[]

ikametgahı geç güncellemenin cezası var mı

ikametgahım şu anda yaşadığım evde değil. bunu 1.5 yıl sonra güncellemenin bir cezası var mı?




 
kağıt üzerinde var ama pratikte bakmıyorlar ona pek.

hatta adres boşsa e-devletten direkt kendin de yapabiliyorsun zaten işlemi. yakın bir tarih girip geçebilirsin.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (17.03.23 10:14:19 ~ 10:20:34) 
ben 4 yıl ikametgahsız yaşadım, 4 yıl sonra ikametgahımı oturduğum yere aldırmam gerekti, nüfus müdürlüğüne gittim 186 lira cezası çıktı, onu da peşin ödemede %20 indirim uyguladılar.
ceza çıkarsa yüksek ihtimalle e-devletten yapamazsınız hata verir, bana verdi.
nüfus müdürlüğüne gidin ordan yaptırın cezanızı ödeyin paşa paşa hayatınıza devam edin.
  • egmardernagon  (17.03.23 10:31:24) 
sizin durumunuzda hayır yoktur. geçen hafta taşındım da diyebilirsiniz.


  • elorelia  (17.03.23 10:33:46) 
1,5 yıl önceki evinize başkaları taşınıp kendi ikametlerini değiştirirken sizinki boşa düştüyse ceza çıkar, eski adreste hâlâ kayıtlıysanız bir şey çıkmaz.


  • kobuzchu kiz  (17.03.23 10:49:21) 
önceki evinizde birileri oturmaya başladıysa sıknıtı. ikamet aldırmadan, kira sözleşmesi yapanlar su faturası yapanlar filan var.


  • ShadowOfMoon  (17.03.23 11:11:27) 
Var, başıma geldi. Eğer ikametgahının olduğu eve başkası taşınırsa senin ikametgahın düşer ve ceza yersin.


  • kimlanbu  (17.03.23 11:46:39) 
ikametgahı güncellememenin cezası yoktur, ikametgahsız olmanın var, o da 6 ay içinde olmazsa. benim yaklaşık üç sene oturmadığım bir evdeydi ikametgahım hiç bir şey olmadı, üç sene sonra bir iş için gittiğim müdürlükte bu şekilde bilgilendirildim. yani benim o evdeki ikametgah bir şekilde düşse ve ben yeni bir yere aldırmamış olacağımdan ceza yiyecektim. herhangi bir yerde ikametgahım olduğu için sorun olmadı.


  • fakat  (18.03.23 00:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.