[]

Yurtdışı enflasyon

Merhaba herkese,
İşin içinden çıkamadığım bir konuyu sizlere sormak istiyorum. Şöyle ki; geçen yıl bu zamanlarda Euro yine 20 tl civarındaydı. Amsterdam’a gitmiştik. Gecelik yaklaşık 1000 tl ye merkezde kaliteli bir otelde kaldık. (Library hotel)
Ve tüm oteller bu fiyatlardaydı. Şimdi yine Nisan ve Ekimde Amsterdam seyahatlerimiz var. Gecelik ortak tuvaletli hosteller bile 3-4000 den başlıyor çift kişilik odalar. Geçen yaz kaldığımız otelde aynı oda 6000 tl falan olmuş. Yani Euro kuru değişmedi hala 20 tl. Yani bu ülkelerde % 400 enflasyon mu var nasıl oluyor?


 
geçen sene korona etkisi vardı, oteller boştu. şu an her şey normale döndü. bu da fiyatlara yansıdı tabiki.


  • biergarten  (21.03.23 15:40:31) 
50 euroya amsterdam'in orta yerinde kaliteli bir otelde kalmis olmaniz o kadar absurd bir durum ki, su an verdiginiz fiyatlar makul, seneler once 10 kisilik yatakhaneli hostelde yataga 35 euro vermisligim var...


  • hewit  (21.03.23 16:27:57) 
Geçen sene korona etkisi vardı. Şu andaki fiyatlar daha doğru. Yaptığınız hesap yanlış, zira turizmin mevsimsel etkisi var, enflasyonda hostel fiyatlarını değil bunu değil domates, patates gibi günlük ihtiyaçları baz alırsın.


  • roket adam  (21.03.23 16:31:09) 
Avrupa'da en temel yiyecek urunlerine 30% zam geldi, savas sagolsun. Hollanda ozelinde bilmiyorum da ben yazin icin goz attim favori yerlerime: Yunanistan ve Ispanya'da sote yerlerim var. Bir Yunan adasindaki yerim hic artmamis, artmis gerci de Booking genius level 3 bilmemne indirimleriyle 40 euro indirim yaptim diyor, Girit'teki favori bolgemde 30% kadarlik artis var, bir tane dolmayan otel biliyorum, o otel pasa pasa yari fiyatina inecek, hic bir sey kistiramazsak ona giderim. Ispanya'daki yerim de cok yukselmis ya, 50%, 60% artmis. Yoksa Bunlar tok saticiyi mi oynuyor acaba? Valla nasil olacak ben de bilmiyorum, tum Avrupa grevlerle calkalaniyor zaten. Bunlar musteri bulabilecekler mi? Ucuz diye herkes Turkiye'ye kacar. Sizin Amsterdam'in ozel durumlari olabilir, etkinlik falan belki, bilemiyorum.

Korona etkisi kalkti bir de o var. Gecen yil otelciyle muhabbet ediyordum, 2022'yi de kaybettik diyordu, ben de ne alakasi var, korona bitti nisanda zaten. herkes pasa pasa tatilini yapiyor derken o musteri gelmedi diyordu. Korona doneminde oteller, seyahat acenteleri vs birbirine girmis, sozlesmeler feshedilmis easyjetler, tuileri bazi bolgelere almamislar, bazi bolgelerden kendileri cekilmis, kimisinde otel kimisinde acente batmis vs. Simdi masa kurulmustur yeniden.
  • freedonia  (21.03.23 16:46:05 ~ 16:52:51) 
Kuzey Amerika'da covid sirasinda normalde konaklamanin imkansiza yakin oldugu, gecesi $500-600 dolarlik otellerde $120'ye kalabiliyordun, fiyatlar yavas yavas eskiye donmeye basladi. Ucak bileti fiyatlari da ucmus durumda. 3 sene zarar ettiler, acisini kotu cikaracaklar..


  • cooperr  (21.03.23 18:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.