[]

stv öğrencisine kamera tavsiyesi

Herkese merhaba,
Hevesli bir sinema televizyon öğrencisi için kamera tavsiyelerine ihtiyacım var.
1. sınıfta temel video uygulamaları ve temel fotoğrafçılık uygulamaları derslerinde kullanılacak. bir aceminin işini görecek, beyaz ayarı, shutter speed gibi şeyleri kafe göz yara yara öğrenebileceğim bir alet istiyorum. bir kaç sene işimi görecek bir şey olursa da iyi olur tabii.
Online eğitim neden ile okuldan kamera kullanamıyoruz.

ikinci el ve birinci el seçeneklere açığım. 1. el taksitle alabilecek olursam bütçem biraz daha artabilir. (max 15 olursa iyi olur)

ikinci el alacaksam nelere dikkat etmem gerekir ya da?
tavsiyeler verebilirseniz çok mutlu olurum.

 
Tavsiyem yok ama online sanat eğitimi almak zorunda olmana üzüldüğümü paylaşmak istedim çünkü bu tavsiyeyi üst sınıflardan almanı söylemek geldi içimden


  • hasmetizm 2046  (16.03.23 15:17:09) 
sıfır olarak en makul şeyler Fujifilm aynasız makineler.
www.fujifilmshop.com

ikinci el x-t3 vs. bulur musun bilmiyorum ama o fiyatlara zor sanırım.

Canon-Nikon vb. dslr'lara bulaşma. O paraya alacakların çok eski şeyler olacak, düzgünleri zaten bi dünya para.

Blackmagic pocket 4k gibi şeyler raw çekim açısından harika olurdu ama lens, batarya bilmemne derken çok uçar o. Fuji yine en iyi seçenek (çünkü abd fiyatlarıyla getiriyor, sony vb. gibi ek ötv eklenmiyor fuji onu karşılıyor)

not: x-t3, x-t4'lerin farkı hafıza kartına 10 bit çekebiliyor olmaları. Color grading yaparken müthiş etkiliyor. Ama zamanında biz de 8bit Canon dslr'larla çok iş gördük şu Fuji'nin 4k keskinliği yine bayağı tatmin eder seni. Fotoğrafta zaten eder.
  • nhk ni youkosu  (16.03.23 17:02:57) 
@nhk ni youkosu , çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Dediklerinizi inceledim,

Fujifilm X-S10 ve X-T30II arasında gidip geliyorum. bunlar arasında sizin fdikkat çekeceğiniz bir fark var mı?
Karşılaştırmaları okudum, gönlüm biraz da S10dan yana sanki.
  • simten  (18.03.23 00:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.