[]

Börek neden mikrodalga fırında ısıtılmaz?

Bülent Börek'ten aldığım böreğin kutusunun üzerinde çok dikkat çekici şekilde "Mikrodalgada kesinlikle ısıtılmamalıdır" yazmışlar.
Nedenini biliyor musunuz?
Aynı uyarıyı "Ekrem Coşkun Döner"de de gördüğümü hatırlıyorum.

fastly.4sqi.net

 
mikrodalga sivi bulunan yiyecekleri isitmada daha basarili borek gibi hamur urunlerinin icindeki hafif sivi yogunlastiginda hamur kotu bir kivama giriyor ve dagiliyor en iyisi firinda isitmak


  • tahtakafa  (19.03.23 22:30:03) 
Mikrofalgada içindeki sıvı kayboluyor. Ve içinde az su olan hamur kıvamlı şeyler bu nedenle çok kurur. Kolay ısınmaz vs.


  • zimbirik  (19.03.23 23:58:25) 
Kutu malzemesinde alüminyum folyo tarzı bir şey var. Kutuyla mikrodalgaya koyarsanız, çılgın şimşekli bir ışık gösterisine şahit olabilirsiniz. Kutudan çıkarıp, tabağa koyup, ısıtabilirsiniz. Ben hamur işlerini, "pizza ısıtma" ayarında, üstüne kağıt havlu koyup ısıtıyorum, mis gibi oluyor.


  • PhoenixRising  (20.03.23 00:15:27 ~ 23.03.23 14:53:59) 
simiti taş gibi yapıyor mikrodalga bu sebeple olabilir. dedikleri gibi kendi kutusunda değil ama tabak üzerinde yanında bir barsak su koyarak ısıtılabilir bence.


  • elorelia  (20.03.23 09:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.