[]

Bisiklet sorusu

Merhabalar. Bisiklet almayı düşünüyorum. 30 yaşına geldim. Çekiniyorum açıkçası. Garip karşılanır mı? Uzak yerlere gitmeyi düşünmüyorum. 3 4 bin TL'ye Salcano bisiklet alabilirim. Daha ucuz önerileriniz varsa paylaşır mısınız? Son olarak bisikletiniz var mı, bisiklet kullanıyor musunuz? Yaş ve cinsiyet belirtirseniz daha iyi olur. Bir de nerede saklıyorsunuz? Sağ olun.




 
Tolstoy'un bisikleti diye bir kavram var, yani hiç bir yaş geç değildir. Ayrıca 30 yaş cidden daha çok genç, kimseden çekinmeyin.

Bisiklete gelince, bulunduğunuz coğrafya ve rotanızda çok yokuş var mı? Varsa bir süre sonra, hatta ilk bir iki gün içinde pişmanlık yapabilir. Ama aşırı bir yokuş yoksa, genelde hafif eğimler ve düzlükler varsa sıkıntı olmaz.

İlk denemeler için ben 2. el tavsiye ederim. Çünkü şu an emin değilsiniz, kalıcı olacak mı yoksa bir kaç günde pişman mı olacaksınız kesin değil.

O yüzden önce ikinci el ucuz bir şey alın ve bir hafta kadar deneyin, baktınız oluyor, sevdiniz, hemen güzel bir bisiklet bakmaya başlayın.

Zaten o yeni bisiklete geçince geceyle gündüz gibi fark edecek sürüş kalitesi :)

Binada asansör varsa eve çıkartabilirsiniz, kapalı otoparkınız varsa orası olabilir, kalorifer dairesi filan varsa olabilir.

Bina girişinde bırakmayın, hem çalınır hem de diğer komşulara sıkıntı çıkarır.
  • John Bloor  (21.03.23 10:28:28) 
merhaba, garip karşılanma konusunda şöyle söyleyeyim, 38 yaşındayım, 186 boyundayım, a101 de satılan katlanır bisikletlerden kullanıyorum, bisikletin tekerleğinin boyu dizime bile gelmiyor :) semt içinde sağa sola gitmek için, bankaya, müşterilere falan gitmek için kullanıyorum ilk önce insanlar garip karşılıyor dönüp bakıyorlardı, biraz büyük değil mi gibi şakalar falan yapıyorlardı , elektrikli mi bu, keşke elektrikli olsaydı diyorlardı. ilk önce biraz sinir bozucuydu ama şimdi hiç umursamıyorum, hiç bir şeyi umursamıyorum. çok keyifli. keşke daha önce alsaymışım, kısa mesafe gideceğim ama yürümeye gözüm kesmeyen yerlerde araba sürmekten kurtardı, kilo bile verdim. işyerinde saklıyorum. alın.


  • vincenzo  (21.03.23 10:31:53) 
32 yaşındayım onlarca senedir bisiklet sürerim. Son birkaç senedir yol bisikleti sürüyorum. Bayağı tam takım ekipmanla falan. Başta kendi kendime triplere girdim taytla falan apartmana girip çıkmak bile zor geliyordu şu an vapura marmaraya biniyorum o şekilde :D

Tam olarak neden çekiniyorsun bilmiyorum ama bisiklet çok güzel bir spor, kafa dağıtma ve ulaşım aracı. Hafta içi mesaiden sonra 3-5 km bile bir yere gidip gelsen pamuk gibi oluyorsun. Hafta sonu ise toplu ulaşımı da kullanarak daha cezbedici rotaları hedefleyebilirsin. Elimde olsa gittiğim her şehre, her tatile bisikletimi götürürüm öyle seviyorum bisikletimi. Duş imkanım olsa işe de bisikletle gelirim minibüste/otobüste trafikte takılı kalmak acayip canımı sıkıyor.

Decathlon'dan bisiklet askısı aldım misafir odasının duvarına asıyorum bu arada. Biraz pahalı bir bisikletim var o yüzden apartman boşluğu, bodrum, balkon vs. mümkün değil koyamam. Eski bisikletim 1000 lira bile etmezdi onu da aynı şekilde muhafaza ediyordum bu arada. Bir şekilde çalınıyor evde olmadıkça.

www.decathlon.com.tr
  • chicha_v2  (21.03.23 10:41:44) 
salcano ama hangi model, salcano excel gibi eğilerek sürdüğün dağ bisikleti değil de salcano üsküp gibi dik oturuş kadrosu olan şehir bisikleti alırsan çok rahat edersin, etrafa markete pazara gitmelik

bir de 7 vitesli bisan paradise öneririm
  • freebird5406_2  (21.03.23 10:50:07 ~ 10:54:09) 
Hangi şehir orası ki bisikletli bir 30 yaş kişisi garip karşılansın.

