[]

ankara'ya taşınmak

2 sene önce ankara'ya gittiğimizde (kızılay'a) çok sevmiştim ve burada yaşanır demiştim. kızılay hariç tabii gezdik biraz. eski meclis falan, batıkent'e kadar gittik. pirinçhan'da oturduk vs. deprem olunca, istanbul'da bütçemize uygun yeni ev de bulamadığımız için evi satıp ankara'dan ev alıp oraya yerleşme fikri ciddi ciddi çıktı, yaz sonu gibi taşınmayı planlıyoruz. ama ben hala net olamıyorum. doğma büyüme istanbulluyum. denizle hiç alakam yok olsa da olur olmasa da en son deniz kenarında ne zaman oturdum hatırlamıyorum bile ama konsere, tiyatroya vs gitmeyi severim. sosyal anlamda ankara nasıldır bilemiyorum. istanbul'a alışmış biri ankara'da mutlu olabilir mi bilemiyorum.
sizin fikirleriniz nedir? daha huzurlu ve az kaoslu bi hayat için tüm sevdiklerimizi bırakıp ankara'ya gitmeye değer mi? benim ankara'da kimsem yok ama eşimin var akrabaları. istanbul'da da hiç arkadaşım yok gerçi, ailem var sadece.



 
ankaraya girince alışıyorsun. yaşanır, zor değil.
ankara - duyuru buluşması is loading :))

  • erty_ksk  (21.03.23 13:51:07) 
Boğaza nazır bir dairede oturmuyorsan, boğaz manzaralı bir cafe ya da restorana gidip martıları gemileri seyretme ya da bir vapura binip, deniz havası koklama zevkin yoksa, ya da ben atalarımın yaptırdığı muhteşem camilerin karşısına geçip gururlanmak istiyorum zaman zaman demiyorsan, futbolda üç büyüklerden biriyle ilgili bir yaşam kültürün yoksa her bakımdan Ankara daha iyidir.
Ama İzmir en iyisidir.

Üçünde de uzun uzun yaşadım da ordan biliyorum.
  • Mirket  (21.03.23 13:54:48) 
14 sene Istanbulda yasamis biri olarak is geregi 8 sene Ankarada yasamak zorunda kaldim. Kisinin tercihine gore degisir tabii ama sosyal hayat kesinlikle Istanbulla kiyaslanamayacak kadar kotu ve sonuk. Istiklalde yurudugunde aldigin o vibei bile alaabilecegin hicbir yer yok :) Kitap fuari bile tirt :) Gece hayat 20de bitiyor. Tam memur, ogrenci ve emekli sehri :)

Ama evet trafik yok gibi bi sey. Huzurlu mu tartisilir, saygisiz tip fazlalasmisti en son ki ben 10 sene oldu Ankaradan tasinali.
  • gron  (21.03.23 13:56:42) 
şair bile demiş ankaranın en iyi tarafı istanbul a dönüşüdür diye.
yaşam tarzın 8 de eve gidip yayılma üzerine kurulu ise ankara tam sana göre kardeşim.
ha aktif tempolu olayım diyorsan işte orada ankara sana gelmez.yürüyüş aktivitesi bile yapman zordur bi tunalı caddesi var orasıda 200 metre hepi topu.
  • deepex  (21.03.23 14:35:08) 
Denizi olan sehirde yasamak demek surekli deniz kenarinda oturmak demek degil. Deniz kenarinda bir yerde yasamak farkli bir hayat/tat katiyor sehir yasamina. Gitmeseniz de hissediyorsunuz. Denizsiz sehirler az veya cok daha kapali toplumlar oluyor. Ankara da oyle. Istanbul'da buyumus biriyim ben de. Ankara'da da 7 yil yasadim (lisans+yuksek), ne kadar baskent olursa olsun kapali bir yer. Belli bir yerin disina hic cikmiyorsunuz desem yeridir. Bir sure sonra da sıkıyor insani, sehrin ömrü bitiyor, istanbul gibi ömürlük bakamiyorsun, ben bakamadim en azindan. Simdilerde is icin gidiyorum bazen, acayip boguyor beni. Ogrencilik yillari olmasa katiyen dayanamazmisim 7 yil boyunca. Bence pisman olursunuz oraya tasinirsaniz ve anca tasinirsaniz anlarsiniz denizin hayatinizda ne denli etkisi oldugunu. Daha ferah yerler dusunun derim nacizane.


