[]

memurlar, memurluk ...

www.eksiduyuru.com
şimdi o kadar kpss çalıştım ettim ilanlar gelmeye başladı. gene sınavlar, mülakatlar falan var. olur da memur olursam şu an için alacağım maaş 15-16 civarında bir para.
kötü demiyorum. ilk başlangıç için özelde bu paralar yok onu da biliyorum.
ama yanlışlıkla istanbula falan atanırsam, çalışan halim işsiz güçsüz halimden daha kötü bir duruma düşecek.
ailemden bildiğim, bu maaş ileride de çok artmayacak. reel anlamda daha kötüye gidecek hatta.
evet 657nin çeşit çeşit güzelliği var. büyük salaklıklar yapmazsam kovulmam. maaşım yattı mı sigortada patron çakallık yaptı mı vs gibi dertlerim yok.
ama bilmiyorum yani derdim monotonluk değil diğer sektörlerde de indiana jones hayatı yaşanmıyor. ama kamuda olduğun yerdesin. kağıt üstündeki ilerlemeleri ve belki müdürlük vs kitlendiğinde aldığın etiketi saymazsak monolit gibi duruyorsun.
tamam hayat işten ibaret değil. ama günün üçte birini alan bir şeyi de böyle geçirmek istemiyorum sanırım.
kamu çalışanları bunlarla nasıl başa çıkıyor ya da çıkabiliyor mu?

 
Özel sektörde çalıştığın müddetçe para kazanırsın. Kamuda çalışsan da çalışmasan da maaşını alırsın. Türkiye'de hiçbir zaman özel sektör kamudan iyi olmadı. Çok eskiden bilgisayar mühendisi olup da öğretmen olarak kamuya atanmak için uğraşanlar vardı.

Monotonluk özel sektörde çok daha fazla. Tatil az. Çalışma yoğun. Deli gibi çalışıyorsun. Özelde çalışmayı övmek değişik bir kafa bence. Son yıllarda ortaya çıktı
  • OrangeYellow  (21.03.23 16:10:50) 
Memur olmak dünyanın en güzel şeyi. İş garantin var, sırf bu bile müthiş konforlu bir şey. İzinlerin, kıdem tazminatın, ıvırın zıvırın her şeyin tam yerli yerinde. Hatta özel işler yapıyorsan (öğretmen, polis vs) polisevine gidip 1 liraya çay da içebiliyorsun.

Eğer özel sektörde daha çok para kazanabilecek bir potansiyelin varsa özel sektöre geç tabii. Ama o olsaydı oturup o kadar sene kpss çalışmazdın muhtemelen çünkü kpss saçma sapan bir sınav.
  • roket adam  (21.03.23 16:30:07) 
ben kamuda uzmanım bana sorabilirsin istediğini..

ne mezunusun kariyer memurluğu mu istiyorsun, kurum avukatlığı mı mühendis mi düz memur mu?

yds puanın var mı?

yeni başlayan uzman yardımcısı 19 alıyor şu an. temmuzda da artar ama değer mi değmez.
  • Hallegadola  (21.03.23 16:54:47 ~ 16:55:44) 
kamuda sistem senin çalışmana engel. evrak üstünde her şey tıkırında görünsün yeter. salak salak müdürlere ıqsu düşük insanlara maruz kalacaksın. ancak 5:30dan sonra kralı gelse tanıma ki 657 de atılmakta çok zor. en kötü yanı sen üniversite mezunu uzman bir meslek sahibi olsan da vasıfsız bir sürü insan senden fazla maaş alıcak.


  • mikahakkinen  (21.03.23 17:12:01) 
Maaş az evet ama mesai saatiniz az olduğu için ekstra çalışmalarla bir memur maaşına yakın daha gelir elde edilebiliyor. Ben şu an ekstradan çalışmama rağmen hala özel sektörden saatler önce işten çıkmış evime varmış oluyorum.

Üstelik gelecek kaygınız yok. Biriyle ters düşseniz bile mobbinge uğramıyorsunuz. Sevdiğiniz bir işse zaten rahat edersiniz.

Şu an tek eksiniz ev kiraları. O da özel sektörde çalışsanız bile zorlayacaktı sizi. Ben hala ana babasına muhtaç özel sektör çalışanları biliyorum.
  • ruhen hastayim ben  (21.03.23 17:54:05) 
Başka şansın yok sanırım. Hiç kendini yorma. Direkt tercih yap. Başka bir seçeneğin olsaydı zaten onu seçmiş olurdun. Memurlar bir noktada özel sektörün gerisinde kalıyor maaş olarak.


  • dissendium  (21.03.23 18:29:15) 
kpss lisans sınavı çok zor bir sınav. kazansan bile dediğin gibi nereye gideceğin belli değil, alacağın maaş belli. gittiğin yerde kiranı nasıl ödeyeceksin. psikolojini bozduğuna değmez gibi. özel sektör de berbat halde ama sabah akşam memuriyet övmek de değişik kafa bence.


  • nothing in my way  (21.03.23 19:16:11) 
kamuda da ozel sektorde de calistim.

kamuda calisirken daha ust bir kavrama, devlete hizmet ettigimi hissederdim. bu da bana parayla olculemeyecek bir haz verirdi. ayni zamanda uzerinde bir patron olmamasinin getirdigi bir rahatlik vardi.

ozel sektorde calisirken elbette daha fazla para kazaniyorsun. ama bir patrona para kazandiriyorsun aslinda. onun marabasi oluyorsun. simdi ozel sektorde isi kivirabilecegini dusunuyorsan ozelde calis derim, cunku sinif atlamani mumkun kilabilir. hizli yukselebilirsin.

yani ozetle ilerleme yok demissin ama gercekten ilerleme istiyor musun? ilerleme terle, gozyasiyla gelir. buna ihtiyacin veya niyetin yoksa kamuda calisilir elbette.
  • antikadimag  (21.03.23 19:30:48) 
aslında sanırım iki temel sorunum var. biri monotonluk, sıkıcılık değil sanırım. bir işe yaradığını hissetme duygusu. her gün aynı şeyi yapayım edeyim bu sorun değil ama bunun gerçek dünyada bir karşılığını görmek istiyorum.
diğeri de maddi kısım tahmin edersiniz. tamam özel sektörde herkes girip 10 yıl sonra ceo olmuyor ama kamuda aldığın reel ücret sürekli azalıyor işçi kadrosunda değilsen ya da birkaç istisna kadroda. bir şey olduğunda şekip gitme şansın, başka iş bulma şansın da yok gibi.

  • wop  (23.03.23 14:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.