[]

Bilgi işlemsel düşünme becerisi ve kodlama etkinlikleri

Merhaba millet, biliyorsunuz bir kaç senedir her tarafta kodlama kitapları satılıyor. Benim merak ettiğim bir şey var. aşağıda linkte verdiğim aktivite olan örüntüyü takip et ve ok çizme.

bu aktivitelerin kodlama becerisine bir katkısı nasıl oluyor? Yani çok kolay ilkokul öğrenisinin üretebileceği bir etkinlik olduğu için mi bu iki etkinlik bu kadar yaygın?
e-dergi.tubitak.gov.tr

ikincisi de şunun gibi şeyler aşağı yukarı ok çizilen etkinlikler, tam bulamadim ama ayni mantık galiba
e-dergi.tubitak.gov.tr

özellikle gönderdiğim etkinlikler mesela bu tubitak dergilerinde oluyor ve her ay resimler değişerek aynısı veriliyor.

görüşlerinizi merak ediyorum

teşekkürler

 
Bir yazılım, özünde bir algoritma. Tartışılabilir tabi ki ancak bir algoritmanın da en kilit elemanı karar mekanizması ya da "Eğer" noktaları denilebilir. Uygulama her karar noktasında bir tarafa dallanıp oradaki kodu çalıştırmaya başlıyor. Bu tür bir sonraki adımın ne olduğunu, ne tarafa gideceğini bulmaya yönelik aktiviteler ile algoritma oluşturma ve kod okuma arasında bir bağ olması muhtemel.


  • salihdt  (19.03.23 04:02:04) 
ilk linkteki oyun tipik bir backtracking problemi. recursion ya da dynamic programming ile cozulebilir. yani evet, bu tur oyunlar algoritma gelistirmek icin oldukca elverisli.


  • banach  (19.03.23 09:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.