[]

kulak tıkanıklığı

günaydın sevgili duyurucular,

yaklaşık 3 haftadır korkunç bir boğaz enfeksiyonu yaşıyorum. ilk başladığında doktora gittim, hamile olduğum için çok bir ilaç yazamadı ama bir hafta boyunca antibiyotik, minoset ve boğaz gargarası kullandım. biraz hafifletti ama ilaçlar biteli 10 gün olmasına rağmen hala başım ağrıyor, burnum akıyor ve felaket öksürüyorum. ciğerlerim sökülüyor artık öksürmekten ve hala geniz akıntım bitmedi.

1 hafta önce muhtemelen sert bir şekilde burnumu silmekten ve geniz akıntısının rahatsızlığıyla burnumu çekip durmamdan sağ kulağım tıkandı. ağrı sızı yok yalnızca tıkalı. sanki kafamda basınç varmış gibi hissediyorum, ben suyun dibindeyim de yukarıdaki sesleri duyuyorum gibi geliyor.

bazen açılır gibi oluyor, bazen ikisi birden tıkanıyor. sakız çiğnedim, pipetle içecekler içtim, esnedim, yutkundum vs bi tık açılır gibi olup tekrar kapanıyor. kulak enfeksiyonu ya da kulak kirinden dolayı tıkanıklık olsa böyle açılıp kapanmaz sürekli kapalı kalır diye düşünüyorum ama emin de olamadım sizlerden fikir almak istedim.

burnumu çekmeye ve silmeye devam ettiğim, geniz akıntım geçmediği sürece geçmemesi normal mi, yoksa doktora gitmeli miyim sıkıntılı bir durum olabilir mi? ofiste 2 hafta boyunca tekim doktora gitmek de sıkıntı olacak diye erteleyip duruyorum ama kulakları elime vermezler dimi

cevap verenlere şimdiden teşekkürler, sevgiler

 
bi kulak burun boğazcıya görünün bence, geçmesini beklemeyin. çok rahatsız edici bi şey o. kulak kirinden de olabilir direkt. öyleyse zaten görür doktor ve temizler. geçmiş olsun çok


  • nathanieltroy  (16.03.23 11:06:53 ~ 11:07:25) 
Sinüs temizleme yapabilirsiniz tuzlu su ile. Etkisi olur diye düşünüyorum.
Sinüs rinse diye aratın

  • zimbirik  (16.03.23 13:50:29) 
sinüs rinse tam tersine kulak iltihabına neden olabilir. iç ve orta kulaktaysa antibiyotiksiz geçmez. dış kulak ise damlalar var. oksibor + siprogut ile çözersiniz.

tekrar okudum. çok sert burun çektiğin için akıntı kulak yoluna kaçmış. antibiyotiksiz geçmez.
  • gabe h coud  (16.03.23 17:02:51 ~ 17:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.