merkezi semtlerde ve imar durumu uygunsa mantıklı olur ve aracı olurlar.

Yoksa aynı şartlarda Sultanbeyli'de 5 katlı binayı yapmazlar, yaptıramazlar çünkü çalıştıkları inşaat şirketlerine. Çünkü maalesef çok fazla ticari bir getiri yok.
  • John Bloor  (23.03.23 13:34:36) 
@ John Bloor
İnşaat firması bu durumda ne kazanıyor. Projede inşaat maliyetine evleriniz yenileniyor diye bahsediliyor.

  • kaiserr76  (23.03.23 22:48:20) 
@kaiserr76 yandaki parselleriniz bos mu yoksa baska apartmanlar mi var? bizde bos parsel yok, iki yaninda da apartman var, ama bizimki uc katli balat'taki evlerden...


  • Sour  (23.03.23 23:57:30) 
@sour bizde 6 tane parsel birleşimi söz konusu. Hepsi müstakil 2 veya 3 katlı yapilar


  • kaiserr76  (24.03.23 00:52:17 ~ 00:53:50) 
Valla açıkcası hiç incelemedim sistemlerini, karşılaşmadım da. Ama devlet de olsa, belediye de olsa, hiç bir kurum bedavaya bu işi yapmaz gibime geliyor.

"Projede inşaat maliyetine evleriniz yenileniyor diye bahsediliyor."

Nerede yazıyor bu, bir inceleyelim. Mesela maliyete kim karar veriyor? Karar verilen maliyetten ucuza mal edip aradaki farkı kar olarak alıyor olabilirler mi acaba?

Yoksa maliyetten kasıt şu mu acaba, hani ben müteahhitim bireysel olarak. Atıyorum sizin binayı yapsam 5 milyona bitirebilirim, ama işin içine bu resmiyetler girince 6 milyona mı bitiriyorlar?
  • John Bloor  (24.03.23 11:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.