[]

Pasaport almak için iktidarın değişmesini beklemek mantıklı mı?

Pasaport harcı bu kadar uçtuğu halde kısa vadede zaten ücretin düşmesi mümkün değil di mi?




 
Gençlerden ücret almayacağız diyorlardı geçen gün. Bence ekonomik olarak zorda değilseniz beklemeye değmez. İktidar değişecek de fiyat düşecek de.


  • ruhen hastayim ben  (21.03.23 19:24:26) 
uzun vadede dahi fiyatın düşmesine ihtimal vermiyorum. yeni yıl zamları %100'den fazla değil de daha makul bir oranda yapılabilir sadece. 25 yaş altı öğrenci için harçsız pasaport halihazırda var zaten. bu tarz bir uygulamanın kapsamı genişletilebilir belki.

ayrıca seçimin ertesi günü bambaşka bir güne uyanacakmış gibi beklenti görüyorum insanlarda bu çok saçma. hükümet değişse bile ertesi gün hadi her şeyin fiyatını düşürüyoruz demeyecek. pasaport harcına sıra gelene kadar yıllar geçer. o yüzden beklemenin bir mantığı yok.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (21.03.23 19:46:20 ~ 19:54:19) 
Bence pasaport harcından daha önemli konular var güncel. Ülkenin mevcut rejimi değişmez ise biz de Afganistan gibi olacağız ve Avrupa/US de aptal değil nihayetinde.

Sonuç: her zamankinden daha zor vize muafiyeti, özel pasaportlara bile sınırlama ve normal vatandaş için yurt dışına çıkmanın artık hayal olması...
  • Yourcousinmarvinberry  (21.03.23 22:18:56) 
25 yaş altı öğrencilerden zaten pasaport harcı alınmıyor. sadece defter bedeli ödüyorsun o da çok cüzi bir miktar. ilk pasaportumu ben böyle almıştım kaç yıl önce. hatta şuan yl veya dr öğrencisi olup 25+ yaşında olanların da harç ödemeden alma hakları varmış ama onun detayını tam bilmiyorum. bu tarz bir soruyu geçen birisi şuan araba alayım mı yoksa seçim sonrası mı alayım diye sormuştu bende istediğin araba şuan varsa bayide bekleme hemen al demiştim. şuanki fiyatlar seçimi kim kazanırsa kazansın daha makul kalacak bence. ytd.

@Yourcousinmarvinberry hocam 20 yıldır iran-afganistan olucaz geyiği bitmesin mi artık? bir de şeriat gelecek söylemi var hep aynı terane ama gerçekten en güçlü oldukları zaman bile gelmedi sonuç olarak. bu söylemler işlemiyor, çalışmıyor artık. lütfen.
  • debian  (22.03.23 04:02:16) 
Öğrencilerden harç alınmıyor +1

25 yaş sınırını bilmiyordum şimdi öğrendim, baya da yüksek bir yaşmış.

"Gençlerden ücret almayacağız diyorlardı geçen gün" böyle bir vaatleri mi var? E zaten öğrenciden alınmıyor harç uzun yıllardır!

Ayrıca bir çoğunuzun abisi olarak tavsiyem, seçim öncesi hiç bir vaade inanmayın. Kim verirse versin, sağı solu yok bu işin. Bizdeki anlayış dün dündür bugün bugündür maaelesef.
  • John Bloor  (22.03.23 12:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.