  • unidentified floating object  (21.03.23 15:13:39) 
istanbul'un inanılmaz overrated bir şehir olduğunu düşünüyorum. kesinlikle ankara'ya taşınmakla iyi bir karar vermişsin.

not: 11 yıldır istanbul'da yaşıyorum.
  • knight of cydonia  (21.03.23 15:32:04) 
cok ozel bir konser olursa istanbul'da gidersin zaten.

is guc olayi bahsedilmemis. kariyer oldugu gibi ankara'ya tasinabiliyor mu?

ben sirf daha az kaos var, evler azicik daha ucuz diye tasinmazdim.
  • hot potato  (21.03.23 16:15:00) 
Ankara da artik istanbullasti endise etme.

Pahalilik, kalabalik istanbul'la su an kafa kafaya.
  • Yourcousinmarvinberry  (21.03.23 17:24:57) 
ben dogma buyume ankaraliyim. ailemizin gecmisi yuzyillardir burada. yani burasi ile ozel bir bagim var. ankarayi yedirmem.

bir sehir olarak istanbul elbette cok daha guzel. ancak bu imkanlari ne kadar kullanabildiginiz de onemli.

kultur/sanat konusunda eksiklik cekmezsiniz. burada da bir suru atraksiyon oluyor. 6 milyon nufuslu baskent'ten bahsediyoruz. ozellikle belli basli semtlerde mutlu olabileceginizi, hatta istanbul'dan daha iyi durumda olabileceginizi dusunuyorum.

ama daha cok huzur, daha az kaos konusunda cok buyuk bir fark olmayabilir. yani sizin nedenlerden dolayi bana pek aradiginizi bulurmussunuz gibi gelmedi.
  • antikadimag  (21.03.23 19:41:06) 
Yani açıkçası sanat konusunda çok seçici zevkleriniz yoksa, haftada birkaç akşamınızı bu tarz etkinliklere harcamıyorsanız İstanbul'la kıyaslamaya gerek olmadığını düşünüyorum. DT burada da gayet iyi, özel tiyatrolar da sürekli geliyor. Yabancı sanatçıların konserleri İstanbul'a göre daha az tabi ki ama bunun için git gel yapabilirsiniz. Yerli sanatçıların konser çeşitliliği çok yüksek zaten her türden var. Sanat galerisi, atölyeleri gibi şeyler de Ankara'da gayet mevcut farklı enstitülerin etkinliklerine gayet katılım sağlayabilirsiniz.


  • black holes in the sky  (22.03.23 00:05:08) 
gece hayatının saat 8'de bittiği falan tamamen kulaktan dolma. önce onu söyleyim. istanbul-ankara karşılaştırması neden var? çünkü sosyal, kültürel, iş imkanı, kısacası yaşam standardı açısından 2. sırada olduğu için. istanbul ile başka bir şehrin kıyaslandığını gördün mü? belki ara sıra izmir diyebiliriz. biletix ve diğer bilet sitelerinden konser veya tüm etkinliklere bakabilirsin. göreceğin şey istanbul'dan sonra en çok etkinliğin olduğu şehrin ankara olduğudur. üstelik kira, ulaşım ve diğer masrafların nispeten azalacağı için etkinliklere daha fazla bütçe ayırmak mümkün olabilir. ulaşım açısından metro istanbul'daki kadar kullanışlı değil ama birçok yere metro ile ulaşım mümkün. kısacası istanbul'da nasıl bir hayat yaşıyordun ankara'dan ne bekliyorsun. ona karar vermek gerek.

bir de şunu ekleyim. istanbul binlerce yıldır çeşitli devletlerin en önemli şehri olmuş, o devletlerin kültürlerinden beslenen, geride bıraktıkları sanat eserleriyle yoğrulmuş bir kent. ankara'nın gelişimine ise en fazla 150 yıllık bir süreç diyebiliriz. onun için karşılaştırma da pek adil değil.
  • jepa  (22.03.23 01:53:17 ~ 01:59:26) 
İstiklal'de yürürken aldıkları vibei ankara'da bulamayacağını sananlar gitsin ulus'ta yürüsün. istiklal mi kaldı abi? sokak müzisyenleri, onların etrafına toplananlar bile yabancı.

8'den sonra hayat yok diyenler mamak'ta mı yaşıyor bilmiyorum.

haftasonları bütün barlar, gece kulüpleri sabaha kadar açık. diğer günler de gece boyunca işliyor hepsi.

tiyatro konusunda ankara oldukça iyidir. birçok oyun kapalı gişe oynuyor.
  • a man alone  (22.03.23 02:31:03) 
Ankara özellikle Ayrancı civarlarında yaşıyorsanız her türlü sanat, kafe etkinlikleri ve barlarla dolu bir şehir gece 20'den sonra hayat bitmesi 80'lerde kaldı. Düzenine alışıp keşfetmeye başladıktan sonra iyi ki gelmişim bile diyebilirsiniz.


  • mirty  (22.03.23 09:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.