[]

50.000₺ ile Amerikaya gitmek

Merhaba.

Önümüzdeki yaz için böyle bir planım var ama bütçem 50 bin tl,

Sizce bu bütçe ne kadar yeterli? Artırmaya çalışmalı mıyım?

Uçak git gel 30 bin lira

Bana 20 bin lira kalıyor.

Yani 1000 dolar.

Los angelesta 5 gün yetmez mi?

 
Gezmeye, yemeye içmeye günlük 200 dolar fazlasıyla yeter ama konaklama ve ulaşımı hesap etmeniz lazım. Günlük temel gıda ihtiyacı için 3 öğün toplam 30 dolar bile kurtarır bence ama gelmişken güzel yere gideyim, içeyim derseniz günlüğü 60-70 dolardan hesaplardım ben olsam.


  • orient blue  (20.03.23 10:01:30) 
yeter. araba icin turo'ya, otel icin hostellere bak derim.

yemekleri ucuza getirmek istersen drive-thru'lardan 10-15 dolara bir ogun cikar.
  • antikadimag  (20.03.23 10:13:53) 
bence yeter.

ama yapman gereken oncelik belirlemek. gezip gormek mi, yemek mi, yoksa sadece havasini solumak mi vesaire.

kaldigin yere gore market alisverisi yaparsan yemegi cok ucuza getirip daha farkli seylere harcayabilirsin. ya da gordugun her degisik yiyecegi dener ama daha az yer gorursun vesaire. planlarsan bence yeter. ama konaklama isini bilmiyorum. o tarafta kalmadim hic. o kismi halledersen gunde 100-150 dolar yeter 5 gun icin.
  • gel gel sarisinim sag yap gel  (20.03.23 10:50:05) 
asıl soru amerika için 5 gün yeter mi? zaten bunun 2 günü git-gel yol.
bence amerikaya en az 15 günlük gidilmeli. mümkünse en azından hem batı yakası LA hemde doğu da NYC görülmeli.

  • astronom bey  (20.03.23 11:21:57) 
@astronom

iki tarafı da görmeyi çok istiyorum ama bu sene galiba bütçem el vermeyecek.
iki taraftan birini seçmem gerek. LA seçtim ama hala düşünüyorum :)

belki o zamana kadar bi yerlerden para gelirse doğu tarafını da görebilirim
  • adwokat  (20.03.23 11:39:55) 
Gun sayisi izinle mi ilgili butceyle mi? O kadar para harcayip 4 5 gun kalip gelmenin bi alemi yok.

Planini ucuz ucak bileti bulma uzerine kurup, 10-15 gun kalip bati yakasini gezebilirsin. Konaklama pahali, airbnb'den paylasimli oda ya da bulabilirsen hostel bakabilirsin. Yemek kulturu olan bir yer degil zaten, ac kalmayacak kadar marketten vs bir seyler alip araba kiralamaya butce ayirabilirsin.

La- las vegas - san diego (gitmisken gunu birlik meksikaya da gecebilirsin) - san fransisco

Dogu yakasini hic karistirma bence.
  • brkylmz  (20.03.23 12:29:24) 
Şu anda alırsan 18 bin liraya git gel alabiliyorsun, yolu ne kadar ucuzlatırsan o kadar iyi. o kadar çok para kalır elinde. USD/TL konusunda dikkat etmekte fayda var.


  • selam  (20.03.23 12:31:08) 
Sadece 5 gunum olsa manhattan’a giderdim ben. La’e gitsen araba kiralaman sart ve de cevre yerlere (sf, las vegas vs) gitmeknde isteyeceksin ve de 5 gun yetmez. Manhattan’da arabaya ihtiyac yok, queens’te filan ucuza hostel bulabilirsin ve de ucak bileti daha ucuz

Cevaplardan birinde dogu/bati ayrimini sorgulamissin o yuzden dogudan baslamak daha mantikli geliyor senin durumunda bana
  • fakyoras  (20.03.23 15:23:30) 
ben internetten bakinca 9200 liraya bilet goruyorum google flights'ta bu sene. 30 bin lira ucak masrafini daha iyi arastir. tabi normalde 9200 kadar ucuz olmaz ama 30 bin de cok abarti.

eger boyle makul bir ucak bulursan 5 gun los angeles ve las vegas icin yeter paranin geri kalani
vickyflipfloptravels.com

san diego'ya gitmezdim. san francisco hos ama cok diger tarafta ve butcen hem de zamanin yetmez.

en pahali kismi ucak degil konaklama gibi olacak. oteller turkiye gibi degil, en uyduruklari bile servet. hostel dusunulebilir ama oncesinde yorumlari oku.

bu arada gitmeye kesin kararliysan parani usd'ye cevir simdiden.
  • hot potato  (20.03.23 16:34:56 ~ 16:38:34) 
dogu yakasi yorumuna katiliyorum. batida araba gerekir ama doguda boston new york yapsan arabaya gerek yok. daha ucuz olur.

bir de la gibi bi yere gitmek ne kadar dogru? gitmisken bir sehir gormeni tavsiye ederim. la bildigin suburban mall, koca bir banliyo. sehir gormek istiyorsan sf'e gidebilirsin.
  • antikadimag  (20.03.23 19:02:50) 
california kesinlikle doğru tercih bence. ama bütçeni zorlayıp birkaç gün uzatıp uçakla nyc de yapabilirsin.


  • deartheodosia  (20.03.23 20:47:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.