İzmir'de sahile in 70 yaşında teyzeler, dedeler görürsün bisikletli ve bisiklet mayolu.
Facebook grupları bile var. Geçen gün Karşıyaka'dan Urla'ya gitmişler grupça.
  • Mirket  (21.03.23 10:51:02) 
Garip karşılanabilir ama bu umurunda olmamalı. bireysel özgürlüğünü bisiklet ile kazanmış kadınlar tanıyorum İzmir'de.
Bisikleti çevrendeki coğrafyaya göre seçmelisin. Büyük tekerlekli ve hafif olması avantajlı olur. İnce teker hızlı gider ama yol pürüzsüz değilse sarsıntı yorar. Dağ bisikleti ağırdır yavaştır ama konforludur. Evde saklamak elzemdir yoksa çalınıyor. Katlanır olanlar vitesli ise iş görür pratik sevimli aletler, acelesi olmayan için güzeldir. İkinci el almak mantıklıdır. Bütçene göre ikinci el bakıp sorabilirsin bu alınır mı diye cevaplarız.

40e. Çocukluğu saymazsak 35 yaşında mtb alıp arazi sürüşlerine başladım. Yokuş çıkmayı ve bozuk yollardan hızlı ve zıplayarak inmeyi seviyorum. Bir sene önce bilgisayarı satıp gravel bisiklet aldım kendime. Hem yolda hem arazide hızlı ve güvenilir bir alet. İlk bisiklet taytı giydiğim günü hatırlıyorum da kabinden çıkmaya utanmıştım Decathlonda. Şimdi en kalabalık çarşıda bile rahatça yürüyorum o halde. Bisiklet özgürlük hissini bir yere yetişmeye çalışmadan sakince veren bir alet. Performans sürüşü de yapsam kordonda sakince de gezsem keyfi mükemmel. Salonda duvarda asılı benimki. Eşimde de var gravel araziye yokuşa alışıyor o da yokuş çıkma performansı artıyor zamanla. Doğayı ve sporu sevdiğimiz için mutluyuz hobimizle.

eksiup.com
  • hasmetizm 2046  (21.03.23 11:05:16) 
40 yaşında başladım. hayatta yaptığım en doğru şeylerden biri. hiç çekinilecek bir tarafı yok desem de ilk başta zorlanmıştım. kask takanları daha profesyonel gibi gördüğümden kendime yakıştıramıyordum, bir de tayt mevzusu var tabi. şimdi hiç umursamıyorum ama ilk zamanlar şortun altına giyerdim.

her ne olursa olsun bisiklet kullanmak en keyifli sporlardan biri. ilk başta bisiklet keyfi yaşayacağınız zorluklara üstün gelirse devamı da gelir.

önce şehir bisikleti ile başladım sonrasında yol bisikletine geçtim.
şu an 50 yaşındayım, bisiklete devam. çoğu zaman da işe gelip giderken kullanıyorum.
bahar ve yaz mevsiminde erken kalkıp önce antrenman yapıp oradan işe geçiyorum.
Bisikletin ederi biraz yüksek olduğundan balkonda tutuyorum. Kapıya vs. bırakmam mümkün değil. Cinsiyet erkek.
  • lazpalle  (21.03.23 11:09:12 ~ 11:20:35) 
o kadar yersiz bi kaygı ki. 31 yaşında erkeğim canım istedikçe çıkıp geziyorum ve dünyanın en normal olayı


  • KUCO  (21.03.23 11:29:53) 
Niye garip karsilanacagini anlamadim, o yuzden garanti konusup buyuk sehirde garip karsilanmaz diyeyim. Benim 2 tane bisikletim var, antalya'dayken kullaniyorum bazen, cunku sehir dumduz, yollar guzel. Istanbul'da bisiklete binmem, yokus cikarken kriz geciririm. Bodrumda duruyorlar. 30key


  • unidentified floating object  (21.03.23 12:13:20 ~ 12:15:06) 
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Çekincem aslında 30 yaşına gelmiş, bisikletle geziyor denmesiydi ama umursamamaya karar verdim. Bisikletçi taytı giymem. Eşofman, şort uygun. Şehir düz. Bir sorun yok. Kısaca millet ne der, bunu düşündüm. Ben de çalınacağını düşünüyorum. Evde yer yok. Hava ısınınca düşüneceğim tekrar.


  • dissendium  (21.03.23 13:24:35) 
ne alaka neden cekiniyorsun garip karsilayacak olan kim, kimin verecegi tepkiden sakiniyorsun? merak ettim.

ben turkiye'de degilim. trafik cok vahsi oldugu icin binmezdim herhalde ama bulundugum yerde yaz kis ise markete suraya buraya bisikletle gidiyorum. yasam 30'un net bir sekilde uzerinde.
  • hot potato  (21.03.23 16:24:00 ~ 16:24:18) 
ulaşım amacıyla kullanıyorum. işe, salona, markete, parka her yere velespitle gidiyorum.

sen ulaşım amaçlı mı alacaksın spor amaçlı mı?
  • alperz  (21.03.23 19:14:27) 
alperz, yarım saat bir saat sürüp kafa dağıtma, gezme, keyif amaçlı.


  • dissendium  (22.03.23 13:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.