[]

Bu yıl ortasında özel sektöre bi zam daha gelir mi

Geçen sene olduğu gibi. Yani hem memur ve emkliye zam müjdesi verir kesin tayyip seçim öncesi biz de seçimde öncesi nasiplenir miyiz acaba konuşulan şeyler var mı?




 
zaten daha derin bir kriz beklenirken üstüne deprem , seçim..

ne konuşuluyor bilmiyorum ama ben fırtınalı bir denizde ufak bir geminin kaptanı olsam kıyıdan kıyıdan giderdim. Gün doğsun, sis dağılsın ki önümüzü görebilelim ancak o zaman tayfaya içkiyi dağıtırdım.

Asgari ücrete zam gelince otomatik yapılan zamlara gelince, asgari ücretli kesim dışında(onlarada bir iki ay) kimseye olumlu bir katkı sağlamayacağı için zam olarak düşünmek anlamsız.
  • mikael  (21.03.23 01:16:34 ~ 01:28:26) 
Enflasyon ve dolara bağlı gelme ihtimali yuksek


  • bonjourrr  (21.03.23 08:04:50) 
Sadece ocak ve şubat aylarının TÜFE oranı toplamı %10'u buldu. Kendi çalıştığım şirket sene içi zam planlamasını yaptı. Özel sektörde genel olarak yaz ayları civarı bir artış yapılır diye düşünüyorum.


  • Lethe  (21.03.23 09:47:35) 
emekliye memura kesin zam vermesine gerek yok zaten temmuzda verilecek. sıkıntı bu sene memur ve emekli gerçekten enflasyona göre düşük bir zam aldı zaten %30 gibi. temmuzdaki düzeltmeyi bırak emekli ve memurlar nisan mayıs gibi de ara bir düzeltme bekliyordu fakat artık böyle bir şey olmayacağını görmüş olduk.

şu anki aşırı enflasyon koşullarında maaşlarda düzeltme olacağı kesin gibi bir şey ama tabi mayısta önemli bir süreç de yaşayacağız.
  • denizgonen  (21.03.23 11:14:42) 
asgari zammı bahanesiyle özel sektöre de gelir diye düşünüyorum. en azından geçen sene bizde öyle oldu


  • kondansator  (21.03.23 11:18:41) 
Global krizden ötürü bizde her sene nisanda olan zam dönemi bu yıl temmuza ertelendi. Global firmalarda durum çok iç açıcı değil.


  • roket adam  (21.03.23 12:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.