[]

Tokyo'da trafik / araç kiralama

Webde okuduğum yazılardan çok sağlıklı bilgi edinemedim. Tokyo'da trafiğin akış yönü bizdeki gibi mi? Araç direksiyonları sağda mı solda mı?
Araç kiralamayı düşünüyorum ama eğer trafik farklı ise çile olabilir. bir de giderken ve dönerken farklı havaalanlarını kullanacağım, o yüzden kiralama bedeli de yüksek çıkabilir. siz ne tavsiye edersiniz?



 
Japonya'da trafik soldan akıyor, dolayısı ile direksiyon sağda.


  • inheritance  (20.03.23 10:26:32) 
japonya'da travel pass tavsiye ederim. gidip gorecegin yerlere uygun bir kart alirsan metro, otobus, hizli tren hepsine bedavaya binebiliyorsun.

arac kiralama icin evet trafik ters bize gore o yuzden de direksiyonlar sagda. alismak zaman aliyor ama zor degil. zor olan japonyadaki kurallar, isaretler ya da herkes tarafindan bilinen ama senin bihaber oldugun yazisiz kurallar. farkli havaalanina vermek yaklasik 40-50 dolar daha fazlaya maloluyordu en son baktigimda.
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (20.03.23 10:44:49) 
japonya'da trafik tersten akıyor evet.

tokyo'da o alfabeye rağmen yarım saatte çözmüştüm metroyu ben. günlük biletler var istediğiniz kadar binebiliyorsunuz. naritaya ulaşım inanılmaz kolay ana istasyonların birinden trene biniyorsunuz o kadar. diğerini bilmiyorum.
  • argent dawn  (20.03.23 12:19:58) 
tokyo toplu taşıma ve metro açısından dünyanın en gelişmiş yerlerinden biri neredeyse her sokağa metro var ve çok kolay. araç kiralama fikrini bir daha düşünün derim.


  • iwillsee  (20.03.23 12:52:50) 
cevaplar için teşekkür ederim. bu durumda toplu taşıma kullanmak en mantıklısı. günlük biletleri oraya gidince metro istasyonundan falan mı alıyoruz? havaalanından alınabiliyor mu?


  • faberkastelli  (20.03.23 13:51:05) 
havaalanından da alabilirsiniz. metro istasyonlarından da. makineler veriyo. görevlilere sorarsanız yardımcı oluyorlar ingilizce anlayıp konuşuyorlar genelde. halk da öyle çok yardımseverler. gitmeden türkiyeden bulabilirseniz yen alın bulamazsanız da sorun değil yanınızda dolar götürün havalimanından yen alabilirsiniz.


  • iwillsee  (20.03.23 14:15:23) 
Araç işinden vazgeçmeniz yerinde olmuş, derde gerek yok bilmediğiniz yer, kuralları sıkı, trafiği ters. Üstelik ulaşımı acayip iyi ama hatları işletenler farklı olduğu için durum karışabiliyor. Bir de gideceğiniz doğrultu için bilet almanız gerekiyor yani bileti almadan ineceğiniz durağı seçiyorsunuz ve inince jetonu tekrar atıyorsunuz. Bu karmaşa ve soruna sebep olabiliyor. Ben yanlış bilet alıp 15-20 dolar yakmıştım öyle. Derdimi anlasalar belki iade ederlerdi ama iletişim kuramadık. O yüzden yeşil akbil gibi bi kartları ilk iş ondan alın, binerken inerken basın her seferinde bilet almaktan kurtulun.


  • Nature Works  (22.03.23 02:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.