[]

35 yaşında alerjik rinit oldum.

bu yıl çıktı. 2,5 aydır az kalorili beslenmemle alakalı olabilir mi? ömür boyu çekecek miyim bunu?




 
Geçmiş olsun. Ben de 40 yaşımda alerjik astım oldum. Allerjik durumlar her yaşta ortaya çıkabiliyor. Beslenme duzeninizle ilgisini bilmiyorum.


  • old possum  (16.03.23 20:47:56) 
Sebepsiz ortaya çıkan, nadiren de olsa sebepsiz kaybolabilen bir dert bu alerji denen illet.
Yaş ilerledikçe daha çok ortaya çıktığı kesin.
Ama son zamanlarda o kadar çok duymaya başladım ki, covid ile ya da aşısıyla ilintili olabilir mi acaba diye kafama takılmışlığı var.
  • Mirket  (16.03.23 21:56:26) 
Ben de sağlıklı beslenen, yaşayan biriyim ama son yıllarda bende de çıktı. Alerjiler sebepsizce ortaya cikabildiğine göre kaybolabilir de diye avutuyorum kendimi.


  • Amaranta ursula  (16.03.23 21:57:45) 
bende de 25 yaşında ortaya çıktı. 4 yıldır ilaç ve sprey kullanıyorum. ömür boyu kullanacağım sanırım. çünkü kesin bir tedavisi yokmuş. geçen yıl ilacı ve spreyi bıraktım bir şey yoktu, sonra yine başladı.


  • nothing in my way  (16.03.23 22:34:33) 
bende de 26 yaşında ortaya çıktı. ben de ilaç ve sprey kullanıyorum. ömür boyu olacak maalesef.


  • Erestor  (17.03.23 00:52:00) 
Sigara, nargile vs. içiyorsanız şayet, bırakmak semptomları yarı yarıya azaltıyor.

Paketli gıdaları tamamen bırakmak da yardımcı oluyor.

Ben 12 yaşımdan beri, 25 yılı aşkındır çekıiyorum bu derdi. Bende geçmedi, söyleyeyim.

Allerji ilaçlarının (setirizin, montelukast, hidroksizin, desloratadin, flutikazon vb.) bana hep zararı faydasından fazla oldu. Zaten bir müddet sonra yetmemeye başlıyorlar.
  • yadigar  (17.03.23 02:36:08) 
30 yaşımda çıktı. şimdi 39'um. eskisi kadar kötü olmuyorum. arada 1-2 gün sürüp sonra haftalarca olmuyor.

30larımda ilk çıktığında uzun süre her gün aksatmadan desmont aldım. burunda deviasyon varsa, onu yaptırdığında daha da rahatlıyorsun.
  • gabe h coud  (17.03.23 09:18:03) 
karantina döneminde çok güzel bebek gibi korunduk. kendinizi koruma yöntemlerine dikkat etmiş olun ya da olmayın, alınan yasaklarla koyulan kurallarla biz dikkat etmesek bile patojenlere maruz kalma miktarımız çok azaldı. şimdi ise bunlar tam tersine dönüyor.

benim de 1 sene önce alerjilerim çıkmaya başladı ondan öncesinde çok iyiyken. aynı şekilde etrafımda bir çok arkadaşımda da çeşitli zamanlarda çıkıyor. birinin burnu hiç durmuyor başkasının gözleri kıpkırmızı dolaşıyor. hem bahar döneminde olmamızın, hem de insanlık olarak kendimizi dışarı birden atmamızın sonucu diye düşünüyorum bu tarz değişimleri. iyi bir kbb uzmanının çözemeyeceği bir durum değil ama, geçmiş olsun.

acılı baharatlı şeyleri, gazlı içecekleri, sigarayı yasakladı benim kbb doktorum. ev işi yaparken de maske ve eldiven takmadan toz bile almamamı tembihledi. böyle dikkat ederek düzeldim. bir ton ilaçla başlamıştım ama şu an çok polenli günlerde sıktığım basit bir burun spreyim var o kadar.
  • nolmus yani  (17.03.23 11:12:10) 
Geçmiş olsun, ben de 35'inde oldum. Halbuki 23-24 yaşıma kadar tarla-tokat vs'de çalıştım, köyde yaşadım okul harici. 13 yıldır da devam ilaçlara


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (17.03.23 15:11:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.