[]

Golang hk.

golang'in kendi dokümantasyonunda yer alan tüm maddelerin üstünden 2şer defa geçtim, şimdi bir defa kendime ait proje denemesinde de bulunacağım.

ama sorum şu;
golang'in "doğru mimarisi" için örnek alacağım bir boilerplate veya ne bileyim bu tür anlatıma sahip bir kaynak var mı?

yine örnek vereyim;
Laravel'i milyon çeşit yazabilirsin. tüm logiği controllera da yıkabilirsin, her şeyi birbirinden de ayırabilirsin. hepsini geçtim Laravel kullanır ama laravel'in sahip olduğu hiçbir özellikten faydalanmadan düz php bile yazabilirsin.
ben laravel'in "doğru usulünü" öğrenene kadar yıllar harcadım, hep hatalı yazılmış projelerde vakit kaybettim.

golang'i pırıl pırıl, en nizami şekliyle görebileceğim bir ders, bir başka bir şey arıyorum özetle. bana ne tavsiye edersiniz?

 
Hocam şuna bi bak: github.com

Ondan sonra domain driven design ve hex architecture konularına bi göz at.

Şu repolara bi göz gezdirebilirsin:

github.com
github.com
github.com

Ama bunlara ne kadar bakarsan bak, proje yaparak edineceğin tecrübeyi başka türlü kazanman mümkün değil. Çünkü aslında bu modeller yeni şeyler değiller, bi de cidden ihtiyaç duymadan "ya cmd klasörü niye var?" sorusuna cevap vermek çok kolay olmayabiliyor.

O yüzden ben olsam çok vakit kaybetmeden proje işine girişirim.
  • plutongezegendegilmi  (19.03.23 23:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.