[]

İş teklifinde hangi aşamada istifa etmek lazım

Teklif ettiler kabul ettiğimde mi? Yoksa sözleşmeyi imzalayınca mı? Hangi aşamada yapmak lazım.




 
Mutlaka imzaladiktan sonra


  • wct3 org  (20.03.23 20:54:07) 
Kimi zaman mevcut sirket comak sokuyor sektor kucukse, sirket kurumsal degilse ha oyle demedik soyle oldu boyle oldu diyor. Pozisyon kapaniyor baska aday torpille geliyor her sey oluyor :) imzaladiktan sonra da olabiliyor tabi de ne kadar saglama alabilirseniz o kadar iyi her ihtimale karsi


  • wct3 org  (20.03.23 20:56:06) 
Aslinda direkt imza atmadan once eger sirketten ayrilma sebebin cozulebilecek seyse (maas, bir takim haklar vs) dusunme suresi icerisinde gidip calistigin sirketinle konuyu konusup 'bak ben ayrilmak istiyorum soyle bir teklif var, karsi teklif yaparsaniz sizde kalabilirim' tarzi konusmak da yararli olabilir.

'yok ben her turlu ayrilacam' dersen de @wct nin dedigi gibi imzayi at sonra ayril.
  • j r r tolkien hayrani  (20.03.23 21:14:46) 
Valla ben 3 is degistirdim hic oyle imza at sonra istifa et olmadi.

Teklifi alirsin el sikisirsin, gidersin mevcut is verene ben ayrilcam dersin. Tarih netlesir, sonra gider yeni is yerine bu tarihte basliyorum dersin.

Ha belki milyon dolarlik binlerce calisani olan sirketlerde farklidir ama tr ortalamasi bu
  • another satisfied lover  (20.03.23 21:54:50) 
Valla bence de imzayı attıktan sonra söyleme. Belki daha yüksek bir teklif gelir kalmaya karar verirsin filan.


  • Amaranta ursula  (20.03.23 22:04:07) 
Ben anlamıyorum sözleşme zaten işe giriş günü imzalanıyor, sözleşmes imzalamadan istifa etme diyenlerin ihbar süresi falan yok mu arkadaş bugün sünnet yarın deniz gibi hemen ertesi gün yeni işe mi başlıyorsunhz. Bu zamana kadar 7 defa istifa ettim hep de bilinen şirketletde çalıştım belki onun da etkisi vardır ama teklif aldım ertesi gün istifa ettim baktım mevcuttan teklf gelir mi diye baktım gelmedi hemen aradım kabul ettim teklifi.


  • condom kurşunu  (21.03.23 00:55:41) 
Bugüne kadar hep teklifi aldıktan sonra istifa etttim, problem olmadı.


  • mirty  (21.03.23 08:48:44) 
İki ay deneme süresi var zaten. Sözleşmeyi imzalasan bile bir sonraki gün işten çıkarabilir. Teklifi kabul etmek yeterli değil bana göre. İhbar süresi varsa ben iki hafta ya da bir ay sonra işe başlayabilirim, sizin için uygun mu demek gerekiyor. Belki işe hemen başlayabilecek birini arıyorlardır.


  • dissendium  (21.03.23 08:59:14) 
Ben şimdiye dek yeni iş teklifi netleştiğinde, maaş ve diğer haklarda kesinlik sağladığımızda istifa ettim. İhbar sürem ve işten ayrılma tarihim netleştiğinde yeni başlayacağım yere bilgi verip X tarihinde başlıyorum diyerek talep ettikleri belgeleri yolladım. Yeni işin ilk günü de sözleşme imzalayıp başladım.


  • Lethe  (21.03.23 09:51:38) 
teklifi kabul ettiğinizde gidip mevcut amirinizle görüşüp, böyle böyle bir durum var, izninizle ayrılmak istiyorum demeniz lazım. çıktığınız işyeri ile ihbar sürelerinizi görüşmeniz gerekir, ihbar sürenizde çalışmak istemiyorsanız, karşılıklı anlayış içerisinde çözmeniz lazım. yoksa zehir olur.


  • co2s2  (21.03.23 11:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.