[]

güvenlik kameraları için pc

20-30 farklı lokasyona kurulacak sadece güvenlik kameralarını çalıştıracak pc nasıl seçmeliyiz. mekanlar tozlu falan olabilir ama bizi en az bi 5 yıl uğraştırmasın yani.

en ucuz kaça toplanır bu tür pc'ler? veya özel bir çözümü var mıdır?

20 farklı lokasyon yani 20 farklı pc işte 20*5 en az 100 kamera falan kurulacak.

 
Neden pc kuruyoruz? Özel bir nedeni var mı?

Özel bir nedeni yoksa güvenlik kamerası kayıt cihazları bu işi çok güzel yapıyor, işletim sistemi derdi yok (pc gibi) virüs girdi derdi yok vs vs.

4-8-16 kamera çalıştıran modeller var, lokasyona göre kaç kamera kurulacaksa ona göre cihaz seçilir.

Hepsini de cep telefonundan girip canlı izleyebilirsiniz, hepsi de birbirinden bağımsız kendi içindeki diske kayıt yapar.
  • John Bloor  (17.03.23 12:05:46) 
@john
ekrandan izleme yapabiliyor muyuz? kayıt cihazı ile işte anlık geriye sar, ileri al, şu güne git vs.

  • duyurukullanıcısı  (17.03.23 12:09:02) 
Kayıt cihazı gerekiyor. PC demek virüs ihtimali demektir aynı zamanda.

Ucuz güvenlik sağlamak demek bazen sonuçları pahalıya patlayacak güvenlik demek olabilir.Hiç değilse kayıt için kullanılan HDD güçlü uzun süreli kullanıma dayanıklı bir şey olmalı
  • diyecevaplandı  (17.03.23 12:27:24) 
bizim sitede kullandığımız, sanırım 16 kameralı bir sitem var, 2 tb hdd, monitör ve fiber doğrudan cihaza bağlı. monitörden yada internetten erişerek hem canlı hem de geçmişe dönük kayıtlara erişip izleyebiliyoruz. kayıt için yer kalmadıysa en eskiden başlayarak görüntüleri silerek yenisini kaydediyor.

ancak bunlar tek bir lokasyonda, sitenin etrafında olan kameralar. lokasyon'u yanlış anlamadıysam, 20-30 farklı lokasyon için daha profesyonel bir çözüme ihtiyaç duyulabilir.
  • altinci nesil caylak  (17.03.23 12:28:09 ~ 12:29:17) 
PC üzerinde kayıt almak dvr kartları ile 2008 öncesinde kullanılan bir sistemdi. Şu an için eski teknoloji kaldı.

Bunun yerine analog sistemse dvr, ip sistemse nvr cihazları kullanılıyor.
Bu cihazlar 4-8-16-32-64-128-256 kanal olarak üretiliyor. Kayıt diski ise 1-2-4-6-8-16-24-48 v.s gibi ilerliyor.

5 kameralalık bir sistem için 8 kanal dvr+ 5 adet 2-5 mp ahd kamera + 1 adet ihtiyaca göre 1-4 tb güvenlik diski + kamera beslemesi için güç kaynağı optimum bir çözüm olur. Cihazlarıda bir dvr kabinet içine alırsanız çok daha sağlıklı olur.

Uzaktan izleme için internet gerekli, modem&switch üzerinden ethernet kablosu kayıt cihazının ethernet portuna bağlanacak.

Cihazlar üzerinde görüntü için vga&hdmi portu bulunur,kontrol içinde usb mouse kullanabilirsiniz. Yerelde ise mevcut bir pc varsa dvr yazılımı ile network üzerinden de izleme yapılabilir.

20 farklı lokasyon tek bir noktadan izlenecekse İş İstasyonu+Dvr yazılımı ile izlenebilir.
Tüm cihazlar bu yazılıma tanımlanabilir.
Bunun için port yönlendirme veya p2p bağlantılarının yapılması gerekir.
Dikkat edilmesi gereken nokta canlı izleme yapılacaksa hem merkez hemde uzak lokasyonlarda ki internet upload hızlarının yüksek olması gerekir.
  • sealth  (17.03.23 12:34:22 ~ 12:36:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.